Door |Geüpdatet op: 17 januari, 2023|2.5 min leestijd|

Heb jij meerdere Griekse eilanden op je bucketlist staan? Witte huisjes op Santorini bewonderen, het onderwaterleven beleven bij Zakynthos en cultuur snuiven bij de indrukwekkende ruïnes op eilanden als Samos en Kreta. Het kan allemaal als je gaat eilandhoppen. Bewonder tijdens één vakantie meerdere Griekse eilanden en geniet volop van al het moois om je heen. Hoe je dat aanpakt? Hieronder lees je de beste tips voor eilandhoppen in Griekenland.

Ontdek de Griekse eilanden

Wist je dat Griekenland bestaat uit maar liefst 6.000 eilanden? Als je wilt eilandhoppen, dan is dit land dus dé plek om naartoe te gaan. Stop met wikken en wegen over je vakantiebestemming en combineer meerdere Griekse eilanden tijdens één vakantie. Zo leer je de vele kanten van Griekenland kennen.

Witte huisjes aan kleine baai met blauw water, skiathos, griekenland

Foto: schilderachtige witte huisjes aan zee, Skiathos

Kies jouw bucketlist-bestemmingen

Je hebt vast een paar Griekse eilanden die er voor jou uitspringen. Zo zijn deze vier Griekse eilanden bij veel Nederlandse toeristen groot favoriet. Of kies juist voor minder bekende bestemmingen, waar je het strand nog bijna voor jou alleen hebt. Schrijf jouw bucketlistbestemmingen op, droom weg bij de jaloersmakende foto’s en besluit dan welke bestemmingen jij gaat combineren.

Droom je bijvoorbeeld van aanmeren op Skiathos: dé idyllische plek waar ‘Mamma Mia! The Movie’ is opgenomen? Overnacht dan in de mooie appartementen bij Margi House. Vanuit je appartement heb je van zonsopkomst tot zonsondergang uitzicht over de heuvels bezaaid met olijf- en pijnbomen en de helderblauwe zee.

Of je nu witte huisjes met blauwe daken op Santorini wilt bewonderen, jezelf in de oudheid wilt wanen in de indrukwekkende ruïnes op Samos of het grootser op wilt zoeken op een eiland als Kreta of Kos: hier maak je je Griekse dromen waar!

Stenen ruïnes in samos, blauwe lucht

Foto: bezoek de eeuwenoude ruïnes, Samos

Meer dan zon, zee en strand

Naar Griekenland reis je niet alleen af voor de witte stranden en het azuurblauwe water. Als je in Griekenland gaat eilandhoppen, wissel je zonnebaden gemakkelijk af met actievere dagen waarop je cultuur opsnuift, het eiland op de fiets verkent of een wandeling door de mooie natuur maakt.

En heb je er een actieve dag opzitten? Dan gaat er niets boven neerstrijken op een knus terras voor de lekkerste Griekse feestmaaltijden. Zet je tanden in een écht Griekse moussaka of nip aan een heerlijke ouzo en genieten maar!

Eilandhoppen in Griekenland smaakt naar meer

Bang om iets te missen? Nergens voor nodig! Teruggaan voor een nieuwe eilandhoptrip om andere plekken te bewonderen kan altijd! Zo geniet je direct na terugkomst alweer van de voorpret voor een volgende reis naar het land van de vele eilanden.

Klaar om te genieten van de Griekse eilanden?

Waar jij ook gaat eilandhoppen in Griekenland, via Sunweb boek je de mooiste hotels en appartementen. Bekijk al onze accommodaties op de Griekse eilanden en plan direct jouw droomreis.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?