Door |Geüpdatet op: 09 september, 2022|3.8 min leestijd|

Europa heeft meer dan genoeg prachtlocaties voor een heerlijke reis naar de zon. Maar wat is nou de mooiste vakantiebestemming in Europa; Toscane, de Azoren, Santorini, de Costa del Sol of toch de Côte d’Azur? Bekijk de top vijf mooiste plekken in Europa en kies jouw favoriet.

Toscane in Italië

De Italiaanse streek Toscane staat bij velen bovenaan het lijstje met mooiste plekken in Europa, en niet zonder reden. Het beeldschone landschap bestaat uit glooiende heuvels met eeuwenoude, pittoreske dorpjes om heerlijk in te verdwalen. Zo ver je kunt kijken zie je uitgestrekte wijngaarden en weelderige olijfbomen, en dat alles overgoten met warme Italiaanse zonnestralen. Warmwaterbronnen, marmergroeven en gotische paleizen; Toscane heeft het allemaal. Breng zeker een bezoek aan de adembenemende Italiaanse steden zoals Volterra of San Vincenzo. Ga je op autovakantie? Neem dan één van de beroemde wijnroutes die door het Toscaanse landschap kronkelt. Onderweg passeer je authentieke wijnboerderijen waar je ziet hoe de onovertroffen Italiaanse wijn gemaakt wordt. Even proeven hoort daar natuurlijk ook bij. Geniet van Italiaanse gerechten met typisch Toscaanse ingrediënten zoals sensationele olijfolie, kruiden en truffel, en je feestmaal is compleet. Saluti!

Azoren in Portugal

Hoewel Portugal meerdere van de leukste vakantiebestemmingen van Europa bevat, staan de Azoren toch wel bovenaan het lijstje. Deze vulkanische eilanden in de Atlantische Oceaan zijn dankzij het spectaculaire landschap een walhalla voor natuurliefhebbers. Denk aan bergen met ruige kliffen, vulkaanmeren met adembenemende watervallen, warmwaterbronnen en zwarte stranden. Van de meer dan duizend (!) vulkanen op en onder de eilanden zijn er nog maar negen actief. Sommige van de inactieve vulkanen kun je beklimmen. Zin in een minder sportieve, maar net zo avontuurlijke activiteit? Ga dan richting de kust waar je misschien wel walvissen spot. Kies voor the full experience en ga eilandhoppen tussen meerdere van de eilanden met de ferry of een klein vliegtuig. Een onvergetelijke reis gegarandeerd.

Santorini in Griekenland

Helderblauwe zee, romantische steegjes en schilderachtige witte huisjes met karakteristieke blauwe daken; Santorini is Griekenland zoals je het in je fantasieën voor je ziet. Het eiland is terecht één van de mooiste – misschien wel de allermooiste bestemming van Europa. Dwaal door pittoreske dorpjes met leuke tavernas en winkeltjes, geniet van het adembenemende uitzicht dat je kent van ansichtkaarten en ontspan op de fijnste strandjes. Wist je dat de stranden op Santorini vulkanisch zijn, en daarom zwart van kleur? Ook andere delen van het indrukwekkende landschap laten nog goed de sporen van oude vulkaanuitbarstingen zien. Een wandeling langs de rand van de krater is een absolute aanrader voor je vakantie op Santorini. Neem daarna een heerlijk frisse duik in de zee en maak je dag compleet met een geweldig diner terwijl je wegdroomt bij de mooiste zonsondergang van je leven.

wit met blauwe huisjes in Santorini, Griekenland

Foto: vind de Griekse kleuren terug in de huisjes van Santorini

Costa del Sol in Spanje

Ook de Spaanse Costa del Sol hoort zonder twijfel bij de mooiste vakantieplekken in Europa. Het is een 300 kilometer lang stuk van de Spaanse kust in de regio Andalusië. Costa del Sol betekent letterlijk ‘de kust van de zon’. Je begrijpt: deze kustlijn leent zich perfect voor een onvergetelijke zonvakantie. Natuurlijk kun je hier ultiem ontspannen op de heerlijke stranden met een kan fruitige sangria en echte Spaanse tapas. Maar bezoek ook zeker de fantastische steden in dit gebied. Málaga bijvoorbeeld, de grootste stad aan de Costa del Sol. Hier vind je bijzondere bezienswaardigheden zoals het Gibralfaro kasteel en de La Malagueta stierenvechtarena. Of slenter over de boulevard en bewonder luxe jachten in Marbella, wat van klein vissersdorp uitgroeide tot geliefde badplaats. Ook het gezellige Torremolinos is zeker een bezoekje waard. Je zult zien: dit wordt één van je mooiste zonvakanties in Europa ooit.

Côte d’Azur in Frankrijk

Ben je op zoek naar de mooiste vakantieplekken in Europa? Aan de Franse Côte d’Azur vind je er genoeg. Dit gebied in Frankrijk is perfect voor liefhebbers van luxe. Geniet van het zonnige Franse klimaat, de Franse keuken (“une baguette, s’il vous plait”) en prachtige natuur met weelderige palmbomen en natuurlijk de schitterende zee. Breng een bezoekje aan het wereldberoemde Saint Tropez of Monaco en wandel over de boulevard van Cannes. Wist je dat je hier regelmatig celebrities tegenkomt? Ook zij kiezen graag voor een zonvakantie aan de Côte d’Azur. Wij snappen wel waarom!

Prachtig uitzicht in Monaco, Frankrijk

Foto: prachtig uitzicht over Monaco

Welke van deze leuke vakantieplekken in Europa staat bovenaan jouw lijstje? Vind de mooiste accommodaties via Sunweb en begin met je droomvakantie plannen.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?