Door |Geüpdatet op: 01 maart, 2023|2.6 min leestijd|

Vakantie vieren op één van de vele schitterende eilanden van Griekenland? Op Karpathos ervaar je het pure, authentieke Griekse leven. Het eiland ligt tussen Rhodos en Kreta en is een nog vrij onontdekte plek. Best gek, aangezien het na Rhodos het grootste eiland van ‘de Dodekanesos’ in Griekenland is. Karpathos heeft een ruig en robuust landschap en dankzij de zuidelijke ligging geniet je hier het hele jaar door van heerlijke temperaturen. Krijg jij al vakantiekriebels?

Schitterende stranden

Waar je ook naar toe gaat op dit Griekse eiland, je komt de meest fantastische strandjes tegen. Het zijn er ongeveer 60 en ze zijn over het algemeen klein en ongerept. Hierdoor is soms een stevige wandeling nodig met als beloning betoverende uitzichten over kraakhelder water. Hier geniet je van urenlang zonnebaden met het geluid van kabbelende golven op de achtergrond. Zie jij jezelf al liggen? Apella Beach is het meest bekende strand, gelegen in een schitterende baai en omringd door veel groen en prachtige rotspartijen. Op zoek naar rust? Strijk neer op het witte zandstrand van het paatsje Lefkos en vind verkoeling onder de pijnbomen.

Waanzinnige watersport

Maar er is nog zoveel meer dan heerlijk liggen op het strand. Wat dacht je bijvoorbeeld van windsurfen? Karpathos is één van de bekendste windsurfgebieden van de wereld. Zowel nationale als internationale kampioenschappen hebben hier al plaatsgevonden en eerlijk is eerlijk, als je het eenmaal geprobeerd hebt, is het ook wel heel verslavend!

Watersport

Wondere waterwereld

Ook de onderwaterwereld van Karpathos is het bezichtigen waard. Sinds een paar jaar is er weer een duikschool op het eiland en zij hebben fantastische wrakduiken in hun programma. Ben je nog geen ervaren duiker? Probeer dan eerst een ontdekkingsduik om de fijne kneepjes van het vak te leren. Als je de smaak dan eenmaal te pakken hebt, kun je zelfs je PADI halen. Wanneer je liever wat dichter aan de oppervlakte blijft, is snorkelen een heel leuk alternatief.

Dansen tot de zon opkomt

Het grootste geheim van het eiland is misschien wel het nachtleven. Waarom geheim? Omdat het er niet bovenop ligt dat je hier tot in de vroege uurtjes op stap kan! Maar wanneer je weet waar je moet zijn, kan je hier letterlijk dansen tot de zon opkomt. Pigadia en Karpathos-stad lenen zich hier perfect voor. Geniet van heerlijke Griekse gerechten in een restaurant aan de haven en geniet daarna van een kleurrijke cocktail in een van de vele bars en cafés.

zonsondergang

Laat je veroveren

Waarom een vakantie naar Karpathos je hart zal veroveren? Het is de combinatie van alles wat je hier kunt doen en het typische Griekse leven waar je in terecht komt. De idyllische tavernes, de authentieke dorpjes en de gastvrijheid; alles wat Griekenland zo’n heerlijke vakantiebestemming maakt.

strand

Kan jij ook niet wachten om je vakantie naar Karpathos te boeken? Je kunt vakantie vieren op verschillende plekken op dit heerlijke Griekse eiland. In Arkassa, Karpathos-Stad(Pigadia) en Amopi hebben we dan ook de mooiste hotels en appartementen voor je uitgezocht!

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?