Door |Geüpdatet op: 25 augustus, 2015|3.9 min leestijd|

Ik ben verliefd. Head over heels, tot over mijn oren, sta-pel verliefd zelfs. En nee, ik ben niet onlangs de man van mijn dromen tegengekomen (die was al enige tijd in de pocket ;-)), maar mijn vriend weet dat hij me altijd zal moeten delen. Mijn tweede liefde is namelijk zo mooi, zo warm en zo bijzonder, die laat ik nooit meer gaan. Als ik aan hem denk krijg ik vlinders in mijn buik, wordt het lente in mijn hoofd en heb ik een constante smile van oor tot oor op mijn gezicht. Op wie ik zo verliefd ben geworden? Ik ben verliefd op Egypte!

Verliefd op Egypte - 1

Toegegeven, voor onze eerste ontmoeting in mei 2014 was ik sceptisch. Wanneer andere mensen laaiend enthousiast vertelden over hun vakantie in Egypte dacht ik vaak: “Wat moet je daar dan doen?” En dus ging ik, niet geheel onbevooroordeeld, vorig jaar voor het eerst naar het land van de eeuwige zon. In de 4 dagen die volgden heeft Egypte werkelijk alles gedaan om indruk op mij te maken. Van me wakker maken met strakblauwe luchten tot lekker lang tafelen in één van de goede hotels en van tochtjes door de mooie woestijn tot kleurrijke snorkeltochten in de diepblauwe zee. Iedere dag viel ik een beetje meer voor Egypte en sinds die eerste ontmoeting wist ik: Ik ben verliefd op Egypte.

Verliefd op Egypte - 2

Met kloppend hart stapte ik in november van datzelfde jaar weer het vliegtuig in, helemaal klaar voor een weerzien met mijn nieuwe liefde. En dat weerzien, dat was er eentje zoals je ze in de films ziet. Er speelde nog net geen vioolkwartet toen ik voet op Egyptische bodem zette, maar wat was ik blij om weer oog in oog te staan met dit prachtige land. Deze keer maakte ik kennis met Marsa Alam, een kleine oase in de woestijn. Behalve mooie hotels bezoeken en lieve mensen ontmoeten, mocht ik ook mijn nieuwe hobby weer uitoefenen, snorkelen!

Verliefd op Egypte - 3

Dat zo’n nieuwe liefde je verandert, dat is wel duidelijk. Mensen die mij langer kennen zullen het woord ‘sportief’ massaal overslaan wanneer zij mij omschrijven, maar voor Egypte wilde ik me wel wat sportiever voordoen dan ik werkelijk ben. Dus, flippers aan, duikbril op en gewoon springen of je nooit anders gedaan hebt. Binnen een mum van tijd voelde ik me letterlijk een vis in het water en had ik mijn favoriete eigenschap van Egypte ontdekt: zijn kleurrijke innerlijk. Want hoe kalm en hoe rustig zijn Rode Zee ook lijkt, als je een kijkje onder de zeespiegel neemt lijkt het wel een feestje. Vissen in alle vormen, maten en kleuren lijken in parade aan je voorbij te komen, de één nog mooier opgetooid dan de ander. Een soort zomercarnaval 2.0

Verliefd op Egypte - 4

Naast een sportieve kant heeft Egypte ook een heel romantische kant met me gedeeld. Dat lange tafelen hadden we al eens eerder gedaan, maar gewoon lekker flaneren, dat was er tijdens mijn eerste bezoek wel bij ingeschoten. En zo nam hij me nu mee naar El Gouna, zijn eigen moderne versie van het sprookje van Aladdin. Langs de vele lagunes en typisch Nubische koepeltjes kwam ik terecht op het Tamr Henna Square in het centrum van El Gouna, een sfeervol pleintje met leuke terrassen om wat te eten en drinken of gewoon om mensen te kijken; één van mijn favoriete bezigheden op vakantie. We sloten de avond af in de Abu Tig Marina, de prachtige jachthaven van El Gouna. Van nippen aan een cocktail terwijl de zon langzaam achter de dobberende jachten zakt bij Moods, tot dansen onder de sterren en het spotten van hippe Gounsters (zoals de bewoners van El Gouna liefdevol worden genoemd) bij Club Loca Loca, ik vond alles even leuk. Die nieuwe liefde van mij weet wel wat plezier maken is!

Verliefd op Egypte - 5

Maar zoals mijn moeder me vroeger al waarschuwde: een vakantieliefde heb je nooit alleen. Hoe dol Egypte en ik ook op elkaar zijn en hoe goed we ook bij elkaar passen, zoals de meeste vakantieliefdes blijft het toch een echte charmeur. Zo weet hij ieder jaar weer het hart van menig toerist op hol te brengen en vertrekken steeds meer mensen met klamme handjes en bonzend hart naar deze mooie zonbestemming, zenuwachtig voor een weerzien met hun nieuwe liefde. Ik begrijp ze helemaal en ook ik ben al druk bezig met het plannen van een derde date met ‘mijn’ Egypte…ga jij dit keer met ons mee om ook verliefd op Egypte te worden?

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
25 augustus, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter