De kust van Heraklion, Griekenland

Eilanden Griekenland

  1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekse eilanden

Ontdek de mooie Griekse eilanden

Zon, natuur, cultuur: je vindt het allemaal op de eilanden van Griekenland. Veel eilanden ademenen het oude, authentieke Griekenland en hebben typisch Grieks eten. Ontdek bijvoorbeeld het grootste eiland: Kreta. Andere populaire favorieten zijn het ‘zonne-eiland’ Rhodos, het gezellige fietseiland Kos en het paradijselijke Zakynthos. Maar er zijn nog veel meer eilanden om te verkennen. Geniet van de witte zandstranden en ruige rotsen van Lefkas, struin door het prachtige landschap van Lesbos, kijk je ogen uit op het groene Corfu of neem een duik in de azuurblauwe zee bij Kefalonia. Kortom: de eilanden zijn prachtige vakantiebestemmingen in Griekenland. De kleinere, onbewoonde eilandjes van de Cycladen en de Sporaden zijn ook fantastisch voor een romantische, unieke vakantie.

De eilanden van Griekenland: een veelzijdige vakantie

Doordat elk van de Griekse eilanden uniek is, vind je altijd een vakantie die bij je past. Wil je naar één van de grootste eilanden van Griekenland? Kies dan voor het populaire, veelzijdige Kreta, de verborgen schat Evia of het cultuurrijke Rhodos. Ook Lesbos is groot en staat vooral bekend om de ongerepte, prachtige natuur. Op elk eiland vind je adults only hotels, maar ook fijne accommodaties voor als je met kinderen naar Griekenland reist. Kies je liever voor een vakantie naar de kleine, onbewoonde eilanden van Griekenland? Ga dan eilandhoppen op de Cycladen of Sporaden. Ontdek het romantische Santorini en het lieflijke Paros of het bruisende Skiathos en het groene Skopelos. Door de kleine reisafstanden tussen deze Griekse eilanden is zo’n vakantie voor iedereen te doen, ook voor gezinnen.

De hotspots van de Griekse eilanden

Elk eiland heeft zo z’n eigen bezienswaardigheden, het zijn er eigenlijk teveel om op te noemen. Denk aan de wereldberoemde baai met het scheepswrak van Zakynthos, de middeleeuwse hoofdstad Rhodos-Stad en de Samariakloof op Kreta. Bekende archeologische vondsten vind je in Knossos op Kreta, in Kos-Stad en op Santorini. Alle mooie stranden van de Griekse eilanden zijn ook al een bezienswaardigheid op zich. De mooiste zijn bijvoorbeeld Myrtos Beach op Kefalonia, Porto Katsiki op Lefkas en Balos beach op Kreta. Kijk vooral even op onze blog, daar vind je veel tips per eiland. Kun je niet kiezen? Kijk dan bij onze top 4 favoriete Griekse eilanden. Je kunt ook altijd nog op het laatste moment beslissen en voor een last minute-vakantie gaan.