Door |Geüpdatet op: 14 januari, 2023|3.6 min leestijd|

Spanje is mooi, maar heb je al eens de Spaanse eilanden bezocht? Het land van de flamenco heeft twee eilandengroepen: de Balearen en de Canarische eilanden. Allebei fantastisch! Ieder Spaans eiland heeft zijn eigen charmes, maar één ding hebben ze gemeen: je vindt overal prachtige stranden, bijzondere natuurverschijnselen en de heerlijkste Spaanse tapas. Wil je graag op vakantie naar een van de Spaanse eilanden, maar weet je niet welke bestemming het beste bij je past? Hieronder vind je onze top 5 mooiste Spaanse eilanden.

1. Tot rust komen of feesten op veelzijdig Ibiza

Ibiza trekt ieder jaar een enorme hoeveelheid feestgangers en yogaliefhebbers, maar ook gezinnen en rustzoekers weten dit Spaanse eiland te vinden. Hoe dat komt? Er hangt een relaxte sfeer, de stranden zijn prachtig en in de hoofdstad Ibiza-stad zijn de meest fantastische feesten. De grootste dj’s ter wereld draaien hier hun platen. Wil je dit Spaanse eiland echt goed leren kennen? Huur dan een auto en rijd langs verschillende baaitjes. Geniet in een strandbarretje van een hapje en een drankje met relaxte lounge-muziek op de achtergrond en je ervaart het echte Ibiza-gevoel.

2. Voor ieder wat wils op Mallorca

Mallorca is het Spaanse eiland waar jong en oud warm van wordt. Of je nu op zoek bent naar een echte gezinsvakantie, een romantische vakantie voor twee, of juist een feestvakantie wilt houden met vrienden; alles is hier mogelijk. Houd je van feesten? Dans dan tot in de vroege uurtjes in El Arenal of Playa de Palma en rust de volgende dag uit op het schitterende strand. Ga je met het gezin? Dan is Alcudia perfect: het strand loopt heel langzaam de zee in, zodat kleine kinderen extra kunnen genieten, en jij dus ook!

Palmbomen op het strand met een heldere zee met blauwe lucht

Foto: Je komt vanzelf in tropische sferen op Playa de Palma, Mallorca, Spanje

3. Gran Canaria: een tropisch paradijs

Dit Spaanse eiland is één van de populairste vakantie-eilanden van Spanje. In de zomer, maar ook in de winter kun je er namelijk perfect ontsnappen aan de Nederlandse kou. Gran Canaria heeft goudgele stranden waar je meteen een vakantiegevoel van krijgt. Bij Maspalomas ligt ook nog eens een uitgestrekt duinlandschap dat je met een beetje geluk al vanuit het vliegtuig ziet liggen! Zin in avontuur? Ga dan met een jeep op ontdekking in het binnenland. Vulkanisch landschap wisselt zich hier af met prachtige flora, tropische fruitplantages en pittoreske bergdorpjes. Las Palmas, de hoofdstad, is erg leuk om heerlijk op een terrasje te zitten. Maar bezoek ook zeker de oude wijk Vegueta. Deze wijk barst van de geschiedenis, straatkunst en lekkere eettentjes.

Duinen met blauwe lucht en de felle zon

Foto: de duinen van Maspalomas, Gran Canaria, Spanje

4. Veelzijdig en vulkanisch La Palma

La Palma behoort tot de meest afwisselende eilanden van Spanje. Om te beginnen zijn de stranden op La Palma van zwart lavazand. Heel bijzonder om te zien. Verder kun je op dit Spaanse eiland alle kanten op. Bezoek pittoreske dorpjes waar je de authentieke Spaanse sfeer proeft, of ontdek de hoofdstad, Santa Cruz de la Palma, waar je gezellig terrasjes en leuke winkels vindt. Wandelaars halen hun hart op in het grote nationale park La Caldera de Taburiente, waar je de grootste krater ter wereld bewondert. Of wandel langs de vulkanen in het nationale park Cumbre Vieja. Een unieke ervaring!

Strand met zwart lavazand en blauwe zee

Foto: het zwarte lavazand strand, La Palma, Spanje

5. Verken de natuur van Fuerteventura

Het mooiste Spaanse eiland? Dat kan zomaar Fuerteventura zijn. Op deze Spaanse parel geniet je van ongerepte natuur en schitterende zandstranden. Met een huurauto kom je op de mooiste plekjes. Maar wist je dat je Fuerteventura ook perfect op de fiets kan verkennen? Er zijn namelijk fietspaden aangelegd, zodat jij lekker met de zon in je gezicht eropuit kan. Maak onderweg ook zeker een tussenstop om te genieten van de lekkerste tapas en een koud glas sangria. Dat is genieten!

Naar de Spaanse eilanden op vakantie met Sunweb

Ga je naar Spanje? De eilanden wachten op je. Ontspannen op het strand, op avontuur in de natuur of dansen in de zon, het kan in Spanje allemaal. Boek hier je Sunweb-vakantie naar de mooiste Spaanse eilanden. Meer inspiratie nodig? Ook op het vasteland vind je bijzondere plekken die een bezoekje waard zijn. Ontdek hier meer mooie plekken in Spanje.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?