Door |Geüpdatet op: 23 oktober, 2019|3.2 min leestijd|

Lanzarote is een van de Spaanse Canarische eilanden voor de Afrikaanse kust. Eerder las je al waarom Lanzarote een ideale vakantiebestemming is. Nu laten we je de mooiste autoroutes zien. Huur jouw auto via Sunweb en ontdek onbezorgd het hele eiland tijdens een prachtige roadtrip!

Roadtrip voor de cultuurliefhebber

1. César Manrique Foundation – Tahiche

Start om 10:00 uur (voorkom drukte op later tijdstip) bij het voormalig huis van kunstenaar en architect César Manrique. Het artistieke huis uit lavagesteente gehouwen is nu een museum.

2. Museo Lagomar

We vervolgen de weg over de LZ-10 in noordelijke richting. Verliefd geworden op Manriques werk? Stop dan bij Museo Lagomar (kunstgalerie, bar en restaurant) dat je binnen 10 minuutjes rijden tegenkomt.

3. Teguise

Weer zo’n 10 minuten verder op de LZ-10 kom je in dit ontzettend leuke historische stadje. Wandel door de authentieke winkelstraatjes (maandags vaak gesloten) en geniet van heerlijke Spaanse tapas. Voor uitzicht over de stad ga je naar Castillo de Santa Barbara Castle op Mount Guanapay.

4. Jardin de Cactus

Oostwaarts over de LZ-404 rijden we in een kwartiertje naar het laatste kunstproject van Manrique, een bijzonder stijlvolle cactustuin in een voormalige steengroeve.

5. Cueva de los verdes & Jameos del agua

De LZ-1 in noordelijke richting brengt ons 10 minuten verderop naar prachtige lavagrotten en lagunes, een must-see!

6. Mirador del Río

Rijd in een kwartier over de LZ-201 naar Mirador del Río, het uitkijkpunt in het noordelijkste puntje van het eiland. Geniet tijdens het eten van de zonsondergang.

Roadtrip voor de strandhopper

1. Playa Blanca

Start de dag aan het levendige Playa Blanca dat wordt geroemd om zijn goudgele, soms bijna witte stranden. Neem een duik en ontbijt op een van de terrasjes aan het strand.

2. Costa de Papagayo

In een kwartiertje rijd je via Av. de Papagayo naar misschien wel de allerbeste stranden van het eiland. Zeer geliefd vanwege de prachtige, door kliffen omgeven badplaatsen zoals Playa Pozo en Playa Mujeres. Neem wat brood, olijfjes en een fles lokale Canarische wijn mee voor op het strand, je vindt hier weinig toeristische faciliteiten!

3. Cueva de Agua

Een prachtige grot die je zwemmend bereikt vanuit playa Mujeres.

4. Puerto del Carmen

Via de LZ-702, LZ-2 en LZ-504 rijd je naar Puerto del Carmen om de dag af te sluiten. Zin in nog wat actie? Ga snorkelen of duiken bij Playa Chica. Daarna een dineetje op het strand of in het stadje van Puerto Del Carmen. Een heerlijke plek om de zonsondergang onder het genot van een cocktail te aanschouwen.

Roadtrip voor de natuuraanbidder

1. Famara

Ontwaak tijdens een wandeling over dit lange, ruige strand. Als je van actie houdt kun je hier ook goed surfen. Zwemmen is geen goed idee vanwege de sterke stroming. Ontbijt in het dorpje of in een van de eettentjes die uitkijken op dit ongerepte strand.

2. Timanfaya

Zuidwaarts over de LZ-410, LZ-401 en LZ409 rijd je via Mancha Blanca binnen een halfuur naar dit bijzondere natuurpark met 360 vulkaantoppen die oprijzen uit het zwarte zand. De immense rotsformaties zijn een lust voor het oog. Deels kan je deze met je huurauto ontdekken, voor het ruigere gedeelte ga je met een bus mee.

3. El Golfo & Lago Verde

Tegen het eind van de dag vervolg je de weg op de LZ-67, LZ-2 en LZ-704, die je binnen een kwartier bij het vissersplaatsje El Golfo brengt. Check eerst het bijzondere Lago Verde. Een knalgroene lagune achter een zwart lavastrand. Daarna lekker eten in een van de goede visrestaurants die El Golfo rijk is.

Tip: Huur een auto voorafgaand aan jouw vakantie. Zo is alles meteen goed geregeld en ben je klaar om veilig op avontuur te gaan! Een auto huren kan tijdens het boeken en na het boeken via Mijn Sunweb.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?