Door |Geüpdatet op: 04 april, 2016|1.7 min leestijd|

Ben je van plan om van een zonovergoten vakantie te gaan genieten aan de schitterende Costa Dorada in het prachtige Spanje? Dan heb je de mogelijkheid om het drukke, levendige vliegveld van Barcelona over te slaan. Je kunt er nu namelijk voor kiezen om naar de rustige, kleinschalige luchthaven van Reus te vliegen.

Reus5

De vliegreis naar Reus duurt ongeveer 2 uur en 10 minuten. De luchthaven is klein en overzichtelijk en alles behalve druk. Je staat dus binnen no-time bij de kofferband, waarna het nog maar een paar passen is voor je buiten in het zonnetje staat. Ter vergelijking: Barcelona Airport krijgt per jaar meer dan 35 miljoen passagiers te verwerken. In 2015 deden 705.000 reizigers de luchthaven van Reus aan.

Platja dels Llenguadets. Salou, Tarragones, Tarragona

Reus Airport ligt 10 km ten noorden van het bruisende Salou. Dit betekent dat je, afhankelijk van het aantal stops dat de transferbus maakt, al binnen 10 minuten voor de deur van je vakantieadres kunt staan. Het busreisje naar de rustigere plaatsen La Pineda en Cambrils neemt respectievelijk slechts een kwartiertje en 20 minuten in beslag. Heerlijk, om de bus alweer uit te stappen terwijl je er nog maar net in zit!

Food Galery3

De kleine selectie van restaurants en winkels kan je bij aankomst waarschijnlijk gestolen worden. Maar bij vertrek zijn deze vaak meer dan welkom. Lekker nog even iets gezonds eten voor vertrek kan daarom in cafetaría Medas. Voor fast food wordt gezorgd in The Food Gallery en voor wie trek heeft in een smakelijk biertje, biedt de Bier Garden uitkomst. De twee duty free winkels vol gerenommeerde parfums, likeurtjes en andere luxe producten zijn ideaal voor een korte, maar bondige shopsessie.

Reus3

Is er na het eten en winkelen nog wat tijd over? Op Reus Airport heb je gratis Wi-Fi voor onbepaalde tijd. Handig, want dan kan je alvast wat zonnige kiekjes delen met het thuisfront.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
04 april, 2016|4 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. gezinus hagedoorn 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  leuk om dit te weten maar als je een vakantie boekt bij welke reisorganisatie dan ook bepalen zij of het barcelona wordt of reus.

  of je moet een eigen ticket regelen via via en ook een eigen hotel boeken.
  maar het is ook de vraag hoeveel vliegtuigen er op reus vliegen.

  • Isabel 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   De vluchten naar Reus zijn in juli en augustus en vertrekken op dinsdag en zaterdag

 2. F.Hoefnagels 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  hoe kan ik zeker op Reus terecht komen ? en waar boek ik dat ??

  • Isabel 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   De vluchten naar Reus zijn in juli en augustus en vertrekken op dinsdag en zaterdag.
   Voor mijn info, neem een kijkje op sunweb.nl


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.