Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|3.7 min leestijd|

Het Oostenrijkse dorp Mayrhofen staat bekend als het bruisende hart van skigebied Zillertal. Het is niet alleen een fijne wintersportbestemming, je kunt er ook heerlijk eten. Van zoete gebakjes tot hartige traditionele gerechten: wij zetten de beste restaurants van Mayrhoven voor je op een rij.

Wirtshaus zum Griena: proef traditionele schweinsbratl

Benieuwd naar lokale specialiteiten? Ga dan uit eten bij Wirtshaus zum Griena in Mayrhofen. Dit traditionele restaurant en hotel stamt uit de 17e eeuw en was oorspronkelijk een boerderij. Nu is het een van de beste restaurants in Mayrhofen voor verfijnde gerechten uit de Oostenrijkse keuken. Je eet van een kleine seizoenskaart, gemaakt met verse producten uit de regio. Wat je écht moet proberen? De schweinsbratl is een absolute aanrader. Dit gerecht duikt op in verschillende regio’s, met ieder zijn eigen versie. Wirtshaus zum Griena gebruikt hiervoor alleen varkens uit de buurt. Je krijgt het gebraden vlees geserveerd met aardappels, koolsalade of zuurkool. Heb je nog een plekje over? Neem dan de kaiserschmarrn toe, een soort gesuikerd pannenkoekje dat vaak met jam wordt geserveerd. En vergeet niet de geweldige wijnkaart en lokale biertjes!

schweinsbratl is een typisch gerecht in Mayrhofen, Oostenrijk

Foto: wanneer je in Mayrhofen bent, moet je de schweinsbratl proberen

Vogelnest: Lunch na een prachtige afdaling

Je verblijf is niet compleet zonder een bezoek aan een van de beste restaurants van Mayrhofen: Vogelnest. Deze vriendelijke skihut ligt in de regio Tux, aan de voet van skigebied Eggalm. Om hier te komen maak je dus eerst een prachtige tocht naar beneden. Je zit hier in het midden van een bos tussen de bergen. De stoeltjeslift ligt vlak naast het restaurant, dus je skiet na je lunch zo weer verder. In dit sfeervolle Tiroler restaurant eet je heerlijk in het zonnetje op het ruime, verwarmde terras. Zoals bij veel berghutten is er hier de typische Oostenrijkse selfservice. Moeilijk kiezen dus tussen al die Oostenrijkse lekkernijen zoals strudel, wienerschnitzel en aardappels. Of ga je voor de pasta voor een energieboost om verder te skiën? De drankjes worden wel aan je tafel geserveerd. Je komt bij restaurant Vogelnest met afdaling 75, meteen één van de mooiste afdalingen, dwars door de bossen en velden.

In Oostenrijk mag het eten van een strudel niet ontbreken

Foto: typisch Oostenrijkse strudel

Forellenstüberl: verse vis in alle mogelijke variaties

Visliefhebbers opgelet! Het authentieke, sfeervolle Forellenstüberl is het beste restaurant in Mayrhofen voor verse lokale vis. Zalmroulade, krokante zalmtaart, zalmforel, forelsoep, gerookte forel, cordonbleu met forel, koude gerechten met..? Jawel, forels! Alle mogelijke manieren om een vis te bereiden, bakken, koken of stomen, gebeurt hier. De forse vissen halen ze vers uit het aquarium, direct in de pan. Benieuwd welk visgerecht er bovenuit steekt? Kies de heerlijke gebakken forel met kruiden en amandelen. Daarbij eet je verse groenten, friet, rijst of gekookte aardappelen. Kortom: als je heerlijk vis wilt eten in Mayrhofen, ga je naar het gastvrije Forellenstüberl.. Ben je niet zo’n visfan? Dan hebben ze ook wienerschnitzel in de aanbieding. Blijf je zitten tot het einde van de avond? Dan trakteert het personeel je op een lekker glaasje schnapps. Reserveer wel even van te voren, het kan druk worden.

In Mayrhofen kun je genieten van de vele forel-gerechten

Foto: forel in Mayrhofen, voor de visliefhebber

Kostner: Koffie en taart in het zonnetje

De gezellige banketbakker Kostner vind je aan het begin van het dorp. Je kan hier elke dag terecht voor koffie, een gebakje en een krant, vers van de pers. Het grote buitenterras ligt aan een levendige straat en hiervandaan heb je een prachtig uitzicht op de bergen. In de winter zit je knus onder de warmtelampen. En met het vriendelijke personeel voel je je zo thuis in deze hotspot. Kostner staat vooral bekend om hun overheerlijke gebakjes. Zelfgemaakte taarten zoals sachertorte en schwarzwaldertorte, koekjes, croissants, wafels en ook nog schepijs, te veel lekkers om te kiezen. Volg je een speciaal dieet? Ze hebben ook glutenvrije cakes en lactosevrije melk voor je cappuccino. De lunch bij Kostner is ook een aanrader: broodjes, sandwiches en een goed gevulde goulashsoep. Zijn er kinderen mee? Er is een klein speeltuintje waar ze wel even zoet zijn.

Banketbakker Kostner is in Mayrhofen te vinden

Foto: lekkernijen bij banketbakker Kostner

Kan je ook niet wachten om uit eten te gaan in Mayrhofen? Met Sunweb boek je je accommodatie vlakbij de beste restaurants in Mayrhofen.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?