Door |Geüpdatet op: 13 augustus, 2022|2.6 min leestijd|

Op zoek naar een zonvakantie in de winter? Dan zijn de Canarische Eilanden als winterzon bestemming altijd een goed idee! Je vind hier de mooiste zandstranden en door de ligging hebben alle eilanden een subtropisch klimaat. Zo geniet je er zelfs in de winter van de zon! Maar op welk Canarisch eiland is het het warmst in de winter? En welk Canarisch Eiland is het warmst in november, december, januari en februari? We hebben het voor je uitgezocht!

Winterzon Canarische eilanden

Voor welk Canarisch eiland je ook kiest, elke bestemming heeft haar eigen charme en sfeer. We snappen dat je wil weten: welk Canarisch eiland is het warmst, zelfs in de koude wintermaanden? Lees verder voor de hoogtepunten per eiland en natuurlijk de temperatuur. 

Lanzarote

Mooie en vooral langgerekte stranden, schilderachtig witte dorpjes en laagbouw. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn, toch? Lanzarote is een perfecte bestemming om de winterzon op de Canarische Eilanden te ervaren. In de wintermaand november is het hier op Lanzarote gemiddeld nog 23 graden. In de zomer is dat 28 graden. 

Gran Canaria

Gran Canaria kenmerkt zich door de afwisseling in cultuur, strand en leuke badplaatsen. Het weer op Gran Canaria in de winter is gemiddeld nog 23 graden. In de zomerperiode is dit gemiddeld 28 graden. Vooral in het zuiden ben je echt zon-zeker en kun je genieten van een ontspannen zonvakantie in de winter.  

Gran Canaria - Puerto Morgan

Foto: Puerto Morgan op Gran Canaria

Tenerife

Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en is wat rotsachtiger. Er is hier altijd wat te zien. Naast het indrukwekkende groene noorden, kun je ook op dit eiland in het zuiden het beste genieten van de altijd schijnende zon. Tenerife moet zeker op je bucket list, maar het is niet het warmste Canarische eiland. In november is het er gemiddeld namelijk 22 graden. ’s Zomers is dat 28 graden. 

La Palma

Authentiek, rustig, ongerept en vooral geen massatoerisme: zomaar wat woorden die te binnenschieten als je denkt aan La Palma. En de sterrenhemel… Je weet niet wat je ziet! Voor het weer en zonzekerheid in de winter zit je hier goed. Op La Palma is het in november gemiddeld 24 graden. De temperatuur loopt op tot zo’n 27 graden in september. Heerlijk vertoeven dus.  

Fuerteventura

Met gemiddeld 24 graden in november en 28 graden in augustus is Fuerteventura het warmste Canarische eiland. Reken dus maar op zon! Op het eiland kun je dan ook heerlijke watersporten doen in het zonnetje. Windsurfen, kitesurfen en duiken bijvoorbeeld. 

Strand met helderblauwe zee en bergen

Foto: een van de prachtige stranden op Fuerteventura, Spanje

Kan jij niet wachten om je koffers te pakken naar het warmste Canarische eiland in de winter, wil je meer weten over de veelzijdige Canarische Eilanden of ben je juist op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw winterzonvakantie? Bekijk ook eens mijn top 5 beste winterzon bestemmingen. 

Hi! Ik ben Lisa, één van de bloggers van Sunweb. Reizen, schrijven, hiken en fotografie zijn mijn grootste passies. Met veel liefde schrijf ik daarom inspirerende blogs over de mooiste bestemmingen en geef ik jou mijn reistips mee. Zodat jij, net zoals ik, kunt genieten van een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven!