1. Home
  2. Vakantie
  3. Griekenland
  4. Kreta
  5. Agios Nikolaos
Agios Nikolaos

Vakantie Agios Nikolaos

Algemene informatie

Griekse gezelligheid in Agios Nikolaos

De populaire badplaats Agios Nikolaos ligt op Kreta en is tegen een heuvel gebouwd. De stad ligt ten oosten van de hoofdstad Heraklion. Door de vele pittoreske, smalle en steile straatjes straalt de plaats een echte Griekse sfeer uit. Het is misschien wel één van de mooiste plekken van Kreta. In het centrum van Agios Nikolaos ligt een zoutwatermeer waaraan je de heerlijkste visrestaurants vind. Er zijn twee drukke winkelstraten en één keer per week is er een gezellige markt. In augustus is er elke avond livemuziek bij het meertje, in de bioscoop of het theater. 's Avonds openbaart zich in Agios Nikolaos een oud Kretenzer ritueel: de Voltà. Dit is een avondwandeling in mooie kleding waarbij het voornamelijk gaat om zien en gezien worden. Dus geen korte broeken, T-shirts en badslippers!

Een vakantie die bij je past

De mix van stranden, cultuur, activiteiten, horeca en winkels maken van Agios Nikolaos een perfecte vakantiebestemming voor iedereen. Shop, bezoek de kerkjes en het folkloristische museum, kom bij op het strand, proef de typisch Griekse gerechten in de restaurants en zoek ‘s avonds de gezelligheid op in de cafés. Een verblijf in Agios Nikolaos is ook een perfecte uitvalsbasis om meer te ontdekken van Kreta. Kies voor een romantische accommodatie of een groot hotel met all-inclusive service. Bij veel hotels boek je ter plaatse allerlei leuke excursies. Of huur een auto en ontdek zelf alle hotspots en mooiste stranden van Kreta.

Bezienswaardigheden van Agios Nikolaos op Kreta

Als je een praatje maakt met de lokale bevolking van Agios Nikolais komt het Voulismenimeer ofwel The Lake’ ongetwijfeld ter sprake. Dit zoutwatermeer in het centrum is niet te missen en één van de meest bijzondere bezienswaardigheden van de stad. Doordat het wel 65 meter diep is, zeggen sommige Grieken dat het bodemloos is. Daarnaast geloven ze dat de Griekse godin Pallas Athena hier vroeger zwom. Een legendarisch meer dus en zeker een bezoekje waard. Vanaf Agios Nikolais gaan er ook boten naar één van de indrukwekkendste bezienswaardigheden van Kreta: Spinalonga. Dit eiland is vooral bekend omdat hier vroeger leprapatiënten naar verbannen werden. Bezoek de tentoonstelling en bewonder het prachtige Venetiaanse fort. Door het warme, droge weer in Agios Nikolais en op Kreta zijn de zomermaanden perfect voor deze uitstapjes. De koele zeewind helpt ook een handje mochten de temperaturen hoog oplopen.

Het weer

januari jan
februari feb
maart mrt
april apr
mei mei
juni jun
juli jul
augustus aug
september sep
oktober okt
november nov
december dec
Max.
13ºC
16ºC
17ºC
20ºC
24ºC
28ºC
30ºC
29ºC
28ºC
22ºC
20ºC
13ºC
Min.
8ºC
9ºC
10ºC
12ºC
16ºC
20ºC
23ºC
23ºC
20ºC
17ºC
14ºC
8ºC

Populaire accommodaties

Praktische informatie

Hoofdstad:
De hoofdstad van Griekenland is Athene.

Taal:
De officiële taal is Grieks. Maar met Engels (en in mindere mate met Duits) kun je vaak ook terecht.

Tijd:
In Griekenland is het één uur later dan in Nederland.

Valuta:
De officiële munteenheid is de euro. Op alle Griekse eilanden kun je pinnen. In de toeristische (bad)plaatsen vind je veelal meerdere pinautomaten. Wil je betalen met een credit card? Ook deze worden op veel plaatsen geaccepteerd.

Voltage:
Het voltage is net als in Nederland 220 volt. Je hebt geen verloopstekker nodig.

Reisdocumenten:
Je dient in het bezit te zijn van een geldig paspoort of een geldige identiteitskaart.
Heb je niet de Nederlandse nationaliteit, dan is het belangrijk om na te vragen of er andere regels van toepassing zijn. Dit vraag je na bij de ambassade van het land waar je heen wilt en de landen waar je doorheen reist.

Het reizen met de juiste documenten is jouw eigen verantwoordelijkheid. Sunweb kan hiervoor niet aansprakelijk worden gesteld.


Vaccinatie:
Voor actuele informatie betreffende vaccinaties en andere gegevens over gezondheid en reizen vind je op de site van LCR: https://www.lcr.nl/.


Alarmnummer:
Het alarmnummer in Griekenland voor de politie is 100. Wanneer je een ambulance nodig hebt, dan dien je 166 te bellen. Let op, deze alarmnummers mag je alleen gebruiken bij noodgevallen.


Eten & drinken:
Houd je van lekker eten? In Griekenland ben je aan het juiste adres. De Griekse keuken is divers. In de Griekse restaurants vind je zowel vlees- als visgerechten, maar ook smaakvolle vegetarische gerechten. Denk maar aan Gyros, Mousaka, Calamaris en Tzatziki. Trek in wat anders? Ook dit is mogelijk. In de toeristische plaatsen tref je een grote hoeveelheid aan van restaurants met de internationale keuken.


Het water in Griekenland is anders dan je in Nederland gewend bent. Het wordt afgeraden om kraanwater te drinken. Wij adviseren je om flessen water te kopen in de supermarkt of in jouw hotel/appartement. Let op dat deze flessen goed zijn afgesloten en niet zijn gevuld met kraanwater.


Fooien:
Het is in Griekenland de gewoonte om in bars en restaurants ongeveer 10% fooi te geven.

Openingstijden:
Houd er rekening mee dat de winkels tussen 13.00-16.00 uur zijn gesloten i.v.m. de siësta. De winkels zijn 's avonds open tot ca. 20.00 uur. In de toeristische centra zijn ze zelfs tot ca. 22.00 uur geopend.

Voor- en naseizoen
Het is mogelijk dat het in het voor- en naseizoen (april, mei, juni en september, oktober) rustiger is in veel plaatsen in Griekenland. Vaak zijn niet alle winkels, bars en restaurants geopend. Omdat het dan niet altijd druk is met toeristen komt het vaak voor dat activiteiten niet worden aangeboden.

Feestdagen:
In Griekenland vinden de volgende feestdagen plaats tijdens de maanden april t/m oktober:

  • 1 mei Dag van de Arbeid
  • 15 augustus Maria Hemelvaart
  • 28 oktober Dag van Nee

De Grieken vieren Pasen op een ander moment dan wij in Nederland. In Griekenland houdt men de Orthodoxe kalender aan.


Scooterhuur:
Voor het besturen van een scooter (en brommer) in Griekenland moet je een motorrijbewijs A hebben. Griekse verhuurmaatschappijen accepteren vaak een bromfietscertificaat of autorijbewijs B. Wanneer je toch besluit een scooter of brommer te huren zonder motorrijbewijs dan doe je dit op eigen risico.