Door |Geüpdatet op: 01 februari, 2022|3 min leestijd|

Tijdens een vakantie in Spanje lig je de ene dag lekker te luieren op een schitterend strand en de volgende dag slenter je door authentieke straatjes in een van de prachtige Spaanse steden. Of je nu van een ontspannen vakantie houdt, van feesten, natuur of kunst en cultuur, dit heerlijke vakantieland heeft zoveel moois te bieden!

Beleef het unieke Spanje
In Spanje word je verrast door een perfecte combinatie van levendige badplaatsen en plaatsjes waar het heerlijk rustig is. In het binnenland wisselen adembenemende landschappen zich af met kleine dorpjes. Verborgen plekjes waar het lijkt of de tijd heeft stilgestaan. Ook op het gebied van kunst en cultuur haal je in Spanje je hart op. Breng een bezoek aan een van de musea en bewonder kunstwerken van Picasso, Goya en Dali. Of ga erop uit in een van de bruisende steden. Zo is Barcelona de geboorteplaats van kunstenaar en architect Gaudí en is het Alhambra in Granada het meest bezochte monument ter wereld! Niet zo gek dus dat mensen over de hele wereld graag naar Spanje reizen voor een onvergetelijke vakantie.

Strandvakantie of stedentrip in Spanje?
Spanje heeft geweldige eilanden voor een perfecte zonvakantie. Ben je ooit in Gran Canaria, Mallorca, Lanzarote of Tenerife geweest? Op deze eilanden geniet je van betoverende stranden en schilderachtige baaitjes. Over het algemeen zijn de stranden breed en lopen ze langzaam af in de zee, waardoor het ook voor kinderen fijn zwemmen en spelen is. Wissel je een stranddag graag af met een stedentrip? Ook dan is Spanje de perfecte vakantiebestemming. Zo combineer je in Barcelona en Valencia het beste van beide werelden: cultuur snuiven in de stad en relaxen op het strand!

Ben je op zoek naar een combinatie van zwembad, strand en stadsleven? Dan is het vijfsterrenhotel Hotel Ohla Eixample in het bruisende Barcelona zeker een aanrader. Hier kom je na een dag bezienswaardigheden bewonderen goed tot rust.
Hotel Ohla Eixample in Barcelona
Foto: Zwembad, Hotel Ohla Eixample, Barcelona

Spaanse tapas en meer
De Spaanse keuken bestaat uit vele verassende gerechten. Naast traditionele paella en tapas staan ​​er ook veel visgerechten op de kaart. Ook typisch Spaans zijn de uitgebreide lunches. Zoek tussen de middag een lekker plekje op het strand uit en geniet urenlang van een heerlijke maaltijd en verkoelende drankjes. Bijna overal kun je sangría bestellen, dat smaakt altijd goed! En ‘s avonds? Dan geniet je van betoverende zonsondergangen op één van de vele terrassen aan het water of op een mooi dakterras.

Hotel Globales Pueblo Andaluz in Marbella
Foto: Hotel Globales Pueblo Andaluz, Marbella – Costa del Sol

Ontdek Spanje op jouw manier
Naast mooie stranden en steden heeft Spanje een indrukwekkende natuur en onderwaterwereld. Je kunt er geweldig wandelen, mountainbiken, snorkelen, surfen en kiten. Ook is het mogelijk om georganiseerde uitstapjes te maken zoals een boottocht, een stadstour, een flamencoshow of een kroegentocht. Ben jij benieuwd wat er op jouw bestemming allemaal te doen is? Bekijk de leukste Sunweb excursies in Spanje en creëer onvergetelijke vakantieherinneringen.

Spanje MallorcaEen schitterend binnenland, veel leuke badplaatsen en een uitstekend uitgaansleven. Maak van jouw vakantie naar Mallorca een droomervaring!

Door het aangename klimaat, de zon die bijna altijd schijnt en de afwisseling in stad, strand en cultuur is Spanje het hele jaar door de ideale vakantiebestemming. Ben jij op naar de ideale bestemming voor jouw volgende vakantie? Laat je inspireren door de blog ‘De leukste bestemmingen aan de Costa del Sol‘.

Ga vandaag nog op zoek naar jouw droomvakantie!

Hi, Ik ben Floor: medewerker Content bij Sunweb en een echte travel addict! Met mijn blogs neem ik je graag mee naar de mooiste bestemmingen en de fijnste adresjes. De Griekse eilanden, Spanje, Portugal & Oostenrijk zijn mijn favoriet. Reis je met me mee?