Door |Geüpdatet op: 27 februari, 2019|2.4 min leestijd|

Mijn allereerste keer naar Marokko herinner ik mij nog als de dag van gisteren. Ik begon mijn reis in de prachtige stad Marrakech in het Atlasgebergte en eindigde in de heerlijke badplaats Agadir. Ik had me al weken verheugd op een paar dagen in de zon en dan ook nog in de sferen van het 1001-nacht sprookje. Want ze zeggen dat Marrakech vooral ’s avonds verandert in één groot openluchtspektakel.

Op naar Marrakech!

Dus zo begon ik twee dagen van te voren met het inpakken van mijn koffer. Gelukkig kwam ik er op tijd achter dat mijn paspoort bijna zou verlopen. Je Nederlandse paspoort moet namelijk nog 6 maanden geldig zijn als je op vakantie gaat naar Marokko. Nadat ook dit geregeld was bij het gemeentehuis, was ik er eindelijk helemaal klaar voor en kon het avontuur beginnen! Marokko, here I come!

Eenmaal aangekomen in Marrakech stond mijn collega mij ter plaatse op te wachten. Niet op de scooter, maar in een klein autootje waarmee je prima door de stad kunt crossen. Het weer was nogal regenachtig, maar dat mocht de pret niet bederven! Morgen zou het weer immers weer stukken beter zijn.

Djemaa-el-Fna plein

We begonnen onze tour bij de oude medina. We gingen door verschillende toegangspoorten in en uit de medina en vlogen op twee wielen over het beroemde Djemaa-el-Fna plein. In de avond klaarde het gelukkig op en na een indrukwekkende eerste dag, kon ik dan eindelijk van een magische avond op en rondom het Djemaa-el-Fna plein genieten. De barbecues die staan te roken, de geuren van gebakken vlees klaargemaakt met heerlijke kruiden, de oude mannetjes die allemaal verhalen aan het vertellen zijn aan wie het maar horen wil (en dat zijn er genoeg) en natuurlijk kan je ook genieten van slangenbezweerders of een mooie henna tatoeage laten zetten.

Overnachten in Marrakech

Slapen doe je in Marrakech op jouw manier; in een traditionele riad, in een oud herenhuis in de medina, of heb je juist liever een stadhotelletje aan de rand van de medina? Of wat dacht je van een luxe resort aan de rand van de stad, zodat je ook gewoon een dagje van de zon en verder helemaal niets kan genieten. Het kan er allemaal! En heb je kinderen mee? Ook helemaal prima! Ze worden in de watten gelegd en vertroeteld door de lokale bevolking. Er zijn diverse hotels met leuke animatie en glijbanen te vinden. Ideaal voor families!

Wat ze zeggen over Marrakech is waar; wil je de ware schoonheid zien van dit prachtige land? Neem dan rustig de tijd om het op je in te laten werken. Kortom, laat het allemaal op je afkomen en geniet van al het moois dat Marrakech te bieden heeft!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?