Door |Geüpdatet op: 28 september, 2022|3.9 min leestijd|

Wil je met het gezin of familie op skivakantie? Dan wil je natuurlijk een skigebied die voorziet in de wensen en voorzieningen voor iedereen van jong tot oud. Van animatieprogramma’s tot skiklasjes: in deze blog ontdek je de meest kindvriendelijke skigebieden voor je wintersport met het hele gezin. Waar gaan jullie heen?

Kindvriendelijk skigebied

Een kindvriendelijk skigebied is pas geschikt voor kinderen als er aan een paar eisen is voldaan. Zo wil je met kinderen natuurlijk niet te lang onderweg zijn vanuit Nederland: het moet makkelijk bereikbaar zijn. Daarnaast wil je een gebied met niet al te steile en moeilijke pistes zodat de kleintjes goed kunnen oefenen en wennen aan de lange latten. Genoeg klasjes en lesmogelijkheden staan op de wensenlijst voor een wintersport met kinderen en tot slot natuurlijk het nodige vertier buiten de skipistes. Want wat te doen als het wat slechter weer is? Vermaak buiten de pistes is heel belangrijk als je met je gezin op wintersport gaat. Allemaal zaken om rekening mee te houden bij het boeken van een skivakantie met kinderen.

Wintersport met kinderen

In heel Europa vind je kindvriendelijke wintersportgebieden die bovenstaand wensenlijstje afvinken, met een aantal die eruit springen! Zo vind je op ruim 800 kilometer van Utrecht skigebied Serfaus-Fiss-Ladis. Dit wintersportgebied in Oostenrijk lijkt haast wel gemaakt voor kinderen. De 200 kilometer piste zijn namelijk vooral blauw en rood, je vindt er vele kinderhotels, skischolen en skiparadijzen speciaal voor de allerkleinsten. Zo is er in het plaatsje Fiss Bertas Kinderland en vind je in skigebied Serfaus het Murmlipark, waar jouw kinderen zich onder toezicht en deskundige begeleiding helemaal uitleven op de latten. En mocht je een dagje op pad willen zonder kinderen, laat je ze met een gerust hart achter bij één van de vele plekken voor kinderopvang. Daar worden jouw kinderen met liefde verzorgd. Ze spelen er in de sneeuw, doen een middagdutje of als het slecht weer is kijken ze een film in de kinderbioscoop. Zij blij, jij blij, toch?

Kinderen die aan het skiën zijn in Serfaus

Foto: kindvriendelijk skigebied Serfaus

Kindvriendelijke skivakantie in Zillertal Arena

Een ander zeer geschikt skigebied om met kinderen naartoe te gaan is het Oostenrijkse Zillertal Arena. Niet voor niets is het al jaren één van de populairste wintersportgebieden van Oostenrijk. Dat is onder andere te danken aan bijna 150 kilometer piste, sneeuwgarantie en de gezellige dorpen Zell am ZillerGerlos en Köningsleiten. Je vindt hier veel ervaren Nederlandse skileraren, daarom is het de hele ideale plek om je kinderen kennis te laten maken met wintersport. De kleinsten leggen op die manier een goede basis en leren op een laagdrempelige manier de fijne kneepjes van het skiën. Tegelijkertijd is het gebied heel overzichtelijk. Zo kunnen oudere kinderen zelfstandig afdalen zonder te verdwalen. Als ouder is dat een geruststellende gedachte, toch? Mocht je nog twijfelen, we hebben nog een paar andere kindvriendelijke wintersportaccomodaties voor je op rijtje gezet.

Zillertal is een goed gebied in Oostenrijk om met de kinderen te wintersporten

Foto: met de kinderen op wintersport in Zillertal Arena

Ontdek magisch Winterberg

Heb je geen zin in een lange autorit of vlucht? Vlak over de grens in Duitsland ligt Winterberg. Een kleine stad met niet heel veel pistes, maar voor beginners en kinderen de perfecte plek voor een eerste kennismaking met het zoeven over de sneeuw. De pistes zijn namelijk relatief kort en niet al te steil. Naast skiën en snowboarden is er nog veel meer te doen in Winterberg. Zo vind je er een rodelbaan, een funpark en kun je er prachtig wandelen. Wil je liever langlaufen? In Winterberg zijn er ruim 22 langlaufroutes. Na een lange actieve dag dompel jij je met je gezin onder in de oergezellige Duitse après-ski in één van de gezellige bars, restaurants en cafés. Heb jij de echte Duitse apfelstrudel al geproefd?

de Duitse apfelstrudel moet geproefd worden tijdens de skivakantie in Winterberg

Foto: de Duitse apfelstrudel moet geproefd worden tijdens de skivakantie in Winterberg

Kindvriendelijke skivakantie

De bovengenoemde skigebieden zijn dus ingericht op een heerlijke wintersportvakantie voor het hele gezin. Er zijn verschillende kidsclubs voor klein en iets groter kroost. Jouw kinderen vermaken zich overdag in een veilige manier onder begeleiding op de piste. Naast skiles is er in deze kindvriendelijke gebieden nog veel meer te doen. Er is zowel op als naast de piste gedacht aan vermaak voor kinderen. Zo zijn er zwembaden en spannende sneeuwwandelingen. ‘s Avonds verzorgen dj’s spetterende optredens en kunnen de kinderen discoschaatsen of lasergamen. Voor wie dat nog niet genoeg is, zijn er ook nog goochelshows en filmavonden. Je kind hoeft zich geen moment te vervelen!

Waar neem jij je kinderen mee naartoe in de sneeuw? Bekijk accommodaties van Sunweb en maak je klaar voor een heerlijke vakantie.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?