Door |Geüpdatet op: 15 november, 2018|3 min leestijd|

Marsa Alam is een ideale bestemming om heerlijk te gaan genieten van zon, zee, strand en het zalige zwembad in een betaalbaar maar luxueus resort. Maar dat is niet alles. Wij gingen voor jou ontdekken wat Marsa Alam nog te bieden heeft. En verveeld hebben we ons zeker niet!

 

ONTDEK DE PRACHTIGE ONDERWATERWERELD

Snorkelen

De onderwaterwereld aan de Rode Zee is adembenemend en het mag dan ook geen verrassing zijn dat Marsa Alam een ideale locatie is om te gaan snorkelen. De meeste resorts hebben een huisrif, wat wil zeggen dat je zo vanaf het strand van je hotel via een houten steiger – jetty – het koraalrif in kan. Meestal heeft de jetty ook al een mogelijkheid om in laag water naar beneden te gaan, zodat ook mensen die niet goed kunnen zwemmen of kleine kinderen hebben de prachtige vissen en koralen kunnen bewonderen. Een goede tip is om ’s ochtends vroeg te gaan snorkelen, bijvoorbeeld rond half 7, 7uur. Er staat dan weinig wind waardoor je nog meer vissen ziet, en het water nog helderder is. Een fantastisch voordeel aan snorkelen is dat het voor alle leeftijden is.

Duiken

Wie de onderwaterpracht graag van nog dichter bij bekijkt en wat avontuurlijker aangelegd is, is Marsa Alam ook een topbestemming. Je kan er immers ook op zeer veel plaatsen diepzeeduiken. Veel hotels en resorts hebben zelfs hun eigen duikschool. Om meer te weten te komen over duiken lees je ons blog waarin de eigenaar van een duikschool ons de ins en outs vertelt!Ga op quadsafari

Hou je meer van avontuur op het land? Geen probleem! Plan dan eens een quadsafari. Onder begeleiding trek je de woestijn in met een quad, waar je alleen of met twee op kan rijden. Je kan kiezen voor een korte of langere route, waarbij je ofwel tussendoor stopt aan een bedoeïenentent voor een kopje thee of je kan kiezen voor een authentiek diner achteraf, gevolgd door een traditionele opvoering.

Proef van de lokale tradities

Na de quadsafari kan je rustig aan tafel schuiven met de andere quadrijders of met de locals in een bedoeïenentent in Arabische stijl in de woestijn terwijl de zon ondergaat. Hoewel, rustig is misschien niet het goede woord. De mannen praten honderduit en scheppen je bord overvol. Je wilt toch van al die heerlijke lekkernijen geproefd hebben zeker. Probeer spinaziesoep, stoofpotje van okra, gestoofde geitenbil, gefrituurd brood, … authentieker wordt het niet. Daarna geniet je van een traditionele show.

Tochtje op een kameel

Altijd al eens zin gehad in een tochtje door de woestijn met een kameel? Laat je begeleiden door de traditionele bedoeïenen tijdens deze speciale ervaring. Bij sommige hotels vind je zelfs een kameel op het strand waar je een ritje op kan maken. Het zijn trouwens niet altijd kamelen, die van dienst zijn, evengoed rijd je eigenlijk op een dromedaris.

Bezoek aan Port Ghalib

Wil je eens een avondje niet in het hotel aan de bar of op je kamer doorbrengen? Dan kan je ’s avonds port Ghalib, het havendorpje bezoeken. Port Ghalib is niet groot, maar je kan er rustig langs de boten in de haven kuieren, en een gezellig terrasje doen, of in een van de restaurants een hapje eten.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar een zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?
15 november, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter


De verificatie periode van reCAPTCHA is verlopen. Laad de pagina opnieuw.