Door |Geüpdatet op: 21 oktober, 2022|2.3 min leestijd|

Als je aan Spanje denkt, denk je al snel aan zon, zee, strand en lekker eten. Maar het land is ook perfect om te fietsen. Met de zon op je huid is het sowieso al fijn op de pedalen, en dan kom je ook nog eens op de mooiste plekken. Lees hier de leukste tips voor mooie fietsroutes en bestemmingen in Spanje.

Fietsvakantie Spanje: de Balearen

Mallorca is het grootste eiland van de Spaanse eilandengroep de Balearen. Het is al jarenlang hét fietseiland van Spanje en favoriet onder groepen die hier op trainingskamp gaan. Vooral vanwege de heuvelachtige wegen in het Tramuntana- en Llevant-gebergte. Veel hotels zijn ingesteld op fietsers en bieden diverse programma’s aan inclusief fiets, onderhoud en zelfs speciale maaltijden. Ook als je geen getraind fietser bent is het fantastisch om Mallorca al trappend te leren kennen. De mooie stranden, prachtige natuur en pittoreske dorpjes op Menorca en Ibiza zijn eveneens perfect om op de fiets te ontdekken. Zin in afwisseling? Pak dan de boot voor een dagtripje naar Formentera. Fiets daar heerlijk langs de hagelwitte stranden en rol tussendoor je handdoek uit.

Verken de Canarische Eilanden op de pedalen

Van de Canarische Eilanden zijn Gran Canaria en Tenerife erg geliefd bij fietsers, vooral in de winter door het zachte weer en het prachtige, bergachtige landschap. Ook Lanzarote is mooi voor fietsers. Een groot deel van het eiland is heuvelachtig en in de grotere plaatsen en langs de kust zijn mooie fietspaden. Geen klimmer? Fuerteventura is in vergelijking met de andere eilanden redelijk vlak en daarom ideaal voor wie de bergen en heuvels wil ontwijken. Voor fietsers die wél graag klimmen is La Palma een aanrader. Vooral voor mountainbikers is dit eiland een walhalla dankzij het grote aantal mountainbike-routes.

Iemand die aan het fietsen is op Tenerife en stilstaat bij het prachtige uitzicht

Foto: fietsen met prachtig uitzicht op Tenerife

Bijzondere fietsroutes in Spanje: de Vias Verdes

Als je gaat fietsen door Spanje ga dan zeker over de Vias Verdes. Dit zijn ongebruikte spoorwegen die tegenwoordig dienen als wandel- en fietsroutes in Spanje. In de regio Andalusië in Zuid-Spanje vind je 23 van deze wegen van in totaal 500 km. Ze lopen dwars door de natuur en omdat er bijna geen steile hellingen zijn, kun je hier heel gemakkelijk fietsen. Let wel op: soms moet je toch een tijdje omhoog of omlaag. Regelmatig fiets je door tunnels en kom je langs stationnetjes. Sommige zijn omgebouwd tot restaurants, enkele zelfs tot hotels. Erg bijzonder om daar een nachtje te slapen.

Iemand die over een ongebruikte spoorweg van Vias Verdes aan het fietsen is

Foto: de ongebruikte spoorwegen van Vias Verdes in Andalusië

Beginnen je kuiten al te kriebelen? Ontdek alle accommodaties in Spanje en bereid je voor op een onvergetelijke fietsvakantie in Spanje.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
21 oktober, 2022|2 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Denise - Follow my footprints 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Leuk, ik zou het meteen willen doen! In Catalonië kun je ook mooie fietsen trouwens (oa in de Baix Emporda, niet ver van de Costa Brava). Maar ook fietsen in de Spaanse steden wordt steeds populairder. Valencia is een erg leuke stad om in te fietsen. Ik heb daar zelf gewoon 3 dagen een fiets gehad en een fietstour gedaan.

    • Isabel 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

      Bedankt voor deze leuke tips!