Door |Geüpdatet op: 27 maart, 2017|2.9 min leestijd|

Op vakantie gaan met tieners is niet altijd makkelijk.  Je keek misschien zelf erg uit naar dat ene uitstapje, maar je tienerzoon wilde koppig in de auto blijven zitten, waardoor je eigen dag eigenlijk ook een beetje verpest werd. Deze situaties wil je natuurlijk vermijden. We geven je daarom enkele tips voor een vakantie met tieners: algemene tips, én leuke doe-tips voor Griekenland. Zo maak je van een vakantie met tieners een geweldig succes: voor hen én voor jou!

To do met tieners

Sunweb - Griekenland - Vakantie met tieners

Sommige tieners vinden uitstapjes maken heel erg leuk. Anderen zouden liever een hele dag met vrienden aan het zwembad hangen en ’s avonds uitgaan. En misschien vind je dat zelfs geen probleem. De Griekse eilanden zijn dan ook perfect geschikt voor dagen vol zon, zee en strand. Maar als je graag iets wil ondernemen met je kinderen zijn deze leuke activiteiten in Griekenland echte aanraders.

Samariakloof op Kreta

blue caves greece

Een wandeling door de Samariakloof op Kreta is een uitstapje voor sportieve tieners (en volwassenen), maar als je hen een keer wil uitdagen is dit het ideale uitstapje. Je wandelt 18 kilometer naar zee door prachtige natuur.

Blue Caves op Zakynthos

De Blue Caves liggen in het noordoosten van Zakynthos. Je kunt er met een bootje naartoe varen om dan te snorkelen of zwemmen. Een aanrader voor iedereen!

blue caves greece

Quad safari op Kreta

Maak je als ouders populair en neem de kids mee op een spectaculaire quadsafari. Hopelijk durven jullie het zelf ook aan…

Ouzo proeven in Plomari

ouzo greece mezze

De stad Plomari wordt  ook wel eens de Ouzo-hoofdstad genoemd. Hier kun je dan ook de Ouzofabriek bezoeken. Eind juli wordt elk jaar het ouzo-festival gevierd. Zeker het bezoeken waard, maar pas op, Ouzo is heel wat sterker dan bier! Gelukkig zijn dit stadje en het festival ook met een glaasje fris heel erg gezellig.

Tips voor een gezellige vakantie

greece tieners zwembad

Vermijd nutteloze discussies op vakantie met een opstanige tiener, want dat is het laatste waar je je tijd wil insteken. Ben je hier bang voor? Maak dan voordat je op vakantie gaat afspraken met je zoon of dochter.

Bespreek bijvoorbeeld:

  • of je kinderen (altijd) mee moeten op de uitstapjes die je wil maken
  • of jullie ’s ochtends samen ontbijten en ’s avonds samen eten
  • hoeveel je kinderen mogen uitgaan op vakantie
  • hoe laat ze thuis moeten zijn wanneer ze uitgaan
  • hoeveel vakantiegeld ze krijgen voor de hele vakantie

Bij het maken van deze afspraken is het ook belangrijk dat je compromissen kan sluiten. Zo is het natuurlijk de bedoeling dat jullie als gezin op vakantie zijn, dus je mag best verwachten van je tieners dat ze mee eten en deelnemen aan uitstapjes, als je hen soms ook wat vrijheid gunt om bijvoorbeeld even te shoppen of aan het zwembad te liggen terwijl jij een prachtige oude kerk bezoekt. Als jullie de balans kunnen vinden wordt het een super vakantie voor iedereen!

Heb je zin gekregen in een vakantie naar Griekenland? Tijdens de Griekse Weken krijg je €50 korting per persoon op een geselecteerd aanbod! Simone ging al eens met haar gezin, mét tieners, op vakantie op Kreta. Benieuwd hoe dat was? Lees dan dit blog.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?