1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Zakynthos
  5. Zakynthos-stad
Zakynthos-stad

Vakantie Zakynthos-stad

Algemene informatie

Ontdek Zakynthos-Stad tijdens een zonovergoten vakantie

Zakynthos-Stad ligt aan de oostkust van het Griekse Zakynthos, dat tot de Ionische eilanden behoort. Deze hoofdstad werd ooit het “Venetië van het Zuiden” genoemd, tot een grote aardbeving in 1953. De stad is daarna helemaal opnieuw opgebouwd in de klassieke stijl, met fijne hotels en bijzondere bezienswaardigheden. Wandel je door de kronkelende straatjes, dan voel je de authentieke sfeer nog steeds. Bij de wandelboulevard vind je sfeervolle terrassen, en de leukste winkels ontdek je op de Alexandrou Roma-straat. Trek gekregen? Voor Griekse specialiteiten zit je goed rond het St Marko’s plein en visliefhebbers kunnen hun geluk op bij een restaurant in de haven. Als de zon ondergaat drink je een heerlijke cocktail in een gezellige bar. Heb je zin om de grote clubs af te gaan, dan ben je vanuit Zakynthos-Stad snel in het bruisende Laganas.

De leukste hotels in Zakynthos-Stad

Zakynthos-Stad is de perfecte bestemming voor allerlei soorten vakanties met een ruime keuze in accommodaties. Zo is er vanuit je verblijf in de bruisende hoofdstad altijd wat te beleven, én zit je dichtbij de prachtige stranden en badplaatsen. Wil je liever uitgebreid in de watten gelegd worden, kies dan voor all inclusive hotel. Ook voor een stedentrip kun je in Zakynthos-Stad prima terecht. Wandel langs de prachtige pleinen, monumenten en andere bezienswaardigheden van Zakynthos-Stad en plof daarna neer op een terrasje voor een glas bubbels. Daarna shop je het perfecte souvenir om thuis nog eens terug te denken aan je reis. Of zoek de romantiek op met je partner en maak een strandwandeling in de zwoele avond op de lange en brede zandstranden van Tsilivi of Argassi. Kan je niet wachten op een vakantie naar Zakynthos-Stad? Bekijk dan onze last minutes naar Zakynthos en voor je het weet, zet je voet op Griekse bodem.

Bezienswaardigheden Zakynthos-Stad: laat je verrassen

In de zomermaanden kan het nog best heet worden op je vakantie naar Zakynthos-Stad. Gelukkig wandel je in de straten vaak in de schaduw van de charmante boogjes. Benieuwd naar de must-see bezienswaardigheden van Zakynthos-Stad? Cultuurliefhebbers mogen het mooie Dionysios Solomos-plein niet overslaan: hier bezoek je het Byzantijns museum, de openbare bibliotheek en de prachtige oude Agios Nikolaos tou Molou-kerk. Het plein is ook een gezellige ontmoetingsplaats voor locals, met spelende kinderen en ouders die een oogje in het zeil houden met een kop koffie op een bankje. De oude haven van Zakynthos-Stad is ook een bezoek waard en het is de grootste van het eiland. Wil je graag Zakynthos van bovenaf zien? Bezoek dan de wijk Bochali met het Venetiaanse Kastro: vanaf dit oude fort heb je een prachtig uitzicht op Zakynthos-Stad en de haven. 

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
12ºC
16ºC
18ºC
20ºC
24ºC
30ºC
33ºC
33ºC
28ºC
23ºC
19ºC
14ºC
Min.
4ºC
7ºC
8ºC
10ºC
14ºC
18ºC
21ºC
21ºC
18ºC
14ºC
10ºC
4ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Griekenland is Athene.

Taal:
De officiële taal is Grieks. Maar met Engels (en in mindere mate met Duits) kun je vaak ook terecht.

Tijd:
In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro. Op alle Griekse eilanden kun je pinnen. In de toeristische (bad)plaatsen vind je veelal meerdere pinautomaten. Wil je betalen met een credit card? Ook deze worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen vind je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.


Alarmnummer:
Het alarmnummer in Griekenland voor de politie is 100. Wanneer je een ambulance nodig hebt, dan dien je 166 te bellen. Let op, deze alarmnummers mag je alleen gebruiken bij noodgevallen.


Eten & drinken:
Houd je van lekker eten? In Griekenland ben je aan het juiste adres. De Griekse keuken is divers. In de Griekse restaurants vind je zowel vlees- als visgerechten, maar ook smaakvolle vegetarische gerechten. Denk maar aan Gyros, Mousaka, Calamaris en Tzatziki. Trek in wat anders? Ook dit is mogelijk. In de toeristische plaatsen tref je een grote hoeveelheid aan van restaurants met de internationale keuken.


Het water in Griekenland is anders dan je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Wij adviseren je om flessen water te kopen in de supermarkt of in jouw hotel/appartement. Let op dat deze flessen goed zijn afgesloten en niet zijn gevuld met kraanwater.


Fooien:
Het is in Griekenland de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.

Openingstijden:
Houd er rekening mee dat de winkels tussen 13.00-16.00 uur zijn gesloten i.v.m. de siësta. De winkels zijn 's avonds open tot ca. 20.00 uur. In de toeristische centra zijn ze zelfs tot ca. 22.00 uur geopend.

Voor- en naseizoen
Het is mogelijk dat het in het voor- en naseizoen (april, mei, juni en september, oktober) rustiger is in veel plaatsen in Griekenland. Vaak zijn niet alle winkels, bars en restaurants geopend. Omdat het dan niet altijd druk is met toeristen komt het vaak voor dat activiteiten niet worden aangeboden.

Feestdagen:
In Griekenland vinden de volgende feestdagen plaats tijdens de maanden april t/m oktober:

  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 15 augustus Maria Hemelvaart
  • 28 oktober Dag van Nee

De Grieken vieren Pasen op een ander moment dan wij in Nederland. In Griekenland houdt men de Orthodoxe kalender aan.


Scooterhuur:
Voor het besturen van een scooter (en brommer) in Griekenland moet je een motorrijbewijs A hebben. Griekse verhuurmaatschappijen accepteren vaak een bromfietscertificaat of autorijbewijs B. Wanneer je toch besluit een scooter of brommer te huren zonder motorrijbewijs dan doe je dit op eigen risico.