Door |Geüpdatet op: 03 augustus, 2022|3.5 min leestijd|

Lente, zomer, herfst of winter: Tenerife is in elk seizoen het bezoeken waard. Het grootste eiland van de Canarische eilanden is veel meer dan alleen luxe accommodaties aan het strand. Tenerife telt bezienswaardigheden waar je u tegen zegt: de enorme Teide vulkaan, dolfijnen die tussen de boten springen en schitterende berglandschappen. Met het gezin op pad? Dan vermaken jullie je vast op één van de vele stranden of in het Siam Waterpark. Lees verder voor de leukste bezienswaardigheden van Tenerife. 

1. Buitenaards landschap bij vulkaan del Teide

De machtige Teide vulkaan met zijn 3718 meter hoogte is ongetwijfeld één van de meest populaire bezienswaardigheden van Tenerife. Als je landt op het eiland zie je hem al vanuit de lucht. Eigenlijk hoort het complete Nationaal Park del Teide bij de mooiste plekken van Tenerife. Je ziet hier een buitenaards landschap dat iedere kilometer verandert. Denk aan felgroene zwavelvelden (knijp je neus dicht), zwart gesteente en kraters die zo van de maan lijken te komen. Je ontdekt deze plek per auto, wandelend of via de kabelbaan die richting de top van de vulkaan gaat. Durf jij het aan?

2. Een spetterende dag in Siam Waterpark Tenerife

Wat is er te doen op Tenerife? Liefhebbers van de gekste glijbanen, bijzondere waterattracties en golfslagbaden zetten het Siam Park op hun lijstje. Dit is niet zomaar een waterpark: het Siam Park heeft een Siamees (Thais) thema en is uitgeroepen tot één van de beste waterparken ter wereld. In de Tower of Power maak je een vrije val van 28 meter en kom je terecht in een aquarium. Ook is er een golfbad met de hoogste golfbadgolven ter wereld. Wil je dicht bij het park verblijven? Boek dan je accommodatie in de luxe resorts van de Costa Adeje

Zwembad met een hoge waterglijbaan die omringd is met planten

Foto: Siam Waterpark, Tenerife, Spanje

3. Dolfijnen en walvissen spotten op zee

De leukste bezienswaardigheden van Tenerife bevinden zich in het water; walvissen en dolfijnen! Deze mooie onderwaterdieren zwemmen het liefst in het kanaal tussen Tenerife en buureiland La Gomera. Er gaan dan ook dagelijks genoeg boten die kant op vanaf Los Cristianos, Los Gigantes of Puerto Colón. Neem een fototoestel, een flinke fles zonnebrand en een fijne trui mee en kijk je ogen uit!

4. Genieten van de altijd aanwezige zon

Een van de meest voorkomende activiteiten op Tenerife? Zonnen! Het eiland telt ontzettend veel verschillende stranden. Van groot en toeristisch zoals Playas de las Americas en het naastgelegen Los Cristianos tot bijzondere zwarte stranden zoals bij Puerto de la Cruz. Als dagtrip is het leuk om naar Garachico in het noorden van Tenerife te gaan. Een schilderachtig dorpje vol witte huisjes dat niet voor niets het meest authentieke dorpje van Tenerife wordt genoemd. Als je gek bent op luxe, dan ligt de badplaats Costa Adeje met het strand Del Duque eerder voor de hand. Boek je luxe accommodatie aan de Costa Adeje.

5. Natuurschoon bewonderen in het Anaga Natuurpark

Voor wie blij wordt van de natuur hoort het Anaga Natuurpark bij de mooiste bezienswaardigheden van Tenerife. Dit ongerepte stukje natuur ligt helemaal in het noorden van Tenerife. Een groen paradijs vol steile bergtoppen, diepe valleien en dichte bossen. Het loopt strak tot aan de kust, waar je geniet van een spectaculair uitzicht. 

Hoge bergen naast de zee met witte huisjes

Foto: prachtig uitzicht op Anaga natuurpark, Tenerife, Spanje

6. Mooist gelegen plek van Tenerife bezoeken

De mooiste plek op Tenerife is waarschijnlijk het dorp Masca. Vooral als je naar de ligging kijkt. Masca ligt op een richel midden in de bergen. Overal zie je enorme bergen boven je uittorenen. Een indrukwekkend gezicht! Nog indrukwekkender is de geschiedenis. Piraten gebruikten het dorp vroeger om te schuilen en keken vanaf hier of er schepen op komst waren. 

Hoge bergen vol groen met uitzicht op zee

Foto: de fantastische bergen bij Masca, Tenerife, Spanje

Geniet van volop zon en boek Tenerife via Sunweb

Naar Tenerife? De mooiste plekken ken je nu alvast! Tijd om jouw ideale Sunweb-accommodatie uit te kiezen. Bekijk ons aanbod op Tenerife en ontdek de hoogtepunten van Tenerife. Wil jij alvast weten waar je de mooiste stranden vindt? Lees dan onze blog over de top 7 stranden die een bezoek waard zijn.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?