Op Mallorca liggen vele badplaatsen met elk een eigen karakter. Naast eigen kenmerken hebben zij ook een overeenkomst: welke plaats je ook uitkiest, er is altijd een prachtig strand te vinden.

Ik ben er al een paar keer geweest en blijf steeds weer terug gaan: Playa de Palma op Mallorca! Ik ga hier vooral naartoe voor het prachtige, langgerekte strand en de levendige boulevard. De boulevard, die ongeveer 7 kilometer lang is, loopt van de haven van El Arenal helemaal door tot aan de haven van Ca’n Pastilla, dus wandelen kan hier goed. Onderweg kun je bij één van de strandhuisjes, Balneario’s genoemd, lekker iets eten of drinken terwijl je even uitrust. Met het toeristentreintje mee kan ook: een leuke en ontspannen manier om te genieten van alle gezellige drukte om je heen. Een hotel dat perfect gelegen is voor een zonnige strandvakantie in Playa de Palma is Hotel Pabisa Chico. Dit moderne hotel ligt op slechts een klein stukje wandelen van de boulevard en vlak bij diverse winkels en uitgaansgelegenheden.

mallorca

Gouden baai
Als ik weer op Mallorca ben, ga ik een keer kijken in Cala D’Or. Ik heb gehoord en gelezen dat dit een prachtig deel van Mallorca is. Cala betekent baai en Or betekent goud: de gouden baai, een uitstekende omschrijving! Het zeewater is er kristalhelder en de stranden lopen langzaam af in zee, waardoor het voor kinderen ook goed toeven is langs de waterkant. Dit gedeelte van het eiland bestaat uit 8 kleine, schitterende ‘calas’ en zorgt ervoor dat je elke dag een ander uitzicht kunt hebben, zonder dat het je veel tijd kost om er te komen. Er rijdt een toeristentreintje van de meeste accommodaties naar het centrum. De hotels en appartementen zijn vooral laagbouw en bijna alles is wit, wat zorgt voor een rustige en typische Spaanse sfeer. Cala d’Or is autovrij waardoor je rustig kunt flaneren langs alle winkels en restaurants. Ook daardoor is het ook met kinderen zeer geschikt. In de avond is het heerlijk om te wandelen langs de jachthaven waar prachtige boten en jachten aanmeren en waar de visrestaurants hun vangst van de dag graag opdienen. Een fijn appartement voor een heerlijke vakantie in Cala D’Or is Appartementen Palia Puerto del Sol. Dit appartement ligt vlak bij de sfeervolle haven en een paar keer per dag rijdt het toeristentreintje langs dat je naar het strand brengt.

palia-puerta-del-sol

27 augustus, 2014|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter