Door |Geüpdatet op: 23 juli, 2022|3.7 min leestijd|

Spanje is een populaire onder de vakantiebestemmingen. Met heel veel goede redenen. Om te beginnen is in dit Zuid-Europese land de temperatuur heel aangenaam. Je vindt er ook allerlei idyllische dorpen, unieke steden en andere verrassende mooie plaatsen, hier in Spanje. Welke steden en dorpen je een keer moet zien als liefhebber van España? Vind hier de top 10.

Starterspakket: deze 5 mooie steden in Spanje

Het barst van de mooie steden in Spanje. Van het kleurrijke Barcelona tot het Arabisch-aandoende Granada. Deze 5 mooie steden in Spanje hebben hun plek op jouw bucketlist meer dan verdiend.

1. Het kleurrijke Barcelona

Als je aan Barcelona denkt, denk je al snel aan Gaudí: de architect aan wie Barcelona zijn vrolijke kleuren te danken heeft. Hij bouwde de Sagrada Família: de immense kathedraal die alsmaar groter wordt. Ook Parc Guëll, waar je de mooiste mozaïekwerken van Gaudí bewondert, is een must see. Slenter ook zeker rond over de Rambla: de bekendste winkel- en marktstraat en daarmee de perfecte plek voor een shopsessie.

Uitzicht op de Sagrada Familia

Foto: Sagrada Familia, Barcelona, Spanje

2. Valencia: de stad van de sinaasappels

Valencia is een stad vol uitersten. Ga voor cultuur in het historische centrum en waan je daarna in de toekomst bij het hypermoderne wetenschapsmuseum. Ook om het Turiapark kun je niet heen als je in Valencia bent: dit park maakt Valencia een opvallend groene stad. Pak de fiets om nog meer van de prachtige natuur en de architectuur te zien.

3. Bilbao: centrum voor de moderne kunst

Bilbao dankt zijn bekendheid vooral aan het Guggenheim-museum: hét museum voor moderne kunst. Wees gewaarschuwd want hier ben je zeker een dag zoet. Ben je na het museumbezoek toe aan ontspanning? Dan kun je je hart ophalen bij de vele restaurants en tapasbars. Of sla de lekkerste dingen in op de Mercado de la Ribera, een enorme overdekte markt waar je alles kunt kopen wat je maar zoekt.

4. Sprookjesachtig Granada

Van alle mooie plaatsen in Spanje is Granada een van de meest exotische. In deze stad waan je je door de Moorse invloeden in een sprookje. Het lijkt haast of je in Marokko bent. Vooral indrukwekkend is het Alhambra: een Islamitisch paleis waar je maar foto’s blijft maken door alle pracht en praal. Geniet verder van de terrasjes op het Plaza Bib-Rambla, ga de heuvel op voor een uitzicht over de stad of wandel door de historische wijken.

De binnenkant van een islamitisch paleis

Foto: het islamitische paleis Alhambra, Granada, Spanje

5. Vermakelijk Málaga

Málaga is een van de plaatsen in Spanje die enorm in opkomst is. Niet zonder reden natuurlijk! Door de hele stad vind je leuke winkels, heerlijke restaurants en historische gebouwen, zoals de stierenarena La Malagueta. Ben je toe aan meer rust? Dan is het natuurgebied Montes de Malaga de perfecte plek voor een ontspannende wandeling.

De mooiste plekken in Spanje die minder bekend zijn

Ga je liever naar een minder toeristische plek? Er zijn ook talloze niet zo bekende maar minstens zo mooie plekken in Spanje. Deze 5 plaatsen in Spanje bijvoorbeeld:

  • Tossa de Mar is een idyllisch dorpje aan de Costa Brava. Een enorm contrast met de bekendere badplaatsen! Hier vind je kleine straatjes in het centrum en een Spaans strand zoals het hoort te zijn: met helderblauw water en terrasjes langs de kustlijn.
  • Santa Susanna ligt ook in de regio Costa Brava. Op de gezellige boulevard kun je rustig rondslenteren en zo nu en dan een winkeltje ingaan. En dat alles met het strand binnen handbereik!
  • Albarracín wordt het mooiste dorp van Spanje genoemd. Dit pittoreske plaatsje in de regio Aragón staat vooral bekend om de oude verdedigingsmuur, die het dorp zijn allure en historie geeft.
  • Cudillero is een gezellig vissersdorp dat je vooral herkent aan de vrolijk gekleurde huisjes. Het is ook meteen de perfecte startplek voor een wandeling langs de kust.
  • Cadaqués is een schilderachtig stadje aan de kust van de Costa Brava met alleen maar witgeschilderde huizen en gebouwen. Een bijzonder gezicht vanaf het helderblauwe water!
Uitzicht over de prachtige stad Albarracin

Foto: het mooiste dorp van Spanje, Albarracín

Weet jij al welke mooie steden in Spanje jij gaat bezoeken? Boek via Sunweb je accommodatie in Spanje, zodat de voorpret kan beginnen. Of laat je inspireren om een strandvakantie te combineren met een stedentrip. Het beste van twee werelden!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?