Door |Geüpdatet op: 09 november, 2022|4.4 min leestijd|

Ben jij toe aan zon, zee en strand? En heb je zin in verse tapas en sangria? Tijd voor een Spaanse vakantie! We hebben de vijf mooiste luxe hotels in Spanje voor je op een rijtje gezet. Lees verder en ontdek Ohla Eixample, Santa Monica Suites, Eques Petit Resort, Gran Tacande en Ikos Andalusia.

1. Hotel Ohla Eixample (Barcelona, Costa Brava)

Voor een citytrip naar Barcelona is Hotel Ohla Eixample de perfecte uitvalsbasis. Want hoe kom je beter tot rust na een bezoekje aan de Sagrada Familia dan in een heerlijk luxe hotel aan de rand van het bruisende centrum? Ruime kamers met geweldige bedden, uitstekende restaurants en bars, en zelfs een sportschool voor wie nog energie over heeft. Laten we ook het spectaculaire zwembad op het dak van het hotel niet vergeten – één van de weinige zwembaden in Barcelona. Dankzij de geweldige ligging van het hotel sta je binnen een paar minuten in je favoriete winkelstraat. Of natuurlijk op het strand, want ook dat heeft Barcelona. Wil jij een beetje luxe toevoegen aan je stedentrip? Dan is dit 5-sterren hotel in Spanje echt iets voor jou.

Een vrouw in het zwembad van Hotel Ohla Eixample in Barcelona

Foto: Hotel Ohla Eixample in Barcelona

2. Hotel Santa Monica Suites (Playa del Inglés, Gran Canaria)

Op Canarisch eiland Gran Canaria vind je nog één van de mooiste hotels van Spanje: Hotel Santa Monica Suites. Vanuit de luxe sauna heb je een schitterend uitzicht over de wereldberoemde duinen van Maspalomas. Geniet van de spa en verwen jezelf met een heerlijke massage of schoonheidsbehandeling. Er is ook een sportschool, en natuurlijk een verfrissend zwembad voor wie liever lekker ontspant. Hotel Santa Monica Suites ligt in Playa del Inglés, de bekendste badplaats van het eiland.. Er is dan ook genoeg te beleven. Winkelen, uitgaan en natuurlijk zwemmen in de zee. Strijk daarna neer op één van de ligbedden aan het zwembad met een koud drankje van de poolbar en kom helemaal tot rust. Dit is pas écht vakantie, toch?

De sauna in Hotel Santa Monica Suites

Foto: Hotel Santa Monica Suites op Gran Canaria

3. Hotel Eques Petit Resort (Cala d’Or, Mallorca)

Op zoek naar mooie hotels in Spanje? Zet dan zeker het romantische Hotel Eques Petit Resort op je lijstje. Dit kleinschalige boutique hotel op het eiland Mallorca heeft alle ingrediënten voor een ontspannen vakantie. Afkoelen van de Spaanse zon doe je in het prachtige zwembad. Voor de kinderen is er een apart zwembad aanwezig. Rondom de zwembaden staan genoeg luxe bedden om heerlijk op weg te dromen. Doorhet à-la-carte restaurant en de poolbar kom je ook culinair niets tekort, en het gastvrije personeel staat voor je klaar met een lach. Daarnaast is de ligging van dit hotel ideaal: in slechts vijf tot tien minuten loop je naar het strand of naar het gezellige centrum van Cala D’Or. Letterlijk betekent dit ‘de Gouden Baai’, een naam gekozen door een kunstenaar die de sfeervolle plek perfect vond om andere kunstenaars te ontmoeten. Ontdek het zelf!

De zwembaden van Hotel Eques Petit Resort op Mallorca

Foto: Hotel Eques Petit Resort op Mallorca

4. Hotel Gran Tacande (Costa Adeje, Tenerife)

Wie zoekt naar luxe hotels in Spanje of een luxe resort, zit hier goed. Hotel Gran Tacande is de perfecte plek voor ontspanning op 5-sterren niveau. Het hotel ligt in de badplaats Costa Adeje, het sjiekere gedeelte van het Canarische eiland Tenerife. Met maar liefst vier zwembaden en een apart kindergedeelte is een verfrissende duik altijd binnen handbereik. Liever naar het strand? Ook dat is met slechts een paar stappen geregeld, het populaire Playa del Duque ligt namelijk naast de deur. Met twee restaurants in het Hotel Gran Tacande, hoef je de deur niet uit om te genieten van de beste gerechten. Ook voor een lekker drankje heb je keuze uit meerdere bars. En terwijl de kinderen zich vermaken in de spelletjesruimte, op de tennisbaan of bij de animatie, laat jij je in de watten leggen in de spa. Wat wil je nog meer?

Luxe ligbedden aan het zwembad van Hotel Gran Tacande

Foto: Hotel Gran Tacande op Tenerife

5. Ikos Andalusia (Estepona, Costa del Sol)

Welkom aan Costa del Sol, oftewel de ‘kust aan de zon’. Dat belooft al een fijne zonvakantie, en terecht. Deze streek barst namelijk van de fijne stranden en pittoreske stadjes. Zo ook het gezellige Estepona. In deze kustplaats in Spanje vind je het luxe hotel Ikos Andalusia, een ware droombestemming. Luxe kamers, stijlvolle inrichting en prachtige tuinen vormen de ideale setting voor een onvergetelijke vakantie. Neem een duik in een van de acht(!) zwembaden en kom tot rust in het uitgebreide wellnesscentrum. Of kies juist voor een beetje spanning; er zijn genoeg (water)sportfaciliteiten aanwezig. Haal daarna je culinaire hart op in één van de zes fantastische restaurants en sluit af met een bijzondere cocktail. Je raadt het al, ook daarvoor zijn er meerdere bars om uit te kiezen. Dit luxe resort in Spanje mag zeker niet ontbreken op je lijstje!

Het moderne interieur van Ikos Andalusia aan de Costa del Sol

Foto: Ikos Andalusia aan de Costa del Sol

Welke van deze luxe hotels in Spanje heeft jouw hart gestolen? Boek je luxe hotel in Spanje en maak je klaar voor een droomvakantie. Voorzichtig, misschien wil je nooit meer terug naar huis…

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?