Door |Geüpdatet op: 25 oktober, 2022|3.6 min leestijd|

Aan de Costa Brava is het heerlijk vertoeven. Vlak onder de Franse grens vind je deze regio met zijn wilde kustlijn, pittoreske vissersdorpjes en bekende badplaatsen zoals Lloret de Mar en Blanes. Hier vult een stralende zon de blauwe hemel en vind je een bruisend uitgaansleven. Hou je van actie, avontuur of waterpret? Bezoek dan één van de attractieparken in Lloret de Mar. Wij hebben de leukste voor je uitgezocht.

Grootste attractiepark van Lloret de Mar

Aan de rand van Lloret de Mar vind je middenin het bos één van de meest spectaculaire attractieparken voor een dagje uit. Hier staat het grootste waterpark van Europa, beter bekend als Water World. Met een oppervlakte van ruim 140.000m2 is het puur genieten voor jong én oud.

Ben je op pad met de kleintjes? Neem ze dan mee naar Kiddie Island of Kids Water World. Hier kunnen ze naar hartenlust spelen op het piratenschip of in de waterspeeltuin. Er is ook een mini rivier, kindvriendelijke glijbaan en zelfs waterkanonnen. Met je gezin geniet je verder in de Family Lagoon of het The Calma zwembad. Houden jullie wel van een wedstrijdje? Zoef dan naar beneden van de Speed Slides. Wie het eerst het water in plonst, gaat er met de eer vandoor.

De daredevils onder ons trotseren de Storm of Kamikaces. En als je écht op zoek bent naar die adrenalinekick, dan is er de vrije val in de Speed Furious. Durf jij het aan? Na al die spanning en sensatie kun je daarna tot rust komen bij de picknicktafels of één van de andere eetgelegenheden.

Gnomo Park: hét pretpark voor de kleintjes

Heb je kinderen tot 12 jaar? Bezoek dan openluchtpark Gnomo Park en betreed de magische wereld van kabouters. Dit attractiepark tussen Lloret de Mar en Blanes staat tussen de dennenbomen en andere mooie natuur.. Er is niks fijner dan spelen in de frisse lucht.

Je kids klauteren hier als Tarzan over klimwanden, racen als Mario Kart bij de mini karts of nemen een duik in het ballenbad. De speeltuin heeft zowel binnen- als buitenactiviteiten, terwijl het in de zomer een spetterende bedoeling is met verschillende waterspelletjes. Er is ook een minigolfbaan waar je wedstrijdjes kunt doen. Zijn jullie uitgespeeld? Gooi dan de heupjes los in de minidisco. En dierenliefhebbers hebben geluk: er is zelfs een vogelboerderij!

Twee kinderen die aan het midgetgolfen zijn in Gnomo Park

Foto: de minigolfbaan in Gnomo Park

In het centrum van Lloret de Mar: pretpark Sould Park

Soms hoef je helemaal niet ver weg te gaan om een middag vol plezier te hebben. Zo vind je in het hart van Lloret de Mar pretpark Sould Park. Dit kleine attractiepark heeft genoeg leuke attracties voor alle leeftijden. Bounce op het springkussen, omarm je inner cowboy bij het berijden van de rodeo of zoek naar schatten in het piratenschip. Voor een trip down memory lane speel je één van de videogames van vroeger in de arcadehal. Tijd voor pauze? Geniet dan van een verfrissend drankje op het nabijgelegen terras. En ben je nog niet uitgespeeld, dan staan de botsauto’s al op je te wachten.

Kleurrijke attracties in pretpark Sould Park

Foto: de hele dag plezier in pretpark Sould Park

Sport en spel in Magic Park

Ben je competitief ingesteld? Dan ben je in het centrum van Lloret de Mar bij attractiepark Magic Park aan het juiste adres. Scoor een slam dunk tijdens een potje basketbal of race het snelste rondje in een Formule 1-spelletje. Test je behendigheid in een botsauto en kijk of je sneller bent dan de rest. In Magic Park maakt het niet uit hoe oud je bent, want voor iedere leeftijd is er wat wils. En je speelt niet voor niets: door het spelen van de games kun je tickets winnen die je vervolgens inwisselt voor een prijs. Zo neem je trots een trofee als souvenir mee naar huis.

Een vrouw die in de botsauto's van attractiepark Magic Park aan het rijden is

Foto: de botsauto’s in attractiepark Magic Park

Welk pretpark in Lloret de Mar wordt het? Of je nu voor avontuur in een attractiepark kiest of liever met je gezin of vrienden van een dagje waterpark geniet: in Lloret de Mar valt genoeg te beleven. Bekijk onze accommodaties in Lloret de Mar en ¡hasta pronto, España!

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?