Azuurblauwe zee in Griekenland met uitzicht op het stadje Kefalonia Assos

Ionische eilanden

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Ionische-eilanden

De Ionische Eilanden

Vier vakantie op deze prachtige Griekse eilanden

Tussen Griekenland en Italië liggen de Ionische eilanden. Deze Griekse eilandengroep wordt gekenmerkt door de gevarieerde landschappen met een weelderig groene natuur! En natuurlijk vind je hier ook de allermooiste stranden. Na een mooie wandeling door de natuur kun je op een prachtig, vaak rustig, strand uitrusten en afkoelen in de helderblauwe Ionische zee. Op elk eiland vind je mooie, authentieke Griekse plaatsjes, waar je de echte Griekse gastvrijheid ervaart.

Een vakantie op één van de Ionische eilanden wordt gegarandeerd een succes. Je vindt er luxe all inclusive resorts en kleinschalige vakantieadresjes waar de charme vanaf spat. Bij Sunweb kun je jouw vakantie boeken naar de Ionische eilanden Corfu, Kefalonia, Zakynthos en Lefkas.

Als je van cultuur, natuur en strand houdt ben je op Corfu op de goede plek! Bezoek bijvoorbeeld het Angelokastro kasteel of het Achilleion paleis. Het romantische baaitje Paleokastritsa en Corfu-Stad zijn ook must-sees tijdens een vakantie op Corfu!

Kefalonia is het grootste eiland van de Ionische archipel. Tijdens een vakantie op Kefalonia kom je via kronkelende weggetjes terecht op de mooiste verscholen baaitjes en je vindt hier talloze sfeervolle Griekse dorpjes, zoals het fotogenieke plaatsje Assos.

Tijdens een vakantie op Zakynthos kan een bezoek aan het beroemde Shipwreck-beach (Navagio Bay) niet ontbreken. Hoewel toeristisch, blijft het oude scheepswrak op het strand een adembenemend gezicht. Maar daarnaast zijn er nog talloze andere mooie stranden en kun je hier perfect zeeschildpadden spotten!

Sommige stranden op het eiland Lefkas zijn alleen met een bootje bereikbaar, wat het heel bijzonder maakt om deze te bezoeken! Maar ook vanaf het land wandel je zo de mooiste stranden op.  Daarnaast maak je op het groene eiland ook de mooiste wandelingen, bijvoorbeeld naar de Nidri watervallen.