Door |Geüpdatet op: 25 juli, 2022|3.4 min leestijd|

Is het tijd voor jullie eerste vakantie als stelletje of hebben jullie de standaard romantische plekken van Europa al ontdekt? Aan romantische eilanden in Griekenland geen gebrek! Parelwitte stranden, schilderachtige stadjes en zonsondergangen over helderblauw water. Dit zijn de leukste Griekse eilanden voor stelletjes.

Feest erop los op Mykonos

Ibiza wel gezien? Dan is Mykonos jullie volgende bestemming. Dit is het leukste Griekse eiland voor stelletjes die wel houden van wat gezelligheid. Ontdek samen de Griekse bars, laat je gaan in één van de vele clubs en proef cocktails met je voeten in het zand. Het Griekse nachtleven is goed! Verder vind je op Mykonos genoeg witte stranden om samen te ontspannen. En geef je je ogen de kost aan de pittoreske plaatjes van dit romantische eiland. 

Oude witte windmolens en een blauwe lucht op Mykonos

Foto: de windmolens van Mykonos, Griekenland

Waan je door sprookjesachtig Santorini

Wie zich een romantisch eiland in Griekenland inbeeldt, denkt aan de witte huisjes met blauwe daken van Santorini. Dit sprookjesachtige eiland is alles wat je nodig hebt om even te ontsnappen aan het platte Nederland. De huisjes in Santorini zijn gebouwd op rotsen, net een ansichtkaart! Vergeet zeker niet een avond naar het hoogst gelegen dorpje Firostefani te gaan voor een magische zonsondergang. 

Skopelos: filmachtig mooi

Een eiland waar een film opgenomen is? Dat moet wel een mooie plek zijn! En dat klopt. Skopelos is misschien wel het leukste Griekse eiland voor koppels. Anders dan andere eilanden is Skopelos enorm groen en heeft het vele mooie baaien en stranden waar je van de zon geniet. Je ligt dan op een filmset, want de film Mamma Mia! is op de stranden van Skopelos opgenomen. Je ziet op de beelden onder andere de stranden van Kastáni, Agnóntas, Miliá en Glistéri. Ook leuk: spot samen het kerkje uit de trouwerij in de film. Wie weet wat er van komt… 

Uitzicht op een helderblauwe zee met rotsen

Foto: de mooie zee van Skopelos, Griekenland

Bezoek de fraaie baaien van Skiathos

Dit groene eiland ligt pal naast Skopelos en is minstens zo mooi. Hebben jullie zin in gezelligheid? Dan moet je in Skiathos-Stad (Chora) zijn. Een levendig plaatsje bij de haven van Skiathos met fotogenieke huisjes zover als je kunt kijken. Verder kun je in Skiathos rustig dagenlang strandhoppen: het eiland heeft maar liefst 66 stranden! Door het kristalheldere water en gouden zand zijn bijvoorbeeld de stranden van Koukounaries en Vromolimnos zeker een bezoekje waard. En de zuidkust ligt vol knusse baaien omringd door pijnbomen. Iedere dag een ander strand!

Paros: een parel voor eilandhoppers

Kun je niet kiezen tussen al dat Griekse moois? Als jullie gaan eilandhoppen, kunnen jullie alle romantische eilanden van Griekenland af. Paros is een parel voor eilandhoppers. Het heeft namelijk een goede verbinding met andere eilanden zoals Kreta, Mykonos of Santorini. Paros zelf is ook de moeite waard. Rondom vind je overal stranden waar je goed kunt snorkelen en de sfeervolle havenstadjes nodigen uit om lekker uitgebreid te gaan eten. Wordt het verse vis of een pita gyros?

Pier richting Grieks vissersdorp, Paros, Griekenland aan helderblauwe zee en witte huisjes

Foto: Grieks vissersdorp in Paros, Naousa, Griekenland.

Karpathos: authentiek ontspannen

Waarom naar een drukbezocht eiland gaan als je ook samen kunt genieten van de rust. Herkenbaar? Dan vind je Karpathos waarschijnlijk het leukste Griekse eiland voor stelletjes. Karpathos is veel minder toeristisch dan Kreta en Rhodos, waardoor je veel meer het ongerepte Griekenland ervaart. Het hoogtepunt vind je in het noorden van het eiland. In bergdorp Olympo ga je even terug in de tijd. Huisjes liggen opgestapeld tegen een bergtop en je kunt er zelfs Grieken in klederdracht tegenkomen. Verder telt Karpathos genoeg baaien met helderblauw water. Vergeet je snorkel niet!

Vier de liefde in Griekenland met Sunweb

De Griekse eilanden laten menig hart harder kloppen. Of jullie nu op zoek zijn naar een bruisend feesteiland om de liefde te vieren of jullie liever terugtrekken in een baai waar jullie de enige op de wereld lijken. Maak jouw keuze en boek je romantische vakantie naar Griekenland bij Sunweb.