Door |Gepubliceerd op: 10 maart, 2020|2.7 min leestijd|

Als Product Executive krijg ik de kans om bestemmingen op een andere manier te leren kennen en dat is nou precies wat mijn werk zo leuk maakt. Een goed voorbeeld hiervan is het ongerepte Griekse eiland Karpathos. Misschien gaat er niet direct een belletje rinkelen bij het horen van deze naam, dus daarom vertel ik je hier met veel plezier meer over.

Karpathos ligt tussen Rhodos en Kreta en is nog vrij onbekend als vakantiebestemming. Dat is best een beetje gek, aangezien het eiland na Rhodos de grootste van de eilandengroep ‘de Dodekanesos’ is. Het eiland heeft een ruig en robuust landschap en dankzij de zuidelijke ligging heb je hier ook in het voor- en naseizoen vaak prachtig weer.

Schitterende stranden
Waar je ook naar toe gaat op het eiland, je komt de meest fantastische strandjes tegen. Het zijn er ongeveer 200 en sommige bereik je alleen door over het water te reizen, zoals per speedboot die vanuit Agios Nikolas vertrekt. Vanuit de boot heb je zicht op de meest betoverende strandjes en het is aan jou waar je je badlaken uiteindelijk neerlegt. Vervolgens spreek je een tijd af voor wanneer je weer opgehaald wil worden en zo heb je de hele dag een privéstrand tot je beschikking, dat is nog eens luxe!

Waanzinnige watersport
Maar er is nog zoveel meer dan heerlijk liggen op het strand. Wat dacht je bijvoorbeeld van windsurfen? Karpathos is één van de bekendste windsurfgebieden van de wereld. Zowel nationale als internationale kampioenschappen hebben hier al plaatsgevonden en eerlijk is eerlijk, als je het eenmaal geprobeerd hebt, is het ook wel heel verslavend!

Watersport

Wondere waterwereld
Ook de onderwaterwereld van Karpathos is het bezichtigen waard. Sinds een paar jaar is er weer een duikschool op het eiland en zij hebben fantastische wrakduiken in hun programma. Ben je nog geen ervaren duiker? Probeer dan eerst een ontdekkingsduik om de fijne kneepjes van het vak te leren. Als je de smaak dan eenmaal te pakken hebt, kun je zelfs je PADI halen. Wanneer je liever wat dichter aan de oppervlakte blijft, is snorkelen een heel leuk alternatief.

Dansen tot de zon opkomt
Het grootste geheim van het eiland is denk ik wel het nachtleven. Waarom geheim? Omdat het er niet bovenop ligt dat je hier tot in de vroege uurtjes op stap kan! Maar wanneer je weet waar je moet zijn, kan je hier letterlijk dansen tot de zon opkomt. Onze reisleiding is meer dan bereid om je mee te nemen op dit avontuur. Alleen de vraag is: durf je het aan?

zonsondergang

Laat je veroveren
Waarom een vakantie naar Karpathos je hart zal veroveren? Het is de combinatie van alles wat je hier kunt doen en het typische Griekse leven waar je in terecht komt. De idyllische tavernes, de authentieke dorpjes en de gastvrijheid; alles wat Griekenland zo’n heerlijke vakantiebestemming maakt.

strand

Je kunt vakantie vieren op verschillende plekken op dit heerlijke Griekse eiland. In Arkassa, Karpathos-Stad(Pigadia) en Amopi hebben we dan ook de mooiste hotels en appartementen voor je uitgezocht!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Door mijn passie voor schrijven met reizen te combineren, schrijf ik inspirerende blogs. Ik deel hier graag de leukste reistips voor vakanties door heel Europa zodat jij, net als ik, onvergetelijke herinneringen kunt creëren! Lees je mee?
10 maart, 2020|1 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

  1. Hans 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

    Ik ken het eiland niet, het klinkt mooi en leuk

    Zal het opnemen op mijn website.
    Bedankt voor de tip.