Een vakantie in een all inclusive hotel heeft veel voordelen. Zo weet je van te voren al min of meer wat je gaat uitgeven op vakantie. Misschien komt daar nog een souvenirtje bij of dat ene leuke uitstapje, maar over het eten en drinken hoef je je geen zorgen te maken: dit is inbegrepen en bovendien kun je zo vaak opscheppen als je wilt. Voor een compleet verzorgde vakantie, is all inclusive dus ideaal. Maar tussen al die hotels, kan het knap lastig zijn de beste eruit te pikken. Wij vertellen je waar een goed all inclusive hotel aan voldoet.

Eten en drinken in een all inclusive hotel

Eigenlijk is het geen verrassing, maar een uitgebreid buffet en meerdere bars voor verkoelende versnaperingen, zijn dé belangrijkste ingrediënten voor een all-in vakantie. Extra fijn is het, wanneer er een of meer restaurants aanwezig zijn, zodat je ook eens een keer à la carte kunt eten.

Barcelo Punta Umbria - Costa de la Luz - Punta Umbria

Hotel Barceló Punta Umbría Beach Resort – Costa de la Luz – Punta Umbría

Waterpret op nummer 1

En misschien wel meer dan één, want waterpret is natuurlijk een must tijdens de vakantie. Voor kinderen is er een apart kinderbadje en bonuspunten voor een hotel met een aquapark.

Kahya Resort Aqua - Turkse Riviera - Alanya

Hotel Kahya Resort Aqua – Turkse Riviera – Alanya

Animatie en activiteiten in een all inclusive hotel

Hoewel er meer dan genoeg plekken zijn om te relaxen, zijn er ook talloze activiteiten mogelijk. Zo kun je bijvoorbeeld de sterren van de hemel zingen tijdens een avondje karaoke, meedoen aan een potje beachvolley en soms zijn ook verschillende watersporten mogelijk.

Mare Nostrum - Atheense Rivièra - Vavrona

Hotel Mare Nostrum – Atheense Rivièra – Vavrona

Leuke miniclub voor de allerkleinsten

De allerkleinste vakantiegangers vermaken zich kosteloos met knutselen en talloze spelletjes terwijl jij rustig van de zon geniet, een boek leest en aan een lekkere cocktail nipt; er is tenslotte een ervaren team aanwezig dat een oogje in het zeil houdt.

Barcelo Lanzarote - Lanzarote - Costa Teguise

Hotel Barceló Lanzarote Resort – Lanzarote – Costa Teguise

Altijd goede snacks

Tussen de lunch en het diner begint de maag voorzichtig een beetje te knorren… Geen probleem! Bij de snackbar in een all inclusive hotel vind je een keur aan lekkere snacks: burgers, pizza’s, pasta’s, noem maar op. Extra relaxt, is het als de snackbar zich bij het zwembad of bijbehorende strand bevindt, zodat je maar een paar stappen verwijderd bent van je luie ligstoel. Eat, sleap, repeat.

Hotel Gouves Waterpark Holiday Resort - Kreta - Gouves

Hotel Gouves Waterpark Holiday Resort – Kreta – Gouves

Ieder hotel heeft zijn eigen all inclusive formule. Lees daarom altijd goed de beschrijving, zodat je van te voren weet of bijvoorbeeld de geïmporteerde drankjes ook inbegrepen zijn tijdens jouw vakantie. Wij vertellen je hier graag waarom het een goed idee is een all inclusive vakantie bij Sunweb te boeken. Nieuwsgierig geworden naar de hotels? Bekijk onze beste all inclusive aanbiedingen in Spanje, Griekenland, Egypte, Portugal en Turkije.

10 januari, 2022|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Jo 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Helaas worden Al inclusief hotels meestal door mensen geboekt die maar een bepaald vakantie budget hebben dat merk je heel goed in het restaurant , dat veranderd in een vreet schuur alsof de mensen van een andere planeet komen . Verder vind ik deze hotels te groot onpersoonlijk en een doodsteek voor de lokale economie , ze liggen gelukkig altijd wat afgelegen. Een maal geweest nooit meer.en dat moesten meer mensen doen .

    • Tea 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

      Hallo Jo, jammer dat je dit zo ervaren hebt. Maar All-in hotels hoeven niet altijd grote vreetfabrieken te zijn. Wij vinden altijd leuke en knusse all-in hotels (al 10 jaar), met grote zwembaden etc. aan t strand of bij centrum. En….voor elk budget, goedkoop of duur, ligt aan jezelf wat je wilt uitgeven. Als je een wat goedkoper all-in hotel uitkiest, kan je ook een aantal keren buiten de deur eten, zodat de lokale restaurantjes niet met lege terrasjes zitten. Je blijft eigenbaas op vakantie!