Door |Geüpdatet op: 08 september, 2022|3.1 min leestijd|

Dat Griekenland een heerlijke vakantiebestemming is, is geen geheim. Maar wist je dat je in Griekenland ook de ideale vakantie met kinderen viert? Een groot deel van Griekenland bestaat uit eilanden die verspreid liggen over zee. Op al die Griekse eilanden zijn er bijna grenzeloze mogelijkheden voor een vakantie met het hele gezin. Ontdek de beste plekken in Griekenland voor een kindvriendelijke vakantie.

Kindvriendelijke Griekse eilanden voor het hele gezin

Dat Griekse eilanden als Kos, Rhodos en Kreta zo populair zijn is niet voor niks. Er zijn heerlijke stranden, je kunt er goed eten en de lokale bevolking is supervriendelijk. Ook voor kinderen is er meer dan genoeg te doen en te beleven op de Griekse eilanden. Griekenland is dus perfect voor het hele gezin! Op Kreta vind je kleine dorpjes en grote steden om met kinderen doorheen te lopen, maar je vindt er ook waterpark Acqua Plus. Gek op geschiedenis? Neem je gezin dan zeker mee naar de tempel van Hippocrates, een archeologisch monument op het eiland Kos. Op Rhodos kun je dan weer terecht voor alle mogelijke watersporten. Zo is er voor ieder gezin wat wils in Griekenland. Wanneer gaan jullie?

De tempel van Hippocrates op Kos is het perfecte educatieve tripje met de kinderen

Foto: een educatief tripje met de kinderen; de tempel van Hippocrates op Kos

All inclusive met kinderen naar Griekenland

Wil je er met het hele gezin op uit? Dan is een all inclusive vakantie naar Griekenland een hele aantrekkelijke optie. Zoals de naam al zegt is alles inbegrepen, dus hoef je je nergens zorgen over te maken. Van je verblijf en vervoer tot eten en animatie, aan alles is gedacht. Zo zijn jij en je gezin van alle gemakken voorzien. Een onweerstaanbare gedachte om even helemaal tot rust te komen. En het mooie is, veel all inclusive hotels houden ook nog eens rekening met de eet- en dieetwensen van kinderen. Zo zijn veel hotelrestaurants bijvoorbeeld de hele dag open en zijn er altijd frietjes of pasta. Ideaal voor een heerlijke vakantie met je kinderen.

Kinderhotels op de Griekse eilanden

Voor de allerkleinsten zijn er in Griekenland meer dan genoeg kinderhotels. Dat zijn hotels speciaal ingericht voor baby’s, peuters, kleuters en oudere kinderen. Natuurlijk is er baby- en kinderopvang. Er zijn speelruimtes, speeltuinen en kinderanimatie. De zee en het strand zijn in Griekenland nooit ver weg. En omdat veel stranden langzaam aflopen in zee zijn ze geschikt voor het hele gezin. Daarnaast hebben veel familiehotels natuurlijk ook kindvriendelijke zwemparadijzen. Met glijbanen, fonteinen en duikplanken hebben jouw kinderen daar gegarandeerd de tijd van hun leven. Plonzen maar!

Met kinderen op pad in Griekenland

Wie Griekenland zegt, zegt eilanden, zee en strand. Heerlijk om met je gezin aan het strand te vertoeven en daar de vakantiedagen door te brengen. Tegelijkertijd is Griekenland te mooi om alleen maar op het strand te liggen. Trek er daarom met je gezin op uit! Huur bijvoorbeeld een bootje en ontdek de mooiste eilandjes vanaf het water. Of bezoek één van de vele oude opgravingen die het land rijk is. Tip: neem je kinderen mee naar een kasteel of de dierentuin, succes verzekerd. Ga naar Attica Zoological Park, dichtbij het vliegveld van Athene en goed bereikbaar met de bus. Je kijkt je ogen uit met meer dan 2000 dieren en 400 verschillende soorten. Wil je zelf bepalen waar je wanneer naartoe gaat? Huur dan een auto en heb de volledige vrijheid. De wegen zijn over het algemeen veilig en goed begaanbaar, ook als je met het gezin naar de Griekse eilanden gaat.

De Attica Zoo in Griekenland zorgt voor gegarandeerd succes bij de kinderen

Foto: gegarandeerd succes in de Attica Zoo in Griekenland

Ga jij voor een onvergetelijke vakantie met het hele gezin naar Griekenland? Ontdek dan onze meest kindvriendelijke accommodaties in Griekenland.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?