Door |Geüpdatet op: 31 augustus, 2022|2.4 min leestijd|

Vind je Turkse badplaatsen als Antalya of Alanya wat te groot? Dan is Side precies wat je zoekt voor je vakantie naar Turkije. Dit sfeervolle Turkse stadje ligt op een landtong en zit boordevol historische verrassingen. Deze 5 bezienswaardigheden in Side mag je niet missen.

1. Terug naar toen bij het Romeinse amfitheater

Side lijkt wel een museum. Als je in het oude centrum rondstruint, zie je overal weer nieuwe overblijfselen uit de oudheid opduiken. Het Romeinse amfitheater is indrukwekkend in omvang en heeft een lange geschiedenis. Het bestaat al sinds de tweede eeuw en werd vroeger gebruikt voor gevechten en toneelstukken. Kun je je voorstellen wat hier allemaal gebeurd is? Ga het zelf ontdekken! 

Oud historisch Amfitheater

Foto: een kijkje in het historische Romeinse Amfitheater, Side, Turkije

2. Panoramisch uitzicht vanaf de tempel van Apollo

Nog zo’n bijzondere historische parel is de tempel van Apollo. Die kan je niet ontgaan als je rondloopt in Side. Dit hoge bouwwerk staat statig op een klif. Het is dan ook de beste plek in Side om te genieten van het uitzicht over de stad. Vooral als je tijdens de zonsondergang gaat kijken.

Oude vervallen tempel met uitzicht op zee

Foto: de Tempel van Apollo, Side, Turkije

3. Boottocht vanuit de haven van Side

Natuurlijk is er ook een haven in kuststad Side. Wat te doen daar? Het barst er van de winkeltjes en restaurantjes. De echte activiteit ligt in het water. In de haven boek je namelijk makkelijk een leuke boottocht. Kies voor een tocht naar een andere badplaats, probeer nieuwe stranden of ga op snorkeltrip. Je hebt genoeg keus! 

4. Shoppen in Antalya

Alle bezienswaardigheden in Side gehad? Dan is er in de omgeving nog genoeg te beleven. Op 50 kilometer afstand ligt Antalya. Deze grote stad is een waar shopwalhalla en heeft ook voor de geschiedenisfan genoeg mooie gebouwen om te bewonderen. Verder maken de stranden, de vele hotels, de kneuterige haven, de kabelbanen naar omliggende bergen en het bruisende uitgaansleven een bezoekje aan deze indrukwekkende stad de moeite meer dan waard. Klinkt als jouw volgende vakantiebestemming? Bekijk ons aanbod in Antalya

5. Baden in de bronnen van Pamukkale

Als je toch in de buurt bent, plan dan zeker een dagtrip naar de bronnen van Pamukkale. Dit is een van de bekendste plekken van Turkije. Logisch ook, want de kalkafzettingen zijn waanzinnig mooi om te zien. De kalk heeft de vorm van een soort terrasbedding aangenomen, net als de rijstterrassen die je in Azië ziet. Het water wordt gebruikt als kuuroord. Neem je badkleding dus mee, zodat je lekker kunt pootjebaden! 

Meer ontdekken aan de Turkse Rivièra? Hier lees je alles over de hotspots van dit stukje Turkije. 

Ontdek het sfeervolle Side met Sunweb

Side barst van de bezienswaardigheden. In de historische stad zelf, maar ook in de omgeving. Ervaar het zelf en boek jouw vakantie naar Side.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?