Naast de Balearen en Canarische eilanden, die allen al heel verschillend zijn, zijn er ook op het vasteland nog eens ontzettend veel regio’s, allemaal weer een beetje anders. Na 2 jaar werken met deze mooie regio’s, een aantal werkreizen en natuurlijk wat vakanties in ‘España’, durf ik wel te stellen dat ik hard op weg ben om mezelf Spanje specialist te mogen noemen. Het liefst zou ik al die ervaringen delen, maar dan wordt het wel een erg lang verhaal. Daarom bij deze mijn top 3 verrassende steden en/of regio’s en top 3 nog te bezoeken!

Verrassend
Als ik spreek over de regio’s die mij enorm verrast hebben, naast de Costa del Sol waarover ik al mijn enthousiasme al kwijt kon in mijn vorige blog, moet met stip op nummer 1 toch Tossa de Mar in de Costa Brava, wat een schattig plaatsje! Leuke kleine Spaanse straatjes in het centrum (waar ik met m’n auto compleet verdwaald raakte) en een mooi strand. Als ik iets verder door rij kom ik nog een leuk marktje tegen. Dit stukje Spanje valt dan wel in de regio Costa Brava, maar verschilt zoveel als dag en nacht van de plaatsen die wat bekender zijn in deze regio.

Tossa de Mar - Spanje

Nummer 2 van verrassende plekken in Spanje ligt in dezelfde regio, maar een heel stuk de andere kant op; Santa Susanna! De boulevard van Santa Susanna is gezellig druk, maar niet te druk zoals ik had verwacht in plaatsen als deze. Gewoon gezellig rondslenteren, wat winkeltjes in en uit en  regelmatig staat er een marktje op de boulevard. Het strand altijd binnen handbereik! Vooral Appartementen Thalassa zijn hierin bijna uniek; deze appartementen zijn, samen met heel weinig andere hotels/appartementen, op het strand gebouwd! Dat betekent dat je bijvoorbeeld vanaf het terras bij het zwembad zo het strand op loopt.

Tot slot (oef, zoveel keuze en nog maar 1 plekje vrij in deze top 3), noem ik dan Salou. Ik ben hier als kind met mijn ouders op vakantie geweest en ik weet nog goed hoe fijn we de stranden daar vonden. De stranden lopen langzaam af dus ideaal voor gezinnen. Ook zijn we toen een dag naar Port Aventura geweest wat echt vlakbij ligt. Dit prachtige amusementspark is een echte aanrader voor iedereen! Onze inkopers hebben dit jaar extra goede prijzen kunnen krijgen dus dit is hét jaar om naar Salou toe te gaan!

To do!
En dan nog een top 3 van alles wat ik dit jaar volgens mij echt MOET doen of zien….

Helemaal bovenaan staat Costa Blanca! Vooral naar de plaats Calpe ben ik erg benieuwd. Velen gingen me al voor naar bijvoorbeeld Bungalows Imperial Park & Spa. Van wat ik heb gehoord zijn de stranden prachtig in deze hele regio, het centrum van Benidorm een bezoek waard en de kustlijn met de rots van Calpe niet te missen!

Calpe - Spanje

Dan volgt heel snel de Costa de la Luz, een totaal andere regio waar onder andere een aantal van de mooie Barcelo hotels liggen. Barcelo Punta Umbria Beach Resort lijkt voor elke doelgroep die graag wil genieten van een lekker zonnetje perfect. Er is heel veel kinderanimatie, maar ook zijn hier genoeg plekken te vinden zoals in de spa. En is dat niet voldoende? De stranden hier zijn volgens mij werkelijk ‘magnificamente’!

Barcelo Punta Umbria - Spanje

En ook hier weer door een moeilijke keuze sluit ik deze top 3 met Almunecar! Deze plaats valt in de Costa del Sol, waar ik al geweest ben, maar helaas ben ik toen niet in Almunecar geweest. Terwijl daar juist een aantal prachtige hotels staan, van wat ik gehoord heb. Neem bijvoorbeeld Playacalida, waterpret gegarandeerd! Een mooie infinity pool,  lazy river en glijbanen is er voor ieder wat wils in het zwembad. En dan ligt ook het strand nog eens op loopafstand! Misschien kies ik deze toch maar als eerste, om een weekje op vakantie te gaan…..

Zin om Spanje te ontdekken? In september is het in Spanje nog zo’n 25 graden, een perfecte reden om het grauwe weer in Nederland te ontsnappen. Bekijk het aanbod hier.

23 februari, 2015|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter