Door |Geüpdatet op: 03 november, 2022|2.6 min leestijd|

Op het Griekse eiland Kreta kun je je heerlijk onderdompelen in luxe. Van winkelen in chique boetiekjes en relaxen op prachtige bountystranden tot spectaculaire diners in een van de gourmetrestaurants. Ook overnachten in stijl? Boek dan een 5-sterrenhotel of luxe resort op Kreta.

Genieten van luxe op Kreta

Bij een luxe vakantie denk je misschien niet direct aan Kreta. Maar toch is dit Griekse eiland een van de bekendste bestemmingen voor een vip-getaway. Van luxe accommodaties op Kreta zoals 5-sterrenhotels, luxe resorts, en mooie hotels en villa’s, tot de goed onderhouden sfeervolle oude steden, met kastelen en steegjes vol chique boetiekjes en juweliers. In Agios Nikolaos (dat vergeleken wordt met de Franse Rivièra) en Heraklion huur je een jacht, of boek je een helikoptervlucht om de zee van boven te ontdekken. Verken het onbewoonde eilandje Chrissi of bewonder de indrukwekkende uitzichten van de Samaria Kloof. Er zijn ook gourmet-tours, waar je speciale plekken bezoekt en heerlijk leert koken. Zo ga je truffels zoeken met honden in het Lassithi-gebied en gebruik je biologische producten om traditionele gerechten te maken. Beter wordt het niet!

De haven van Heraklion waar je een jacht kan huren

Foto: huur een jacht om te voelen wat échte luxe is

Ontdek paradijselijke stranden

Kreta heeft maar liefst 1000 kilometer aan kustlijn, dus de keuze aan stranden is reuze: van bounty-achtige zandstranden tot kiezelstrandjes met helderblauw water en alles daartussen in. Van oost naar west zijn de stranden heel erg gevarieerd, of je nu wil surfen op hoge golven of liever een baaitje met stil water zoekt. Kies voor een comfortabel strand met fijne ligbedden, tavernes en cafés of voor een wat meer geïsoleerd strandje. Het zuiden van het eiland is de ideale plek voor wie wil ontsnappen naar stille strandjes. Boek een luxe hotel bij een van de mooiste stranden van Kreta en wandel zo van je kamer naar de zee.

Een geïsoleerd strandje met wat ligbedjes en parasols

Foto: geniet van geïsoleerde strandjes bij verblijf in luxe hotels

Luxe all-inclusive hotels en resorts

Ultiem genieten doe je in een van de luxe resorts of mooie (ultra) all inclusive hotels op Kreta. Hier laat je je heerlijk in de watten leggen voor een betaalbare prijs. Deze hotels en resorts liggen vaak direct aan of vlakbij de zee en hebben een indrukwekkend zwembad. Met een beetje mazzel is er ook een wellness-gedeelte waar je uitgebreid relaxt.

Mooiste hotels op Kreta met Sunweb Excellent

Zie jij jezelf wel zitten in een accommodatie met de absolute wow-factor? Boek dan een van de 5-sterrenhotels op Kreta van Sunweb Excellent. Alleen de mooiste hotels op Kreta krijgen dit exclusieve label. Geniet van pure luxe, riante kamers, spa-faciliteiten en waanzinnige stranden. En het fijne is: ook deze mooie, luxe hotels op Kreta boek je voor een scherpe Sunweb-prijs. Ga je mee?

Een luxe hotel in Kreta, aangeboden door Sunweb Excellent

Foto: Sunweb Excellent biedt de mooiste hotels aan

Pak nu je koffer en vlieg naar Kreta voor zon, zee, strand én luxe. Vind je favoriete luxe hotel of resort op Kreta via Sunweb.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?