Door |Geüpdatet op: 21 januari, 2020|3.3 min leestijd|

Een magisch vulkaanlandschap, groene bossen en talloze prachtige kustplaatsen. Het afwisselende landschap van Gran Canaria is de perfecte omgeving om te roadtrippen! Eerder las je al over de vele stranden die het eiland rijk is[link naar blog stranden van Gran Canaria]. Deze keer nemen we je mee langs de beste autoroutes. Huur jouw auto via Sunweb en ontdek onbezorgd het hele eiland tijdens een adembenemende roadtrip!

Tip: Huur een auto via Sunweb. Zo is alles meteen goed geregeld en ben je klaar om veilig op avontuur te gaan! Een auto huren kan tijdens het boeken, na het boeken of tijdens je vakantie via de reisleiding.

Roadtrip via noord naar west

We beginnen de eerste rit in de noordelijk gelegen hoofdstad Las Palmas. Over de GC-2 rijd je eerst een stuk langs de noordkust tot El Pagador. Neem daar de GC-75 landinwaarts naar Moya. Hier vind je de natuurreservaten Los Tilos de Moya en Parque rural de Doramas. 

Via de GC-700 in noordelijke richting rijd je naar de Cenobio de (de grotten van) Valerón. Keer daarna terug op de GC-2 in westelijke richting naar het plaatsje Agaete.

Eet een lekker hapje in dit leuke vissersstadje of bij de haven (Puerto de Las Nieves). Daarna nog even de benen strekken met een wandeling door de prachtige bloementuin ‘Huerto de Las Flores’.

We vervolgen onze weg over de GC-200 in zuidelijke richting dwars door het natuurpark Tamadaba. Deze bergroute vol met Canarische pijnbomen slingert ons langs vele authentieke strandjes en vergezichten, dus als je zin hebt in een duik of een fotosessie, stop dan tussendoor. Een mooie afsluiter voor deze route is Puerto de la Aldea aan het zuidelijkste puntje van het park.

Roadtrip door het zuiden

Begin vandaag in Puerto de Mógan, ook wel Klein Venetië genoemd vanwege de vele kanalen met bruggetjes en pittoreske straatjes. Wandel even lekker rond en geniet van een heerlijk ontbijt in een van de restaurants. Dit charmante havenstadje achter de rotsen heeft trouwens ook een erg leuk strand dat niet zo commercieel is als de grotere badplaatsen op het eiland.

Via de GC-200 en de GC-1 rijd je in een half uurtje naar Maspalomas. Het bijzondere 400 hectare grote woestijnachtige landschap wordt gekenmerkt door grote duinpartijen. Het beschermde natuurgebied is met recht een ware trekpleister en zeer de moeite waard om te bezoeken. Er zijn ook een aantal wandelroutes voor toeristen beschikbaar.

Vervolg je weg over dezelfde GC-1 naar Agüimes, een schattig stadje met typisch Canarische architectuur. Ben je met kinderen? Breng dan een bezoekje aan het nabijgelegen Cocodrilo Park zoo & rescue center.

Rijd vanuit Agüimes in westelijke richting over de GC-550 via Temisas naar Santa Lucía de Tirajana. Rijd verder over de GC 65 naar San Bartolomé de Tirajana. Vanuit hier kun je via de GC-60 in een lus terugrijden richting Maspalomas of verder in noordelijke richting naar Roque Nublo…

Roadtrip landinwaarts vanuit het oosten

Bij gratie van de talloze vulkanen telt het eiland ook vele kraters. Bandama Caldera is de grootste: 1 km doorsnede! Er liggen mooie wandelroutes (Borde de Caldera, Camino del Fondo). Doorkruis het gebied tot op de bodem (200 meter diep). Het uitzichtpunt (Mirador Pico de Bandama) is ook een must.

Op een klein uurtje landinwaarts rijden over de GC-15 treffen we Pico de Las Nieves, het hoogste gebergte van Gran Canaria. Hier loop je op goede paden die ook voor kinderen prima te bewandelen zijn. Neem wel een vest mee, op grote hoogte is het een stuk frisser! 

Een klein stukje verder over de GC-600 rijden we naar de befaamde 80 meter hoge rots Roque Nublo. Als je nog energie over hebt en van hiken houdt, probeer hier dan zeker een van de wandelroutes.

Noordwaarts via de GC-60 eindigen we de trip vandaag in Tejeda, een mooi wit stadje, voor een welverdiende maaltijd.

Aanverwante artikelen:
  • 3 x Roadtrippen op Lanzarote
  • 6 voordelen van een huurauto tijdens je vakantie 
  • Een perfecte strandvakantie op Gran Canaria
Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?