Als je denkt aan Griekenland krijg je meteen beelden van parelwitte stranden en blauwe baaien in je hoofd. En niet onterecht: Hieronder volgen de vijf mooiste stranden van Griekenland!

Myrtos Beach – Kefalonia

Myrtos Beach

Er wordt gezegd dat het strand van Myrtos het mooiste strand van heel Griekenland is! Het contrast van het blauwe water en de groene bergen is geweldig. De beboste bergen in het zuiden bereiken een hoogte van 1628 meter. Kefalonia is het op zes na grootste eiland van Griekenland en het grootste eiland van de Ionische eilanden.

Lefkas

Lefkas Porto Katsiki

Lefkas staat bekend om zijn vele prachtige zandstranden en mooie baaien. Ideaal is om deze plekken per zeilboot te ontdekken. Eén van de mooiste stranden is Pórto Katsíki. Het zand is mooi wit en de kleur van de zee is adembenemend. Bijzonder aan dit strand is de steile, hoge rotswand.

Navagio Beach Zakynthos

Zakynthos Navagio Beach

Bekend om het scheepswrak dat al meer dan 30 jaar op het strand ligt. Bijna alle toeristen bezoeken deze toeristische plek aan de noordwestkust van Zakynthos. Het mooie strand is alleen te bereiken met de boot. Liever zelf mooie foto’s van bovenaf maken als souvenir? Huur dan een auto!

Balos Beach – Kreta

Het lijkt hier wel de Caribbean! Prachtig mooi witte stranden, helderblauw water.. en dat in Griekenland. Balos Beach ligt op het schiereiland Gramvousa, aan de noordwestelijke kant van Kreta. Het beste kun je dit mooie strand met de boot bereiken. Je zult ongerepte natuur ontdekken en het zeewater is zo helder dat de vissen goed te zien zijn!

Elafonissi – Kreta

Elafonissi

Nog een ontzettend mooi strand op het eiland Kreta is Elafonissi. Dit strand ligt in het zuidwesten, vlakbij Chania. Het is een droomstrand met prachtig fijn zand. Het loopt langzaam af in het water, waardoor het ideaal is voor kleine kinderen om lekker te spelen.

Lees ook verder naar onze tips voor het mooiste Griekse eiland.

06 juni, 2013|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise - Follow my footprints 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Jaaaa, ik ben bij Navagio geweest inmiddels! Gaaf om de beroemde foto nu eens in het echt gezien te hebben.

  2. Denise - Follow my footprints 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Op Chalkidiki (vooral Sithonia) heb je ook hele mooie stranden!