Door |Gepubliceerd op: 13 oktober, 2021|3.3 min leestijd|

Op zoek naar een zonvakantie in de winter? Dan zijn de Canarische Eilanden als winterzon bestemming altijd een goed idee! Naast zon-zekerheid, vind je hier de mooiste zandstranden en door de ligging hebben alle eilanden een subtropisch klimaat en kun je hier in de winter ook van de zon genieten. Welk Canarisch eiland is het warmst in de winter? En welk Canarisch Eiland is het warmst in december? Ik zoek het voor je uit in deze blog!

Winterzon Canarische eilanden
Voor welk Canarisch eiland je ook kiest, elke bestemming heeft haar eigen charme en sfeer. We snappen dat je wil weten: welk Canarisch eiland is het warmst in januari? Voordat ik je dat vertel wil ik elk eiland even beschrijven, zodat je weet wat er te doen is en wat de gemiddelde temperatuur op de Canarische eilanden is in de winter. De meest populaire Canarische Eilanden zijn Gran Canaria, Tenerife, Fuerteventura, La Palma en Lanzarote.  

Welk Canarisch eiland is het warmst in november? Lanzarote? 
Mooie en vooral langgerekte stranden, schilderachtig witte dorpjes en laagbouw. Dit klinkt bijna te mooi om waar te zijn toch? Lanzarote is een perfecte bestemming om de winterzon op de Canarische Eilanden te ervaren. Welk Canarisch eiland is het warmst in november? In deze wintermaand is het hier op Lanzarote gemiddeld nog 23 graden en in de zomer 28 graden. 

Welk Canarisch eiland is het warmst in december? Gran Canaria?
Gran Canaria kenmerkt zich door de afwisseling in cultuur, strand en leuke badplaatsen. Het weer op Gran Canaria in de winter is gemiddeld nog 20 graden. In de zomerperiode is dit gemiddeld 28 graden. Vooral in het zuiden ben je echt zon-zeker en kun je genieten van een ontspannen zonvakantie in de winter!  

Gran Canaria - Puerto Morgan

Welk Canarisch eiland is het warmst in januari? Tenerife? 
Tenerife is het grootste eiland van de Canarische eilanden en is wat rotsachtiger. Er is hier altijd wat te zien en naast het indrukwekkende groene noorden, kun je ook hier in het zuiden het beste genieten van de zon die er altijd schijnt. Welk Canarisch eiland is het warmst in januari? Met een gemiddelde van 19 graden is het niet Tenerife. In de zomer is het hier 23 graden, dus het klimaat is heel stabiel over de seizoenen heen.  

strand Tenerife

Welk Canarisch eiland het is warmst in februari? La Palma? 

Authentiek, rustig, ongerept en vooral geen massatoerisme, zomaar wat woorden die mij te binnenschieten als ik denk aan mijn reis naar La Palma. En de sterrenhemel… Je weet niet wat je ziet! Voor het weer en zonzekerheid in de winter zit je hier goed. Welk Canarisch eiland is het warmst in de winter? Op La Palma is het in februari 19 graden dat oploopt tot 27 graden in september. Heerlijk vertoeven dus.  

La Palma

Welk Canarisch eiland is het warmst in de winter? Fuerteventura? 
Ja! Fuerteventura is het antwoord op de vraag: welk Canarisch Eiland is het warmst in de winter? Fijne bijkomstigheid van het warmste Canarische Eiland zijn, is de zon-zekerheid! Je kunt hier genieten van het subtropische klimaat en een ontspannen zonvakantie. Ik had ook nog eens het geluk mijn favoriete sporten te kunnen doen: windsurfen, kitesurfen en duiken dankzij het aangename zeewater en de fijne wind die hier bijna altijd waait. In januari is het op Fuerteventura gemiddeld nog een zeer aangename 21 graden terwijl het in september gemiddeld 28 graden is.

  Fuerteventura

Kan jij niet wachten om je koffers te pakken naar het warmste Canarische eiland in de winter, wil je meer weten over de veelzijdige Canarische Eilanden of ben je juist op zoek naar nog meer inspiratie voor jouw winterzonvakantie? Bekijk ook eens mijn top 5 beste winterzon bestemmingen. 

Hi! Ik ben Lisa, één van de bloggers van Sunweb. Reizen, schrijven, hiken en fotografie zijn mijn grootste passies. Met veel liefde schrijf ik daarom inspirerende blogs over de mooiste bestemmingen en geef ik jou mijn reistips mee. Zodat jij, net zoals ik, kunt genieten van een onvergetelijke vakantie die je altijd bij zal blijven!
13 oktober, 2021|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter