Zonvakanties
  • Home
  • Zoek en boek
Wintersport
  • Home
  • Zoek en boek
Cruises
Aanbiedingen
Extra services
  1. Home
  2. Wintersport
  3. Frankrijk
  4. Paradiski
  5. La Plagne
La Plagne

Wintersport in La Plagne

Algemene informatie

Ontdek La Plagne: het grootste skigebied van Europa

La Plagne is onderdeel van de regio Paradiski en een geweldig skigebied voor iedere wintersporter. Niet gek als je bedenkt dat dit Franse dorp het grootste is van Europa en uit meerdere kernen is opgebouwd. De meest bekende hiervan zijn het levendige Belle Plagne, Plagne Centre, het hooggelegen Aime La Plagne, Plagne Soleil en het jeugdige Plagne Bellecôte. Op ski’s verplaats je je eenvoudig tussen de (sub)dorpen. Met de nabijheid van twee gletsjers, een hoogte van 1.250 tot 3.250 meter en een verbinding met Les Arcs is er in La Plagne altijd goede sneeuw. De plateaus in het skigebied maken het voor beginners én ervaren wintersporters uitnodigend en uitdagend. Dat wordt tochten maken over de meer dan 250 kilometers aan gevarieerde afdalingen. Wil je meer? Kies dan voor een skipas waarmee je ook in andere delen van skigebied Paradiski komt. Dan pak je zomaar meer dan 120 kilometer extra mee.

Perfecte locatie voor een wintersport met de hele familie

Natuurlijk kom je in de eerste plaats naar La Plagne om van de wintersport te genieten. Na een dag in de buitenlucht is het heerlijk thuiskomen in één van de door ons geselecteerde hotels, appartementen en chalets. Wat dacht je van een all inclusive hotel waarin je je van ‘s ochtends vroeg tot ‘s avonds laat in luxe en ontspanning onderdompelt? Ook royale appartementen, vaak op steenworp afstand van de pistes en/of skilift, vind je tussen ons aanbod. Gezinnen met jonge kinderen profiteren van kinderkorting. Dat komt goed uit, want La Plagne leent zich vanwege de skischolen en rustige omgeving uitstekend voor een wintersport met de hele familie. Ook voor groepen en (jonge) stellen is er volop keuze aan aangename hotels in skigebied La Plagne. Wat wordt jouw favoriet?

Het weer in La Plagne: ideaal met twee gletsjers

Het weer in La Plagne is perfect voor een zorgeloze skivakantie. Met de gletsjers Bellecôte en La Chiaupe ligt er namelijk altijd sneeuw. Tip: als je bovenop La Chiaupe staat, geniet je van een spectaculair uitzicht op de Mont Blanc. Maar er zijn meer redenen voor een skivakantie naar La Plagne. Ook buiten de pistes om is er van alles te beleven in en om La Plagne. Denk aan ijsklimmen in de vallei van Champagny le Haut, bobsleeën op de Olympische baan, met een opblaasbare bodyboard op hoge snelheid van de piste sjezen en schaatsen op de buitenbaan van La Plagne Bellecôte. Wil je de omgeving op een andere manier verkennen, maak dan een langlauftocht over een deel van de meer dan 90 kilometer aan geprepareerde loipes. Ga je mee op avontuur?

Pistes

63Km
136Km
195Km
6Km
Totaal 400Km

Liften

46

167

146

Hoogte

3250m
1200m

Gletsjer

0

Loipe

230Km

Funpark

5

Paradiski
Paradiski
Paradiski
Paradiski
Paradiski