Als ik vanuit de lucht de Griekse grens passeer, veranderd niet alleen het uitzicht, maar ook mijn gevoel. De mooie baaitjes met het heldere blauwe water, en de zon die dat mooie water een zilverkleurige gloed geeft. Als de deuren van het vliegtuig open gaan en je voelt de warmte over je heen vallen en je hoort de Griekse taal, dan weet je het al…dit wordt weer top!

5 mooie strandjes van Parga

Griekenland Parga

We gaan naar Epirus (Parga). Nee, geen Grieks eiland maar het vaste land van Griekenland nabij het bekende eiland Corfu en het schiereiland Lefkas. Dit zijn de mooiste strandjes van Parga:

Lichnos beach

De eerste is Lichnos Beach, met zijn mooie rode rotsen en fijn zand strand. Hier kun je heerlijk loungen met een Griekse frappe, dommelen in een cabin aan het strand en zonnen op één van de vele strandbedjes die er staan. Als je maag gaat knorren en het tijd wordt om even uit de zon te gaan, kan je genieten van een heerlijk lunch met uitzicht over de baai. Laat het Griekse eten je smaken.

Piso Krioneri

Griekenland Parga

Het volgende strandje is Piso Krioneri, een klein kiezel strandje waar je mooi kan snorkelen en je eigenlijk geen tijd hebt om te lezen of te tukken, zo mooi is het. Je kunt er een appartement huren, zodat je volop de tijd hebt om het uitzicht in je op te nemen en het daarna nooit meer zal vergeten.
Een heerlijk authentieke Griekse lunch in het familierestaurantje Golfo Beach, en je dag kan niet meer stuk. Als je dan nog niet genoeg hebt van het mooie plekje, kan je ‘s avonds ook nog genieten van de Griekse gezelligheid met 3 keer per week live muziek.

Krioneri Beach

Krioneri Beach is het strandje wat je ziet op de webcam, waar iedereen wel eens heeft staan bellen en heeft staan te zwaaien naar de thuisblijvers! Dit is een vrij smal strand aan de boulevard waar je “hutje aan mutje” ligt en eigenlijk beter op een terras kan gaan zitten om te genieten van het uitzicht. Een topplek om dat te doen is ‘Biancoresort’. Ruime plaatsen, schoon, niet duur en trapsgewijs, zodat je over de mensen voor je heen kijkt i.p.v. ertegenaan en je dus niets hoeft te missen van wat er gebeurd!

Valtos Beach

Griekenland Parga

En dan…Valtos Beach. Een lang en breed zandstrand met vele mogelijkheden om de dag door te komen, met vermaak op, in en boven het water zoals snorkelen, de bekende ‘banaan’ en parasailing.
Als je helemaal door loopt naar het einde van het strand richting de kleine haven dan kom je bij ‘Cape north west’, een hele relaxte tent waar je ook een ‘ruim’ bedje kan huren op een stuk gras, zo kijk je over het strand heen. Een belletje aan de parasol en je hoeft je bedje niet af, je drankje en je hapje wordt gebracht. Maar wil je even iets anders dan is er ook een heerlijk open restaurant met uitzicht over zee, in de Griekse blauw/witte kleuren.

Sarakiniko Beach

En dan als laatste, een klein strandje…Sarakiniko Beach.
Vooral Grieken zelf zijn hier in het weekend te vinden en er is dan ook maar 1 plekje waar je wat kan drinken en eten. Het is een heel klein schattig en knus strandje waar je makkelijk kan komen met een watertaxi vanaf de haven van Parga.

Via de haven van Parga kan je naar alle stranden met een watertaxi, maar je kunt er ook een ticket kopen voor een tocht naar Paxos en Anti Paxos om de ‘blue caves’ te zien en dan maar hopen dat er dolfijnen naast de boot mee zwemmen. Wil je een dag naar Corfu? Dat kan ook!
Dan kan je een paar uurtjes rondkijken in Corfu stad en ben je dezelfde avond weer thuis… uh, terug in Parga.

 

Voor de deur een redelijk grote supermarkt genaamd Tutti Frutti, met een hele vriendelijke familie die je vanaf 07.00 uur tot 00.00 van alles kan voorzien. Als je rechtdoor loopt als je de studio’s uitkomt heb je na 20 meter aan je rechterhand de lekkerste bakker van Parga, waar je heerlijk buiten kan ontbijten, of je lekkernijen meenemen en op je balkon gaat genieten, maar genieten dat wordt het zeker weten!

Terrasjes genoeg!

Griekenland Parga

Als je hebt genoten van een heerlijke dag op het strand is het zo gezellig om langs de boulevard met al zijn terrasjes en restaurantjes te wandelen, met daar weer achter de kleine steegjes met allemaal leuke toeristen winkeltjes en Griekse lekkernijen. Een heel leuk en stylish terras is ‘Prestige’. De lekkerste cocktails en koffies drink je daar, ben je een smoothie fan? Dan kan ik je de ‘prestige smoothie’ aanraden met appel, gember en spinazie…so so yummy!

Op naar het volgende terras! Een paar deuren verderop ga je rechts de steeg in en kan je de ‘Nautic Bar’ vinden. Trap op en geef jezelf de tijd om van het uitzicht over de haven te genieten, voor je het weet wordt het donker, en is het optimaal genieten van de sfeervol verlichte haven en boulevard.

De Griekse keuken

Griekenland Parga

En dan daarna een heerlijk plekje opzoeken om te eten, richting het einde van de boulevard vind je ‘Aegis’, met prachtig uitzicht, ruime plekken om te zitten en een heel erg lekkere kaart. De kaart is niet uitgebreid maar alles wat er opstaat is goed. En de heerlijke dressings die ze gebruiken kan je ook kopen voor thuis, om het gevoel nog even te verlengen. Als je zin hebt in een pita gyros moet je eigenlijk gelijk naar ‘Geusi’, best gyros in town, snelle en vriendelijke service voor weinig geld en op een mooie locatie (ook voor take away).

Natuurlijk wil je ook genieten van de typisch Griekse keuken, dan kan ’krioneri taverne’ niet ontbreken op je lijst. De shrimp saganaki eet je nergens lekkerder dan hier en ook de moussaka is om te smullen. Een simpel en klein terras onder een bladgroene bekapping, met nul luxe geven ze je een echt Grieks gevoel. En als je de rekening hebt gehad is er nog geld over om uit te geven aan leuke souvenirs.

Dan heb ik het alleen nog maar over Parga, en nog niet eens wat er allemaal te zien valt in de omgeving.

Maar pas op! Als je in Parga geweest bent, wil je terug…

16 oktober, 2018|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter