Door |Geüpdatet op: 03 november, 2022|4.1 min leestijd|

Net als in veel andere landen rond de Mediterraanse Zee speelt eten een belangrijke rol op Rhodos. Er wordt urenlang gekookt om de lekkerste gerechten op tafel te zetten. En jij wil natuurlijk van die heerlijke Griekse keuken genieten tijdens je vakantie. Wij hebben daarom de beste restaurants op Rhodos voor je op een rijtje gezet. Dit zijn tips om je vingers bij af te likken.

De beste restaurants in Rhodos-Stad

In Rhodos-Stad is het net alsof je terug in de tijd gaat en in de Middeleeuwen bent beland. Deze eeuwenoude stad in het noorden van het eiland is een echte havenstad. Hier komen geschiedenis en cultuur samen. De oude binnenstad staat niet voor niets op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je komt hier niet alleen om van de sfeer te proeven, maar ook van het eten.

Ben je op zoek naar de beste taverne op Rhodos, dan is Koukos zeker aan te raden. Dit charmante restaurant in het moderne gedeelte van de stad heeft een gezellige binnenplaats waar je geniet van lokale specialiteiten gemaakt met producten uit de buurt. Het restaurant is de hele dag open en heeft zelfs een bakkerij, dus je komt hier altijd aan je trekken. Dit is ook de ideale plek om locals te leren kennen terwijl je geniet van een Griekse koffie.

Culinair genieten in het oude centrum

De oude stad van Rhodos ademt één en al cultuur. Je vindt er Byzantijnse kerken, Turkse moskeeën en verschillende musea. Onwijs interessant om te bezoeken, al heb je na het bezichtigen ervan ongetwijfeld lekkere trek. Gelukkig vind je in deze buurt het Rustico Restaurant. Deze taverne behoort tot de beste, klassieke restaurants in de oude stad van Rhodos en ligt dichtbij de bekende klokkentoren. Je vindt hier traditionele gerechten zoals huisgemaakte moussaka en kleftiko, een soort stoofgerecht. En dat voor een prima prijs.

Heb je trek in vis? Dan kun je terecht bij Nireas. Dit is een erg populaire plek en dat is natuurlijk niet zonder reden. Je zit hier aan schattige, houten tafels omgeven door druiventakken. Griekser kan bijna niet. Ook deze plek is één van de beste restaurants in de oude stad van Rhodos.

Een andere tip voor een bijzonder restaurant in Rhodos-Stad is Ronda. Zoals de naam al doet vermoeden is dit restaurant gebouwd in een ronde, witte dome. Binnen vind je een grote, ronde bar terwijl buiten de loungebedden klaarliggen voor als je even tot rust wil komen aan het strand. Ronda is namelijk ook een beachclub. Cocktails, snacks en verse vis: hier begint je vakantie pas echt.

Ronda is een bijzonder restaurant en beachclub omdat het een prachtig rond gebouw is

Foto: bijzonder restaurant en beachclub Ronda

Geniet van verse vis aan het strand

Voor alle visliefhebbers is Rhodos een paradijs op aarde. Je vindt hier onwijs veel restaurants waar ze vis serveren die eerder die dag gevangen is. Verser krijg je het haast niet. Visrestaurant Plimmiri in de gelijknamige kustplaats is een echte aanrader. Hier ligt de vis al klaar voor je in de vitrine. Welke kies je? Nadat je hebt aangegeven wat je wil, zie je hoe de vis voor je neus op de grill wordt bereid. De gezellige blauwe tafeltjes en stoelen zorgen voor een Griekse sfeer terwijl jij een heerlijk stukje vis eet. En kijk je achter je, dan zie je de inktvissen hangen aan een waslijn. Iets boven Plimmiri vind je Mea Terra. Dit is één van de beste tips voor restaurants in Rhodos, ligt pal aan het strand en heeft een onwijs tof interieur. Je maakt hier de mooiste foto’s en geniet van cocktails en authentiek Mediterraans eten.

Octopussen die naast elkaar hangen in visrestaurant Plimmiri

Foto: proef zeker de vis in restaurant Plimmiri

Een gastronomische verrassing

Wil je je smaakpapillen ook eens verwennen met wat anders dan Grieks? Bezoek dan Sole Giaguaro waar je geniet van eigengemaakte pasta. De meeste groentes verbouwen ze hier zelf in het tuintje bij het restaurant. En wat denk je van Mediterraans-Aziatische fusion? Bij TERRA Med in Faliraki ervaar je een heel nieuwe smaakbeleving. Probeer bijvoorbeeld de pittige watermeloensalade met feta of een baby-aubergine met miso en pittige roomkaas. Loopt het water je al in de mond?

Ben je in Lindos, dan geniet je van een verbluffend uitzicht bij restaurant César Meze Bar. Hier serveren ze gerechten uit de moderne Griekse keuken. En dat niet alleen: dit is een prachtige plek om de zonsondergang te bekijken. Als een bezoek aan het idyllische eiland Symi op je lijstje staat, dan is Odessia Restaurant the place to be. Ook hier geniet je van heerlijke, verse vis terwijl je uitkijkt over de gekleurde huisjes die tegen de bergen aan zijn gebouwd.

Vanaf een restaurant uitzicht op het idyllische eiland Symi

Foto: bezoek de restaurantjes op het idyllische eiland Symi

Van traditionele tavernes tot fine dining: op het Griekse eiland Rhodos is het culinair genieten. Boek één van onze accommodaties en laat je verrassen door de beste restaurants van Rhodos.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?