Door |Geüpdatet op: 09 februari, 2022|3.5 min leestijd|

Waarom een zonvakantie op een Grieks eiland een goed idee is? Je komt helemaal tot rust op de idyllische stranden, zwemt in de aquablauwe zee, proeft de Griekse keuken, ontdekt de historische cultuur en danst er de traditionele dans sirtaki. Griekenland heeft in totaal zo’n 6000 eilanden, waarvan er 227 bewoond zijn. En alle eilanden hebben zo hun unieke charme en bezienswaardigheden. Kreta, Samos, Kos en Corfu zijn mijn top 4 favoriete Griekse eilanden! Waarom? Dat ontdek je hieronder.  

Veelzijdig Kreta 

Kreta is het grootste en populairste eiland van Griekenland. Je vindt hier de mooiste stranden en de meest prachtige lagunes, zoals Elafonissi, bekend om het azuurblauwe water met roze weerspiegelingen. Wil je tijdens je vakantie ook graag wat van de cultuur en geschiedenis proeven? Bezoek dan de stad Heraklion. Wandel door de charmante autoluwe straatjes of vergaap je aan de kunst in één van de vele musea. Natuurliefhebbers raad ik aan om naar de Samariakloof te gaan. Daar maak je een fantastische wandeling door ‘s werelds smalste kloof. Soms wat klimmen en klauteren, maar echt een unieke ervaring! Trek wel je wandelschoenen aan. Tijdens mijn laatste vakantie op Kreta verbleef ik in het ultraluxe hotel Vasia Resort en Spa. De naam zegt het al, er zat een spa bij! Dat is echt lekker na zo’n lange wandeling. 

Samariakloof op Kreta
Foto: wandelen Samariakloof, Kreta 

Avontuur en natuur op Samos 

Mijn tweede favoriete Griekse eiland is Samos. Samos is een groen, bergachtig eiland dat bekend staat om een uitgestrekte kustlijn met heerlijke stranden, prachtige natuur, een rijke historie en hun zoete dessertwijn. Samos ligt voor de kust van Turkije en is daarom perfect om een dagtrip naartoe te maken. Zo heb je twee vakanties in één. Ook zijn er andere diverse excursies zeker de moeite waard. Wat dacht je van een eilandtour of een heerlijke boottocht naar het Griekse eiland Patmos? Tijdens mijn laatste verblijf op Samos verbleef ik in Hotel Samaina Inn, dat was zo ontspannen en alles wat ik zocht. Zwembad en zee om af te wisselen, maar ook genoeg leuke stadjes in de buurt om naartoe te gaan. Echt een aanrader!

Hotel Samaina Inn Griekenland
Foto: Hotel Samaina Inn, Samos

Ontdek Kos op de fiets! 

Kos is een heerlijke bestemming vol zon, zee en strand. Er zijn heel veel fijne strandjes om te ontdekken. Zo kun je iedere dag een ander strandje kiezen als je wilt, daarover lees je meer in mijn blog over de zes mooiste stranden van Kos. Ook heeft Kos veel leuke stadjes om doorheen te slenteren. Iets wat je misschien niet direct zou verwachten: Kos is ook een écht fietseiland. Al  fietsend ontdek je de leukste plekjes op het eiland en je komt genoeg taverna’s tegen voor een pauze. Geniet van traditionele Griekse gerechten zoals moussaka, mezes en briám en sluit je feestmaal af met een ouzo. Natuurlijk niet teveel want je moet nog een stukje fietsen… In het hoogseizoen kan het best warm zijn, dus ga dan liever aan het begin of einde van de dag de fiets op.

Fietsen op kos
Foto: fietsen op Kos

Sfeervol Corfu 

Als je het mij vraagt, is Corfu één van de mooiste Griekse eilanden. Vandaar dat dit eiland dan ook in mijn top 4 favoriete Griekse eilanden staat.  De azuurblauwe zee, romantische baaitjes met kiezelstrandjes, beboste heuvels en natuurlijk heel veel zon maken het een heerlijke vakantiebestemming. Je vindt er talloze gezellige oude dorpjes waar nog steeds een typisch Griekse sfeer hangt. De laatste keer sliep ik in hotel Labranda Sandy Beach Resort en dat was heel relaxed. Het hotel lag aan het strand en vlakbij een stadje. En dat vind ik fijn want ik combineer tijdens mijn vakanties graag een stranddag met een bezoekje aan een dorpje. Lekker slenteren door de oude stadscentra en neerstrijken op een terrasje. Ideale vakantie als je het mij vraagt! 

Hotel Labranda Sandy Beach Resort
Foto: Hotel Labranda Sandy Beach Resort, Corfu 

Welke van deze top 4 Griekse eilanden is jouw favoriet? Ontdek de mooiste accommodaties en alles over Griekenland op sunweb.nl.

Hi, Ik ben Floor: medewerker Content bij Sunweb en een echte travel addict! Met mijn blogs neem ik je graag mee naar de mooiste bestemmingen en de fijnste adresjes. De Griekse eilanden, Spanje, Portugal & Oostenrijk zijn mijn favoriet. Reis je met me mee?