Door |Geüpdatet op: 09 november, 2022|3.5 min leestijd|

In het noordwesten van Griekenland vind je één van de meest pittoreske, binnenlandse vakantiebestemmingen. Hier ligt Parga: een charmant dorpje dat gebouwd is op rotsen in een betoverende, groene omgeving vol olijfbomen. Wist je dat dit gebied bekend staat om prachtige stranden en een helderblauwe zee die je tegemoet glinstert? Wij zetten de mooiste stranden van Parga voor je op een rij.

Sprookjesachtig genieten op Valtos Beach

Op drie kilometer afstand van Parga vind je een uitgerekt strand gelegen in een grote, turkooiskleurige baai. We hebben het over Valtos Beach: één van de meest populaire en lange stranden van Parga. Je komt er door de heuvel te beklimmen waarop het beroemde Venetiaanse kasteel staat. Hier maak je uiteraard een tussenstop om te genieten van dit prachtige fort met adembenemend uitzicht over het strand. Vervolgens loop je de heuvel af op weg naar de verkoeling van de zee. Heb je geen zin in een wandeling? Pak dan de taxiboot. Neem een lekker drankje in één van de leuke strandtentjes, verken de onderwaterwereld van Parga tijdens het snorkelen en geniet van het zand tussen je tenen.

Valtos Beach is het populairste strand van Parga

Foto: populair strand Valtos Beach

Ga snorkelen bij het strand van Lichnos

Het lange, witte zandstrand van Lichnos Beach is precies wat je nodig hebt op vakantie. Hier kijk je werkelijk je ogen uit. Om je heen zie je de prachtige, groene natuur terwijl in zee de roodachtige rotsen het water uit rijzen. De foto’s die je hier maakt, kunnen zo doorgaan voor ansichtkaarten. Lichnos is met recht één van de mooiste stranden van Parga. Snorkelen of duiken is hier ook erg leuk om te doen. Als watersportliefhebber kom je hier helemaal aan je trekken. En hoor je je maag onder water knorren, dan duik je één van de plaatselijke tavernes in om te genieten van Griekse mezzes.

Lichnos Beach is helemaal omringd door prachtige natuur

Foto: prachtige natuur op Lichnos Beach

Bekijk een bruiloft op Krioneri Beach

Op loopafstand van het centrum vind je het meest toegankelijke strand van Parga: Krioneri Beach. Dit gouden zandstrand is klein en gezellig druk. Door de handige ligging vlakbij het dorpje zelf, vind je hier veel cafeetjes, tavernes en souvenirwinkels. Heb je tussen het winkelen of wandelen door even behoefte aan verkoeling, dan is dit strand de perfecte uitvalsbasis. En dat is nog niet alles: vanuit de kleine, beschermde baai kijk je uit op het eiland Panagia. Wist je dat dit eiland erg geliefd is als locatie voor bruiloften? Probeer het witte kapelletje maar eens te spotten!

Piso Krioneri: relax als een local

Verstopt achter een groene heuvel ligt Piso Krioneri. Zoals de naam al doet vermoeden vind je dit strand achter Krioneri Beach, maar net iets meer afgelegen. Deze plek is geliefd bij de lokale bevolking en één van de beste stranden om te snorkelen in Parga. Op het kleine kiezelstrand is het goed vertoeven, terwijl je in de directe omgeving ook genoeg hotels, winkels en horeca vindt. Neem een goed boek mee of speelgoed voor de kids, want op dit strand in Parga wil je de hele dag blijven.

Een gezellig dorpje aan Krioneri Beach

Foto: het verborgen pareltje Piso Krioneri

Het favoriete strand van de plaatselijke bevolking

Omgeven door een prachtig, Grieks landschap van olijfbomen en andere natuur is Sarakiniko Beach met recht één van de mooiste stranden van Parga. Laat je betoveren door het helderblauwe water en dip je voeten in het witte zand. De zee is hier altijd kalm waardoor je het onderwaterleven goed ziet. De Griekse bevolking vindt dit strand ook heerlijk en kom je vooral in het weekend tegen. Ook al zit het verstopt tussen de heuvels en natuur, toch kun je het strand makkelijk bereiken. Neem een watertaxi vanuit de haven van Parga of geniet van de prachtige route met de auto of brommer. Dit is zoals vakantie hoort te zijn.

Ook al ligt Parga op het Griekse vasteland, het voelt bijna aan alsof je op één van de Ionische Eilanden bent. Kom tot rust op de mooiste stranden of geniet van de onderwaterwereld van Parga tijdens het snorkelen. Boek een Sunweb accommodatie op Parga en laat het aftellen maar vast beginnen.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?