Door |Geüpdatet op: 26 juni, 2022|4 min leestijd|

Zomer of winter – op Tenerife is het bijna altijd mooi weer. Dit Canarische eiland is dan ook perfect voor een zonvakantie. Wat het eiland nog idealer maakt als vakantiebestemming? Je vindt de mooiste stranden op Tenerife. Van witte zandstranden tot zwarte lavastranden. Ontdek hier welke stranden echt de moeite waard zijn voor een bezoekje.

Op welk Tenerife strand moet ik zijn?

Tenerife is één van de meest veelzijdige Canarische eilanden. Behalve de prachtige stranden is er nog veel meer moois te ontdekken. Geniet ook van de prachtige natuur (exotische bloemen en dichtbegroeide bergen), van een wandeling tussen de rotsen en kliffen en van de bijzondere excursies en gezellige stadjes.

Na een dag rondtrekken, is niets fijner dan neerstrijken op een zonovergoten plek aan de kust. Laat je verrassen door de veelzijdigheid aan strandjes. Deze zeven stranden op Tenerife mag je niet missen.

1. Mooiste strand van Tenerife: Playa de las Teresitas

Het kost je een rit naar de punt van het eiland, maar dit prachtige strand is de rit zeker waard. Playa de las Teresitas is hét stadsstrand van de hoofdstad Santa Cruz. Hier waan je je haast in de Cariben door de palmbomen langs de kust, de rotsen op de achtergrond en het uitzicht op het helderblauwe water. Wat wil een mens nog meer?
Strandwandelingen maken, zwemmen in rustig zeewater of een boek lezen met je voeten in het zand – het kan er allemaal.

2. Het populaire Playa de Martiánez

Van alle mooie stranden op Tenerife is deze erg populair. Dit strand vind je in Puerto de la Cruz en ligt aan een prachtige boulevard. Vooral golfsurfers weten dit strand te vinden; de omstandigheden zijn hier perfect om met je surfplank hoge golven te pakken.
Door de stenen en rotsen langs de kustlijn is dit strand minder ideaal om te zwemmen. Wel geniet je op dit zwarte lavastrand van het adembenemende uitzicht, de zon en veel gezelligheid.

3. Prachtige zonsondergang bij Playa del Castillo

Word je graag getrakteerd op een ansichtkaart-waardige zonsondergang? Dit zandstrand met palmbomen biedt je niet alleen overdag een fijne plek om vanaf een handdoek van de zon te genieten. ’s Avonds kun je vanaf de pier de zon in het water zien zakken. Ook is dit een perfect strand om te zwemmen, aangezien de ondergrond grotendeels uit zand bestaat.

4. Hét surfstrand van Tenerife: Playa del Médano

Dit is een van de bekendere strandjes op Tenerife. Vooral bij wind- en kitesurfers is Playa del Médano geliefd. Het is een echt zandstrand, waar zwemmen heerlijk is. Ook voor een romantische wandeling door de branding en richting de heuvels is dit strand the place to be.

Windsurfers bij het strand

Foto: een kijkje op het perfecte windsurf strand, Playa del Médano, Tenerife, Spanje

5. Het perfecte zwemstrand op Tenerife: Playa de Los Guíos

Voor een verfrissende duik moet je op dit Tenerife strand zijn. Om het zwarte strand heen zie je de enorme kliffen die zo kenmerkend zijn voor het plaatsje Los Gigantes, waar dit strand ligt. Verder vind je vlak bij het strand gezellige winkels en leuke terrasjes. Genoeg plekken dus om tijdens of na je stranddag een lekkere lunch of overheerlijk diner te bestellen.

Hoge kliffen naast de helderblauwe zee

Foto: de kliffen bij Playa de Los Guíos, Tenerife, Spanje

6. Wit zandstrand tussen de bergen: Playa Abama

Naast de zwarte stranden op Tenerife, kent het eiland ook een paar stranden met een goudgele kleur. Playa Abama, een strand vlak bij Agua Dulce, is er zo één. Via een kleine afdaling kom je op een strand dat bij weinig toeristen bekend is. Bestel een lekker hapje of drankje aan de beachbar en het restaurant op het strand en: genieten maar!

Strand met gele ligbedden en hoge bergen

Foto: het strand tussen de bergen, Abama beach, Tenerife, Spanje

7. Kindvriendelijk Tenerife-strand: Playa de Los Cristianos

Wie liever een levendig strand opzoekt, moet hier zijn. Playa de Los Cristianos ligt midden in het centrum van Los Cristianos. Langs het strand liggen een woonboulevard en een winkelstraat, waar je de gezellige drukte opzoekt. Ga je met je kinderen naar Tenerife? Dan is dit een heel geschikt Tenerife strand. De zee is hier rustig, dus ook de allerkleinsten spelen en zwemmen hier lekker.

Strand met palmbomen en rieten parasols

Foto: het strand van Los Cristianos, Playa de Los Cristianos, Tenerife, Spanje

Ontdek zelf de mooiste Tenerife-stranden

Op welk van deze stranden op Tenerife leg jij het liefst je handdoek neer? Mijn advies: bezoek meerdere mooie stranden en vergeet ook niet alle andere prachtige dingen te ontdekken die Tenerife te bieden heeft.

Reserveer jouw accommodatie op Tenerife via Sunweb, bijvoorbeeld in één van de Palladium-hotels. Dan kan de voorpret voor jouw reis naar dit tropische eiland direct beginnen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?