Door |Geüpdatet op: 17 november, 2015|2.2 min leestijd|

De Dodekanesos is een eilandengroep van 12 Griekse eilanden (dat kon je uit de naam al opmaken). Ik kan je wel vertellen: Karpathos is één van de mooiste eilanden van de groep. Wat je daar allemaal ziet en doet… puur genieten!

Doe de dorpentocht
Natuurlijk heeft Griekenland nog veel meer mooie eilanden, maar voor Karpathos heb ik sinds mijn vakantie daarheen toch echt een zwak gekregen. Aan de tips van onze Facebookpagina over Karpathos had ik heel veel, want zo wist ik vooraf al wat er te zien en te doen was. Je vraagt je nu natuurlijk af welke dingen ik je aan zou raden. Nou, bovenaan de lijst staat toch zeker de dorpentocht. Aan de foto’s kun je zien dat je op deze manier écht het eiland ontdekt en niet alleen maar op het strand ligt. Begrijp me niet verkeerd, ik heb ook heerlijk genoten van de vrijwel verlaten stranden en het helderblauwe water, maar ik vond het toch wel fijn om de cultuur en historie van Karpathos eigenhandig te ervaren.

Amopi

Geen massatoerisme
De bekendere eilanden Rhodos en Kreta liggen bijna om de hoek, maar op een of andere manier heeft het massatoerisme nog geen vat gekregen op Karpathos. En dat terwijl ook hier heerlijke stranden zijn (check ze in Amopi) en het even zonnig is als verderop. Ach ja, dan niet hè? Dan blijven alleen de die-hards zoals jij en ik over om de typische bergdorpjes en prachtige natuur te ontdekken…

Genoeg keuze in vakantieverblijven
Als je nog niet zeker weet waar je wilt verblijven op Karpathos, dan help ik je natuurlijk graag op weg. Laat ik het beste nu eens niet voor het laatst bewaren, maar meteen aftrappen met een vijfsterrenhotel: Hotel Alimounda Mare. Die vijf sterren staan natuurlijk voor volop luxe en comfort. Je verblijft dicht bij de gezellige haven van Pigadia en kunt heerlijk ontspannen in het zwembad of in het spacentrum. Hotel Romantica is iets minder luxe, maar wel erg populair onder Nederlandse vakantiegangers door de zeer goede prijs/kwaliteitverhouding. Het strand en centrum van Karpathos-Stad zijn dichtbij, dus je hebt hier alles bij de hand. Voor de liefhebbers van appartementen wil ik Karpathos Village in de hoofdstad van het eiland nog even aandragen. Hier krijg je maar liefst vier sterren voor een heel vriendelijke prijs. De appartementen zijn lekker ruim en dat is wel zo handig als je altijd je bagage laat slingeren, zoals ik. Je ziet het: er is genoeg keuze op dit fantastische eiland!

Hotel Alimounda Mare

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?