Nu het buiten grauw, grijs en koud is, krijg ik steeds meer zin om op vakantie te gaan. Waar ik heen ga, dat weet ik nog niet. Door mijn werk als vakantieredacteur bij Sunweb word ik elke dag lekker gemaakt met allerlei mooie foto’s van luxe hotels, prachtige baaien en schitterende stranden. Toch merk ik dat mijn interesse de laatste tijd steeds meer uit gaat naar Peñiscola, een prachtig pareltje tussen Valencia en Barcelona.

Peniscola, Spanje

Imposante burcht
Ik zie mezelf al liggen op het prachtige, uitgestrekte strand van dit pittoreske plaatsje aan de Costa del Azahar. En als ik een dagje uit de zon wil, dan ga ik de voor Peñiscola zo kenmerkende burcht bezoeken. Dit indrukwekkende gebouw uit de 14e eeuw ligt op een rots op het schiereiland, maar liefst 64 meter boven zeeniveau, waardoor je hem ook vanaf het strand goed kunt bewonderen.

De burcht van Peniscola

Spaans geklets
Wat mij als muziek in de oren klinkt, is dat alle hotels en appartementen in dit plaatsje aan- of dicht bij de boulevard liggen. Als je bijvoorbeeld op het terras van Hotel Peñiscola Palace zit, dan kijk je uit over het strand en de zee. Het strak ingerichte Hotel Portocristo ligt pal tegenover de burcht en vanaf het terras van dit mooie hotel heb je dus een schitterend uitzicht. Spanjaarden gaan zelf ook graag op vakantie naar Peñiscola (spreek uit: penjískola). Als ik daar op het strand lig hoor ik vast Spaanse gesprekken om mij heen en omdat ik met deze taal ben opgegroeid, zal ik mij daardoor extra thuis voelen.

Hotel Peniscola Palace

Patatas bravas
’s Avonds slenter ik door de smalle straatjes in het oude centrum en daarna neem ik patatas bravas, mijn favoriete tapa, in een typisch Spaans restaurantje. En misschien zoek ik nog een leuk barretje uit en drink daar een heerlijk glas fruitige sangría. Ja, ik zie het al helemaal voor me, eigenlijk ben ik er al uit: deze zomer ga ik naar Peñiscola! Ik denk dat ik het kleinschalige Hotel Felipe II boek: het ligt lekker centraal en ik heb gehoord dat het personeel hier heel erg gastvrij en aardig is. Leuk, dan kunnen ze me wat tips geven voor gezellige restaurants en barretjes!

11 augustus, 2017|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. angelique van uden 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Ik ben daar ook geweest en voor mij nog steeds 1 van de bijzonderste plekken in Europa, geweldig daar!! de sfeer en de gezelligheid die daar hangt heb ik nog nergens anders gezien, ik wil ook zo weer terug!!