Door |Geüpdatet op: 26 juni, 2023|3.1 min leestijd|

Het Spaanse eiland Mallorca is een heerlijke vakantiebestemming. Je vindt er de leukste en mooiste plekken om even helemaal tot rust te komen. Zo zijn er vele badplaatsen die je eigenlijk allemaal een keer gezien moet hebben. Ze hebben allemaal een prachtig strand en zijn nét even anders van elkaar. Benieuwd welke leuke plekken op Mallorca zeker niet op je wensenlijstje mogen ontbreken? Droom weg met deze tips voor de beste plekken op Mallorca.

Mallorca’s mooiste: Playa de Palma

Het bekendste en beroemdste strand op het eiland is Playa de Palma. Het hoort absoluut bij de mooiste plekken op Mallorca. Een prachtig, langgerekt strand waar je met het zand tussen je tenen geniet van de zon en zee. Playa de Palma heeft ook een bruisende boulevard. Die boulevard loopt in zeven kilometer van de El Arenal-haven helemaal tot de haven van Ca’n Pastilla, ideaal voor een heerlijke wandeling. Maak onderweg een tussenstop bij één van de gezellige Balnearios. Dat zijn strandhuisjes waar je iets kunt eten of drinken terwijl je even uitrust. Word je liever gereden? Pak dan het toeristentreintje: een leuke en ontspannen manier om te genieten van alle gezellige drukte om je heen. Ook fijn voor warme dagen en erg leuk voor kinderen!

Magisch Mallorca: Gouden baai

Cala d’Or is oogverblindend en met recht één van de mooiste plaatsen op Mallorca. Cala d’Or betekent gouden baai: een naam die het dubbel en dwars waard is. Het zeewater is er kristalhelder en de stranden lopen langzaam af in zee. Daardoor is het ideaal voor een dagje strand met kinderen. Dit gedeelte van het eiland bestaat uit kleine, schitterende ‘calas’, dat betekent baaien. Cala d’Or is autovrij waardoor je rustig en veilig met je gezin flaneert langs alle winkels en restaurants. ‘s Avonds wandel je in de jachthaven langs de mooiste boten en jachten en langs visrestaurants die hun vangst van de dag opdienen. Genieten op deze mooie plek!

de Cala d'Or is één van Mallorca's mooiste plekken

Foto: dé trekpleister van Mallorca: Cala d’Or

Hoofdstad Palma de Mallorca

De hoofdstad Palma de Mallorca is het stralende middelpunt van het eiland. Het is één van de leukste plekken op het eiland en die je niet mag overslaan. Het oude centrum zit vol knusse straten waar je uren doorheen slentert. Shopliefhebbers halen hun hart op, want de straten barsten van de winkels en boetiekjes. Wil je lekker dansen na een dagje op het strand? Dat kan, het nachtleven in de hoofdstad van Mallorca bruist! En dat is nog lang niet alles: je vindt er de mooiste paleizen, kathedralen en kastelen en andere bezienswaardigheden van Mallorca. Tip: bij het kasteel van Bellver heb je een adembenemend uitzicht over de stad.

ontdek Palma: de hoofdstad van Mallorca

Foto: ontdek het centrum van Palma de Mallorca

Onweerstaanbaar Alcúdia

In het noorden van Mallorca ligt de adembenemende badplaats Alcúdia. Alcúdia hoort in elk lijstje met mooiste plekken van Mallorca. Als zonaanbidder vind je hier alles wat je wenst, zoals een kilometerslang onweerstaanbaar wit zandstrand. Ideaal voor een middag bijbruinen en relaxen op je handdoek. Vergeet je niet in te smeren! Plons in het turquoise water van de Middellandse Zee voor een verkoelende duik. Watersportliefhebbers opgelet: Alcúdia is dé plek om te surfen, zeilen of waterskiën. En na een dagje strand begin je de avond goed in één van de vele gezellige bars en restaurants. Waar wacht je nog op? Pak je strandspullen maar in!

Zin om de mooiste plekken van Mallorca met eigen ogen te ontdekken? Bekijk de accommodaties op Mallorca via Sunweb en boek nu jouw droomvakantie naar dit mooie Spaanse eiland.

Hi! Ik ben Eveline, één van de reisexperts van Sunweb. Ben jij op zoek naar inspiratie voor jouw volgende vakantie naar de zon of sneeuw? Begin alvast met de voorpret door het lezen van mijn tips over de meest fantastische plekken in Europa. Waar maak jij binnenkort onvergetelijke herinneringen?