Door |Geüpdatet op: 19 september, 2022|4.3 min leestijd|

Frankrijk is dé plek voor wintersportliefhebbers. Het land staat bekend om de grote, aaneengesloten skigebieden waar je je op ski’s en snowboard helemaal uit kunt leven. Omdat het aanbod zo enorm groot is, zetten we in deze top 5 de populairste en mooiste skigebieden van Frankrijk op een rij. Scheelt jou weer kiezen. Waar ga jij deze winter naartoe?

1. Les Sybelles

Als je het over Frankrijk en wintersport hebt, mag skigebied Les Sybelles absoluut niet ontbreken. Dit gebied bestaat uit zes deelgebieden en heeft in totaal ruim 300 kilometer piste. Het unieke van Les Sybelles is dat het verschillende pluspunten combineert. Zo is het een gebied met een ruime variatie in pistes die goed onderhouden worden. Deze plek in de Franse Alpen is vooral een aanrader als je het liefste van rode en blauwe pistes roetsjt. Les Sybelles heeft een gezellige après-ski, zeker in Frankrijk niet overal vanzelfsprekend. Daarnaast is Les Sybelles vergeleken met andere gebieden goed betaalbaar waardoor het gebied voor een breed publiek toegankelijk is. Wat wil je nog meer?

2. Les Portes du Soleil

Skigebied Les Portes du Soleil hoort zonder twijfel bij de mooiste skigebieden in Frankrijk. Met 650 kilometer piste is dit gebied met recht een paradijs voor wie van dagtochten houdt. Omdat je hier zo dichtbij de Zwitserse grens zit, is het zeer de moeite waard om een dagje van Frankrijk naar Zwitserland te skiën of boarden. Maak bijvoorbeeld een tocht van Les Gets in Frankrijk naar het Zwitserse Champoussin. Of ski van Morzine in Frankrijk naar Champéry in Zwitserland. Je vindt in Les Portes du Soleil vrijwel geen grauwe hoogbouw, maar vooral knusse boerendorpjes. Fijn dus om een pitstop te houden! Het gebied is kindvriendelijk en dankzij de variatie in pistes kun je er wintersporten op elk niveau. En wat is er beter dan na een thuis te komen bij Chalet les Cabris en te genieten van een heerlijk diner dat al voor je klaarstaat? Samen met heerlijk eten en goede off-piste mogelijkheden maakt dit een gebied waar je als skiliefhebber echt een keer geweest moet zijn.

Les Portes du Soleil is een wintersport bestemming in Frankrijk

Foto: Les Portes du Soleil, Frankrijk

3. Les Trois Vallées

Kilometervreters opgelet! Ben je op zoek naar het beste skigebied van Frankrijk? Les Trois Vallées heeft alles wat een wintersporter wenst. Niet voor niets staat dit gebied bekend als het grootste aaneengesloten skigebied ter wereld. De ruim 600 kilometer pistes zijn verdeeld over tien dorpen, met elk unieke kenmerken. En het mooie is: al die kilometers piste zijn ook nog eens zeer gevarieerd. Van steil en uitdagend voor de gevorderde skiër, tot breed en vlak voor de kleintjes en beginnende wintersporter. Gecombineerd met gezellige après-ski, een hoge sneeuwzekerheid (85% van de pistes ligt boven de 1800 meter) én fantastische off-piste-mogelijkheden is dit gebied een absolute must. Les Trois Vallées is een skigebied dat alles in huis heeft, van kleine appartementen tot luxe chalets.

Les Trois Vallées is een wintersport bestemming in Frankrijk

Foto: Les Trois Vallées, Frankrijk

4. Tignes – Val d’Isère

Het skigebied Tignes – Val d’Isère heeft een zeer gevarieerd aanbod aan pistes én is een sneeuwzeker skigebied. Dankzij de ruim 300 kilometer ontdekt zelfs de meest ervaren skiër elke dag weer nieuwe afdalingen. De flinke hoogteverschillen maken dit gebied echt uniek in zijn soort. Je vindt er enorm lange pistes die perfect zijn om dagtochten te maken. Als je in de buurt bent, moet je de Face Bellevarde-afdaling absoluut een keer gedaan hebben. Tijdens wedstrijden halen professionele skiërs hier snelheden tot wel 100 kilometer per uur! Ook als je liever wat rustiger aan doet is dit een hele uitdagende afdaling, richting Val d’Isère. En wat ook zeker de moeite waard is, is het uitzicht op de Mont Blanc. Vanaf de Touviere op 2704 meter heb je een prachtig uitzicht op de hoogste top in de Alpen. Als je op zoek bent naar een chalet met grote ramen en adembenemende uitzichten, dan ben je bij Chalet Denali aan het juiste adres. Houd je vast, hier wil je niet meer weg!

Tignes is een wintersport bestemming in Frankrijk

Foto: skigebied Tignes, Frankrijk

5. Les Deux Alpes

Les Deux Alpes is al jaren een populair skigebied en dat is niet voor niets. Het compacte gebied is dankzij een gletsjer zeer sneeuwzeker en heeft met 200 kilometer piste voor iedere skiër wat wils. In dit skigebied vind je voldoende off-piste-mogelijkheden en een hele gezellige après-ski in het dorp Les Deux Alpes. Ook als je een dagje niet wil skiën heb je opties genoeg. Ga bijvoorbeeld paragliden, schaatsen of lasergamen. Bij slecht weer kun je er ook bowlen of even helemaal tot rust komen in een luxe spa. De opties zijn eindeloos in dit skigebied. Heeft Les Deux Alpes jouw hart al overwonnen? Bekijk dan eens Chalet Grizzly en ontspan na een dag op de piste lekker in de jacuzzi. Wanneer ga jij?

Les Deux Alpes is een wintersport bestemming in Frankrijk

Foto: Les Deux Alpes, Frankrijk

Zie jij jezelf al van de Franse pistes naar beneden zoeven? Ontdek onze accommodaties in de mooiste skigebieden van Frankrijk en maak je klaar voor een heerlijke wintersport.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?