Door |Geüpdatet op: 26 juli, 2022|3.1 min leestijd|

Van de 13 Canarische Eilanden is La Palma de grootste. Het is een heerlijk Spaans eiland waar je gegarandeerd een fantastische vakantie beleeft. Of je nu wilt relaxen of liever op avontuur gaat. Waarom je dit eiland met eigen ogen moet bewonderen? Er zijn tientallen redenen, maar wij geven je er vast 5. Lees je verder?

1. Bezoek de vulkanen van La Palma

Wist je dat La Palma is ontstaan door vulkanische activiteit? Dat zie je terug in het landschap van het eiland. Ruige rotsen, gigantische kraters, zwarte lavastranden en heel veel natuur. In 2021 was er zelfs nog een vulkaanuitbarsting! Geen zorgen: de vulkaan is inmiddels rustig, dus je kunt het eiland met een gerust hart bezoeken. Vanaf Mirador Tajuya heb je een spectaculair uitzicht over de vulkaan en de indrukwekkende lavavelden. Of bekijk het nieuwe zwarte land vanaf het water. Neem dan een boottour vanaf de plaats Tazacorte. Het vulkaanmuseum is ook een aanrader als je meer over de vulkanen van het eiland wilt weten.

2. Een fantastische wandelvakantie

La Palma is een geweldige bestemming voor een wandelvakantie. Perfect voor ervaren hikers, maar zeker ook voor beginnende wandelaars en zelfs voor kinderen! Besteed bijvoorbeeld een dag op de vulkanenroute en ontdek het vulkaanlandschap van het eiland. Of loop de korte wandeling over het bergpad naar het schilpaddenstrand Playa Nogales. Een wandeling door het laurierbos is ook een aanrader. Dit bos lijkt wel een jungle en vind je in het noordoosten.

Wandelpad over een ruige bergkam met uitzicht over de wolken en blauwe lucht

Foto: de vulkanenroute over de Mirador Roque de los Muchachos

3. La Isla Bonita: een groene oase

Vulkanische grond is enorm vruchtbaar. Het is dan ook niet gek dat dit Canarische Eiland zo groen is. Je vindt er zelfs één van de oudste bossen ter wereld! Nog meer natuur zien? Bezoek de kliffen van Guelguén in het natuurgebied El Tablado. Deze kliffen zijn een broedplaats voor pijlstormvogels. Ook in Nationaal Park Caldera de Taburiente kijk je je ogen uit: ruige rotsen, wilde rivieren en onbeschrijfelijk mooie bossen. La Palma is zo paradijselijk mooi dat het eiland zelfs ‘La Isla Bonita’ ofwel het mooie eiland genoemd wordt. Dat wil je toch zelf ontdekken?

4. Zonnen aan de gitzwarte stranden

La Palma heeft prachtige stranden, maar je hoeft niet te rekenen op wit zand. Door de lavastenen van het eiland hebben de stranden namelijk zwart zand. Het meest geliefde strand is Playa Puerto Naos. Hier vind je ligstoelen, strandbewaking en een aangrenzende boulevard. Met je gezin op vakantie? Je kunt bijna altijd veilig zwemmen in de oceaan bij Playa de Tazacorte dankzij een golfbreker. Voor een romantische strandwandeling is Playa Nogales een aanrader. Dit is misschien wel het mooiste strand van La Palma, maar door de sterke stroming kan het gevaarlijk zijn om hier te zwemmen. Ga naar het kleine, maar hele fijne Playa Chica voor een lekker verfrissende surfsessie. De onderwaterwereld bekijken? Bij Playa Zamora kun je fantastisch snorkelen. Kortom: genoeg heerlijke stranden op La Palma!

5. La Palma is de hemel voor sterrenkijkers

De beste plek om sterren te kijken? Dat is dus La Palma! UNESCO heeft de sterren boven dit Canarische eiland zelfs uitgeroepen tot werelderfgoed. Er zijn zelfs wetten die verbieden dat vliegtuigen ’s nachts boven het eiland vliegen en lichtvervuiling wordt zo veel mogelijk voorkomen. Zelf sterrenkijken? Hoe hoger je op komt, hoe dunner de wolken. Roque de los Muchachos is het hoogste punt van La Palma en daarom het thuis van Gran Telescopio Canarias, een heus observatorium met gigantische telescopen. Hier is het alsof je op de eerste rang van de sterrenhemel zit.

Het observatorium in het donker met op de achtergrond de sterrenhemel

Foto: bewonder de miljoenen sterren bij het Observatorium

Hi, ik ben Sanne! Ik schrijf voor Sunweb blogs over de mooiste bestemmingen. Wat een droombaan hè? Van Rome tot Tirol en van Kos tot Nice: ik neem je mee naar de chillste stranden, lekkerste restaurants, gaafste activiteiten en de meest spectaculaire uitzichtpunten. Ga je mee?