Door |Geüpdatet op: 13 augustus, 2015|2.4 min leestijd|

Bij de woorden ‘Spanje’ en ‘feest’ denk je misschien direct aan groepen jongeren in Lloret de Mar aan de Costa Brava, of aan het bruisende uitgaansleven in El Arenal op Mallorca. Deze plaatsen zijn inderdaad perfect als je van dansen en een drankje houdt, maar er zijn in Spanje ook plekken waar je kunt dansen tot diep in de nacht, terwijl je tegelijkertijd kennis maakt met het Spaanse volk, lokale drankjes en bijzondere tradities.

Fiesta op La Palma - 1

Denk je aan fiesta, dan denk je vast niet meteen aan La Palma. Dit eiland staat immers bekend als eiland voor rustzoekers en natuurliefhebbers, zoals Carlijn al eerder beschreef in haar blog La Palma – La Isla Bonita. Maar … wat een verrassing! Op dit bijzondere eiland kun je bijna het hele jaar door wel ergens terecht voor een echte, lokale happening.

Feest in Santa Cruz
De Dia de los Indianos, dat jaarlijks terugkeert in februari, is hét feest op La Palma. Voor deze traditie in de hoofdstad van het eiland, Santa Cruz, trekt iedereen zijn of haar mooiste witte kleren aan. Naarmate de dag vordert, wordt deze kleding nog veel witter, want iedereen bestrooid elkaar met talkpoeder. Veel mensen komen speciaal voor dit grote feest vol eten, drinken en muziek naar La Palma toe. Wil je dit spektakel meemaken en blijf je liever bespaart van poeder op je kleding? Helaas! Sta je als ‘schone’ toeschouwer langs de kant, juist dan krijg je de volle laag!

Fiesta op La Palma - 2

Fiesta del Diablo
Tijarafe, aan de westkust van La Palma, is een rustig plaatsje met een kleine dorpskern. Tijdens het ‘feest van de duivel’, dat hier elk jaar op 7 september wordt gehouden, verandert het dorpje totaal. De bezoekers van La Fiesta del Diablo worden urenlang enthousiast gemaakt door vrolijke dansmuziek. Vele uren later, als iedereen er klaar voor is, wordt de ‘duivel’ losgelaten: één van de sterkste inwoners van Tijarafe loopt rond in een groot, zwaar pak. In dit pak zit vuurwerk verstopt, dat tussen de mensenmassa wordt afgestoken. Ga je naar dit knallende spektakel toe, zorg dan dat je dus niet te dicht bij de duivel staat..

Fiesta op La Palma - 3

Corpus Christi
Op zoek naar een wat vrolijkere traditie? Tijdens Corpus Christi, dat ieder jaar plaats vindt in juni, in het plaatsje Mazo, zijn de straten versierd met kunstwerken die gemaakt zijn van natuurlijke materialen die op het eiland te vinden zijn. Sommige straten zijn zelfs afgesloten, omdat de hele weg vol ligt met prachtige mozaïk. Een schitterend, fleurig gezicht! Deze fiesta op La Palma begint met het luiden van de klokken en eindigt met een spetterend optreden van een, op La Palma, bekende artiest.

Heb jij nog een andere Fiesta op La Palma meegemaakt? Vertel het ons!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?