Door |Geüpdatet op: 24 oktober, 2022|3.2 min leestijd|

Zin in een droomvakantie in de Griekse zon? Kies dan voor het eiland Rhodos, dat in de Egeïsche Zee ligt. Hier vind je prachtige stranden, veel geschiedenis, authentiek Grieks eten en een bruisende hoofdstad. In deze blog ontdek je wat er allemaal te doen is in Rhodos-Stad.

Bezoek de Akropolis van Rhodos

Duik de geschiedenis in en bezoek één van de mooiste bezienswaardigheden in Rhodos oude stad. Het letterlijke hoogtepunt van Rhodos-Stad is de indrukwekkende Akropolis. Bewonder archeologische overblijfselen van de Tempel van Apollo, het stadion en het daarnaast gelegen amfitheater. De Akropolis van Rhodos is 24 uur per dag gratis te bezoeken. Zeker de moeite waard!

Een amfitheater op het Griekse eiland Rhodos

Foto: leer van de geschiedenis in het indrukwekkende amfitheather

Maak een wandeling langs de stadsmuur

Zin om de benen te strekken? Bewandel dan de kilometerslange stadsmuren die om het historische centrum van Rhodos liggen. Deze eeuwenoude stadsmuren zien er waanzinnig uit en geven een mooi uitzicht over de oude stad, de zee en de haven. Langs de route ligt het Grootmeesterspaleis. Dit is één van de mooiste gebouwen die bewaard zijn gebleven uit de middeleeuwen. In het paleis vind je een archeologisch museum met onder andere klassieke en Romeinse sculpturen, mozaïeken en grafplaten. Een indrukwekkende bezienswaardigheid in Rhodos-Stad waar je dus zeker even langs moet gaan.

De ingang van het middeleeuwse Grootmeesterspaleis op Rhodos

Foto: ontdek het middeleeuwse Grootmeesterspaleis op Rhodos

Wandel door de Mandraki-haven

Op Rhodos vind je meerdere havens wat er eeuwen geleden zelfs voor zorgde dat Rhodos-Stad een tijdje tot Europa’s grootste steden behoorde. De Mandráki-haven is ongetwijfeld één van de bekendste bezienswaardigheden van Rhodos-Stad. In Mandraki zijn heel wat prachtige monumenten te bezichtigen, zoals het Aartsbisschoppelijk Paleis, het Stadhuis, het Nationaal Theater, de windmolens en het wapen van Rhodos: “Het hert en de hinde”. Het is aan te raden om hier lekker rond te kijken en mooie boten te bewonderen. Of vertrek vanuit de haven voor een snorkeltrip, boottocht naar Lindos of dagtrip naar de Turkse badplaats Bodrum.

Bewonder vlinders in de Vlindervallei

Het eiland heeft ook veel te bieden voor wandel- en natuurliefhebbers. De Vlindervallei is één van de bekendste bezienswaardigheden van Rhodos. Dit natuurgebied heeft een grote verscheidenheid aan planten, bomen en dieren. Tijdens de zomermaanden geven de bomen een geur af die een bepaald soort vlinder aantrekt. De honderden rondfladderende vlinders zorgen voor een magisch plaatje. Ben je van plan om de vallei te bezoeken, dan raden we aan om stevige schoenen aan te trekken. Er zijn namelijk veel trappetjes, bruggetjes, stenen en boomstronken. Uitgewandeld? Geniet van een souvlaki, moussaka of kofta-spies in het dorpje Psinthos. Of leg je handdoekje uit op het strand van Afandou of Pefkos.

Bezoek het pittoreske stadje Lindos

De laatste bezienswaardigheid ligt niet in Rhodos-Stad maar verdient zeker een plek op dit lijstje. Maak vanuit de Mandráki-haven een boottocht naar het schilderachtige Griekse dorpje Lindos. Laat je betoveren door de witte huisjes, mooie zandstranden en leuke eetgelegenheden. Bij aankomst maak je direct kennis met de Griekse charme en kun je slenteren door de eeuwenoude straten. De meest indrukwekkende bezienswaardigheid van Lindos is de tempel van Athene, ook wel bekend als de Lindos Akropolis. Dit is één van de best bewaarde geheimen van Griekenland en ligt bovenop een heuvel. Eenmaal boven geniet je van een geweldig uitzicht, maar daar moet je wel wat voor over hebben. Vergeet dus niet om goede wandelschoenen aan te trekken en zonnebrandcrème en een flesje water mee te nemen. Genieten!

De prachtige natuur en historie op het Griekse Lindos

Foto: ga op een boottocht naar Lindos

Nu weet je wat er te doen is in Rhodos-Stad. Zie je jezelf hier al vakantie vieren? Bekijk dan snel onze hotels op Rhodos en maak je klaar voor een droomvakantie in de Griekse zon.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?