Door |Geüpdatet op: 24 oktober, 2022|3.3 min leestijd|

Van kledingwinkels tot delicatessenzaken, bij de winkels in het centrum van Zakynthos is het heerlijk shoppen. Benieuwd waar je de beste winkels in Zakynthos-Stad vindt? Sunweb deelt de leukste plekken met je. Waar ga jij als eerst heen?

De beste winkels in Zakynthos-Stad

Voor het echte shoppen ga je naar de winkels in het centrum van Zakynthos-Stad. Hier vind je de Italiaanse invloeden op het eiland: schoenmakers, antiekwinkels, en smaakvolle interieurzaken. Het is heerlijk winkelen in de schaduw van de schilderachtige boogjes. Naar welke winkelstraat je sowieso moet? Dat is zonder twijfel Alexandrou Roma. Hier vind je juweliers met speciale sieraden, trendy kledingwinkels, souvenirwinkels, delicatessenwinkels en ambachtelijke winkels waar je de mooiste handgemaakte tassen koopt. Tussendoor loop je vanaf deze straat ook makkelijk naar de lange wandelboulevard. Hier kan je even bijkomen van het winkelen op een gezellig terras. Als je uitgeshopt bent zijn er genoeg fijne restaurants en trendy bars in Zakynthos-Stad. Je vindt de leukste rondom het St. Marko’s plein, net achter het prachtige Dionysios Solomos-plein.

Het walhalla voor de zoetekauw

Je kan bij veel winkels Zakynthos ook echte Griekse delicatessen scoren. Zoetekauwen mogen de heerlijke mandolato echt niet missen, een soort Griekse nougat. Volgens kenners is Zakynthos zelfs een van de beste plekken hiervoor In Zakynthos-Stad vind je veel winkels waar je deze lekkernij kan inslaan. Je kan ook direct naar de bron gaan: in de stad vind je ook een kleine fabriek waar ze mandolato volgens geheim familierecept maken. Een andere zoete aanrader is de pastelli, heerlijke sesamrepen met honing. De repen worden op ambachtelijke en traditionele wijze bereid, wat ze ook nog eens gezond maakt. Dat is dus smikkelen zonder schuldgevoel! Wil je liever wat hartigs proberen? Proef dan de lokale kaas van Zakynthos: de pittige en karakteristieke ladotyri-kaas.

De heerlijke Griekse lekkernij mandolato op een plankje geserveerd

Foto: de heerlijke lekkernij mandolato

Shop heerlijke lokale producten

Welke authentieke producten je in de winkels in Zakynthos-Stad kan vinden? Er zijn heerlijke lokale producten in overvloed: zoals olijfolie, wijn en parfum gemaakt van de druiven, olijven en kruiden die je op het eiland vindt. Als je rondrijdt om de verschillende bezienswaardigheden in Zakynthos te bezoeken, zie je de prachtige wijngaarden en velden met olijfbomen. Boek bij een van de vele olijfboeren een leuke rondleiding. Dan proef je ook meteen de huisgemaakte olijfolie. Wil je een lekkere wijnproeverij doen, ga dan vlak buiten Zakynthos-Stad naar een wijnhuis. Neem een paar flessen mee, voor je eigen wijnproeverij thuis. Wil je de geur van Zakynthos meenemen, bezoek dan een van de parfumeries. De parfums worden gemaakt met de kruiden en bloemen die groeien op het eiland. Zakynthos werd niet voor niks de Bloem van het Oosten genoemd door de Venetiërs!

Een paar olijfbomen naast elkaar op eiland Zakynthos

Foto: de olijfbomen op eiland Zakynthos

Op roadtrip naar de dorpjes voor unieke souvenirs

Heb je de winkels in Zakynthos-Stad uitgespeeld, huur dan een auto of taxi om erop uit te gaan. In elk dorpje op het eiland zijn er weer winkels met andere specialiteiten en souvenirs. Vlak buiten Zakynthos-Stad vind je verschillende pottenbakkers met hun eigen atelier. Je kan de kunstenaars zelf aan het werk zien, en ook een leuke workshop volgen. Neem je zelfgemaakte vaasje mee als uniek souvenir. Ook het authentieke bergdorp Volimes is echt de moeite waard. Hier vind je bijzondere winkels waar je ook meteen een praatje kan maken met de locals. Waarom het zo bijzonder is? Omdat de inwoners van het dorp hun spullen aan de voorkant van hun huis verkopen Volimes staat ook bekend om haar prachtige handgemaakte wandkleden en tapijten. Dat is nog eens een unieke shopervaring!

Handgemaakte tapijten naast elkaar, in de verkoop op Zakynthos

Foto: de kleurrijke, handgemaakte tapijten

Krijg je al zin om te shoppen op Zakynthos? Boek een vakantie naar Zakynthos via Sunweb en ontdek de leuke winkels in Zakynthos zelf. Wat neem jij mee naar huis?

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?