Door |Geüpdatet op: 18 januari, 2023|2.5 min leestijd|

Parelwitte stranden en blauwe baaien: dat is waar je als eerste aan denkt bij een Grieks strand. Niet onterecht: de stranden in het land van de vele eilanden zijn sprookjesachtig mooi. Zie je het al voor je: water dat zo helder is dat je elke vis ziet zwemmen, een zacht strandzand waarin je voeten wegglijden en de Griekse zon als fijn gezelschap? De mooiste stranden in Griekenland vind je in deze top 5.

1. Serene rust op Myrtos Beach (Kefalonia)

Myrtos Beach wordt één van de mooiste stranden van Griekenland genoemd. Dit witte kiezelstrand met helderblauw water zit goed verstopt achter de groene bergen op Kefalonia. Dat betekent: weinig mede-toeristen en alle ruimte om serene rust te ervaren vanaf je strandlaken.

Ben je klaar met zonnebaden? Dan zijn er op Kefalonia genoeg andere dingen te beleven: van traditionele dorpjes tot spectaculaire druipsteengrotten. Of combineer Kefalonia met andere eilanden door te eilandhoppen in Griekenland.

2. Het mooiste zandstrand: Pórto Katsíki (Lefkas)

Lefkas staat bekend om de mooiste zandstranden van Griekenland. Daarvan is Pórto Katsíki, in het zuidwesten van het eiland, een echte favoriet. Dit strand doet denken aan de bountystranden op de Caribische eilanden. Bijzonder is ook de steile, hoge rotswand, die afsteekt tegen het helderblauwe zeewater.

3. Een must-see op Zakynthos: Navagio Beach

Op Navagio Beach hoef je niet om een plek te vechten met vele andere toeristen. Dit strand is alleen per boot bereikbaar en je vindt er geen faciliteiten. Is ook niet nodig: bruin worden onder de Griekse zon en de omgeving op je laten inwerken, is al een geweldig tijdverdrijf. Als je Zakynthos bezoekt, kun je niet om een bezoek aan dit strand heen.

4. Balos Beach (Kreta): strand tussen de ongerepte natuur

Kreta alleen een feesteiland? Welnee. Op Balos Beach bij Kreta waan je je op de Cariben door de mooie witte stranden, het helderblauwe water en het berglandschap. Stap je op Kreta op de boot in het uiterste noordwesten, dan ben je binnen een mum van tijd op dit strand. Hier kun je tussen de ongerepte natuur zonnen op een plek die totaal anders is dan de drukbezochte stranden.

Uitzicht over zee vanuit een grot, Balos, Kreta

Foto: schitterend uitzicht over Balos Beach, Kreta

5. Het roze strand: Elafonissi Beach (Kreta)

Elafonissi Beach dankt zijn roze gloed aan de verbrijzelde rode en roze schelpen die hier aanspoelen. Naast dat dit een van de mooiste zandstranden van Griekenland is, is het ook de perfecte plek om met kleine kinderen zandkastelen te bouwen. Het strand loopt langzaam af in het water en op de drukke plekken is het water ondiep. Een veilige plek voor kinderen dus!

Roze strand met blauwe zee, Elafonissi, Kreta

Foto: ontdek het roze Elafonissi strand op Kreta

De mooiste stranden van Griekenland zelf bewonderen?

Vind je het de hoogste tijd om de mooiste stranden van Griekenland met eigen ogen te zien? Ontdek jouw ideale accommodatie op één van de Griekse eilanden via Sunweb en geniet zelf van deze idyllische plekken.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?