Door |Geüpdatet op: 02 juni, 2022|3.7 min leestijd|

De strandbestemmingen in Turkije zijn absoluut prachtig, maar er is meer… Wat dacht je van de cultuur, natuur en diersoorten? Die zijn minstens even adembenemend. Zin om te genieten van deze rijkdom? Dan is Turkije gegarandeerd de ideale vakantiebestemming voor jou. Dit zijn de zes beste strandbestemmingen in Turkije.

1. Dalyan geldt als ‘Beste Strandbestemming’

De badplaats Dalyan is door Zoover bekroond met een award voor de ‘Beste Strandbestemming’. Dit charmante plaatsje heeft werkelijk alles. Een schitterende natuur, vrijwel alleen maar laagbouw en een zeer rijke cultuur. Zo bezichtig je hier oude koningsgraven. Voor veel mensen een indrukwekkende belevenis. Dalyan is aan de Dalyan-rivier gebouwd, die uitmondt bij het Iztuzu strand. Dit adembenemende zandstrand is de broedplaats is van de Caretta schildpad. Het strand wordt bewaakt en ’s nachts gesloten voor bezoekers, zodat deze schildpad rustig kan broeden. 

2. Palmbomen, verse vis en een rijke historie in Side

De populariteit van de Turkse badplaats Side neemt alleen maar toe. Dat is niet zo gek, want het stadje is knus, sfeervol en heeft prachtige brede zandstranden. Shopliefhebbers halen hier hun hart op dankzij de vele winkeltjes langs het water. Strijk neer bij een van lekkere restaurants en bestel een bord overheerlijke kebab of een vers gevangen visje. Dat is pas genieten! Wat het plaatsje Side extra bijzonder maakt, zijn de overblijfselen uit de Griekse en Romeinse tijd. Zo vind je hier de Apollo tempel en een oud Romeins theater. Ideaal dus als je houdt van de combinatie tussen natuur, cultuur en horeca!

3. Antalya als perfecte uitvalshoek aan het strand

Antalya is de hoofdstad van de gelijknamige provincie. Je struint hier eindeloos door de indrukwekkende oude binnenstad en hopt van het ene winkeltje naar het andere marktje. Ook zijn de Kursunlu- en Düdenwatervallen een absolute aanrader. Hier kun je afkoelen in het water, genieten van de natuur of picknicken met het gezin. Antalya staat bovendien bekend om de absoluut geweldige hotels! In de wijken Lara en Kundu vind je de mooiste hotels met luxe kamers, uitgebreide faciliteiten, zwembaden, wellness ruimtes en horecagelegenheden; een waar genot! De meeste hotels liggen aan of heel dicht bij het strand. Een perfecte uitvalshoek dus voor uitstapjes. 

Groot luxe hotel met zwembad en ligbedden

Foto: Hotel Royal Holiday Palace, Antalya, Turkije

4. Içmeler: klein, maar heel erg fijn

De titel zegt het al: Içmeler is klein, maar fijn. En ook zeer sfeervol. Dit badplaatsje heeft een klein centrum en wordt omringd door prachtige bergen met groene pijnbomen. Net alsof je zo in een ansichtkaart stapt! Het strand loopt hier langzaam af in zee, wat het de ideale plek maakt voor een gezinsvakantie met kleine kinderen. Langs het strand ligt een wandelpromenade. Via bruggetjes loop je zo langs het hotel en kleine winkels en restaurants. In het centrum vind je grotere restaurants en uitgaansgelegenheden. Voor shop en party liefhebbers is het bruisende centrum van Marmaris gemakkelijk te bereiken met de dolmus (een klein busje). Içmeler is absoluut één van de mooiste zandstranden in Turkije.

5. De nieuwe populaire badplaats Belek

Belek is één van de jongste toeristische badplaatsen aan de Turkse Rivièra. Het strekt zich uit tussen strand en een groot dennenbos. De natuur hier is ontzettend mooi en bepaalde delen van het bos worden hier zelfs beschermd. Dankzij deze bescherming leven er veel vogelsoorten. Een geluk dus voor vogelspotters! Vroeger was Belek vooral een ideale bestemming voor golfliefhebbers, vanwege het grote aanbod. Tegenwoordig is Belek vooral een populaire strandbestemming voor iedereen die van luxe houdt. Hier vind je veel adembenemende only adults hotels en familiehotels. Voor ieder wat wilt dus! 

6. Alanya: sprankelende badplaats op schiereiland

Badplaats en schiereiland Alanya biedt het beste van twee werelden. Aan de oostkant vind je het drukkere centrum met een grote bazaar, ontelbaar veel winkeltjes en gezellige restaurants. Maar ook diverse cafés, bars en discotheken. Aan de westkant vind je meer rust en ontspanning op het bekende Kleopatra-strand. Hoe verder je weg van het schiereiland het strand gaat, hoe fijner het zand wordt. Genieten dus om hier met blote voeten over het strand te lopen!

Wit strand naast een berg vol huizen

Foto: één van de prachtige stranden bij Alanya

Heb jij al je favoriete strandbestemming in Turkije uitgekozen? Ontdek via Sunweb dan ook alle all inclusive resorts in Turkije, dan hoef je tijdens je vakantie echt nergens aan te denken. Wil je je alvast verlekkeren aan de hemelse keuken? Turkije, een vakantie die smaakt naar meer!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?