Door |Geüpdatet op: 07 september, 2022|3.5 min leestijd|

Kun je niet kiezen tussen een stedentrip of zonvakantie? Dan is het bruisende Barcelona de perfecte bestemming. Deze Spaanse parel biedt prachtige architectuur, culinaire hoogtepunten, een bruisend nachtleven en het beste van alles: een heerlijk strand. Wat is er allemaal te doen in Barcelona? Met deze top 5 van bezienswaardigheden in Barcelona zit je helemaal goed!

1. Wandel over La Rambla

​​Ben je nog niet zo bekend in Barcelona? Dan is La Rambla het perfecte startpunt voor je ontdekkingstocht door de stad. De levendige wandelpromenade loopt van Plaça de Catalunya naar de haven. Op het zuidelijkste puntje van de Rambla vind je een standbeeld van Christoffel Columbus. De sokkel van het monument staat op de plek waar hij in 1493 terugkwam na zijn ontdekkingsreis naar Amerika. Onderweg wandel je langs boetieks, restaurants en marktkraampjes. Wil je graag souvenirs voor het thuisfront scoren? Grote kans dat je hier slaagt!

2. Bewonder de Sagrada Familia

Op naar de meest bezochte attractie en hét icoon van de stad: de Sagrada Familia. Deze heilige kerk is een meesterwerk van de wereldberoemde architect Antoni Gaudí. In 1882 legde hij de eerste steen. Het bouwwerk is nooit afgerond en staat tot op de dag van vandaag in de steigers. Laat dat je niet afschrikken, want de Sagrada Familia moet je gezien hebben tijdens je bezoek aan Barcelona. Niet alleen de buitenkant van de kerk is indrukwekkend, ook de binnenkant is zeker een bezoek waard. Geen zin om lang in de rij te staan? Boek je tickets alvast online en loop zo naar binnen.

Uitzicht over een van de mooiste bezienswaardigheden van Barcelona: de Sagrada Familia

Foto: de Sagrada Familia in Barcelona

3. Breng een bezoek aan het stadion van FC Barcelona

Ben je benieuwd wat er nog meer te doen is in Barcelona? Camp Nou is een niet te missen attractie tijdens je stedentrip naar Barcelona. Dit voetbalstadion is de thuisbasis van één van ’s werelds meest succesvolle voetbalclubs ter wereld: FC Barcelona. Lukt het je om een kaartje voor een wedstrijd te scoren? Dan zeker doen want het is een geweldige ervaring! Een andere optie is een tour boeken. Tijdens de tour krijg je een kijkje in de kleedkamers, wandel je over de tribunes en bezoek je het museum van FC Barcelona. Hier bewonder je bekers, foto’s en video’s van de mooiste doelpunten die sinds de oprichting van de voetbalclub in 1899 zijn gemaakt.

4. Kom tot rust in Parc Güell

Maar wat te doen in Barcelona als je op zoek bent naar ontspanning? We hebben het al even over de Sagrada Família gehad, maar een andere bezienswaardigheid van Gaudí’s hand is het wereldberoemde Parc Güell. Mozaïek, de beroemde salamander en eeuwenoude zuilen zorgen voor een betoverend geheel. Het is dan ook geen verrassing dat het hele park op de Werelderfgoedlijst van UNESCO staat. Het park is ontstaan vanuit een idee van de Catalaanse ondernemer Eusebi Güell. Güell gaf de opdracht aan Gaudí om het park te ontwerpen. Zijn creatieve geest toverde het park om tot één van de meest kleurrijke bezienswaardigheden van Barcelona.

5. Kleur bij op Playa de Barceloneta

Wat je verder gezien moet hebben in Barcelona? Het strand! Dit is de perfecte plek om even te ontsnappen aan de drukte van de stad. Het bekendste strand van Barcelona is Playa de la Barceloneta: een breed stadsstrand met alle nodige voorzieningen. Geniet van het eindeloze uitzicht, neem een verkoelende duik in de zee en geniet van een heerlijk bord paella. Deze attractie in Barcelona wil je niet missen.

Het strand van Barceloneta met zonsondergang: een mooie bezienswaardigheid in Barcelona

Foto: het strand van Barceloneta in Barcelona

6. Ontdek de leukste steden aan de Costa Brava

Heb je deze top 5 bezienswaardigheden in Barcelona afgevinkt? Dan is het tijd om de rest van de Costa Brava te ontdekken. Wat dacht je van de levendige steden Gerona, Platja d’Aro, Lloret de Mar of Blanes? Stap aan boord van de trein en geniet onderweg van het wisselende uitzicht en de koelte van de airco.

Weet jij nu wat te doen in Barcelona? En kun je niet wachten om alle attracties in Barcelona zelf te ontdekken? Kijk dan snel welke reizen naar Barcelona Sunweb aanbiedt.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?