Door |Geüpdatet op: 24 oktober, 2022|3.3 min leestijd|

Authentieke winkeltjes, gezellige uitgaansgelegenheden en ook nog eens heel mooie excursies. Op het strand Playa del Inglés op Gran Canaria vind je tijdens je vakantie werkelijk alles wat je hartje maar begeert. Geen wonder dat Playa del Inglés ieder jaar zoveel toeristen trekt. Benieuwd welke bezienswaardigheden en activiteiten er te zien zijn op dit leuke strand op het grootste Canarische eiland? Zet onderstaand rijtje maar op je bucketlist.

Playa del Inglés: de bezienswaardigheden bij het strand

Laten we beginnen met het strand zelf: het Playa del Inglés is een prachtig zandstrand waar je zeven kilometer kunt wandelen langs de kust. Gran Canaria heeft niet echt een stadscentrum en daarom fungeert het Playa del Inglés als het centrum van het eiland. De naam dankt het strand trouwens aan de Engelsen, zij waren de eerste toeristen die hier ooit genoten van een strandvakantie. Bij het strand vind je diverse uitgaansgelegenheden en hotels, veel daarvan zijn gevestigd in een winkelcentrum (centro comercial). Er zijn verschillende van die winkelcentra bij het Playa del Inglés in de buurt. Tip: huur aan het begin van je vakantie fietsen, zo ga je makkelijk alle bezienswaardigheden in Playa del Inglés af.

Playa del Ingles is een heerlijk zandstrand op Gran Canaria

Foto: het mooiste zandstrand van Gran Canaria

Actieve bezienswaardigheden van Playa del Inglés

Voeg je graag een beetje actie toe aan je strandvakantie? Dan zit je op het eiland Gran Canaria helemaal goed. En het fijne is: je boekt gemakkelijk excursies naar andere delen van het eiland. Ga bijvoorbeeld hiken in de bergen van Pico de las Nieves of bezoek pittoreske bergdorpjes in de buurt, zoals Tejeda, Santa Lucía of het vissersdorp Puerto de Mogan. Verder zijn het Parque Natural de Pilancones of het Parque Rural de Doramas de moeite waard. Wel handig om hierbij een huurauto met vierwielaandrijving te hebben want het gebied is rotsachtig. In de Dunas de Maspalomas waan je je zelfs heel even in de woestijn dus rijd hier ook zeker even langs. Vergeet tot slot de grotwoningen van Barranco de Guayadeque en een bezoekje aan de hoofdstad Las Palmas niet. Kortom: bezienswaardigheden en activiteiten zijn er genoeg in en rondom Playa del Inglés!

Het indrukwekkende, bergachtige landschap van Parque Natural de Pilancones

Foto: het indrukwekkende Parque Natural de Pilancones

Zoek het water van Gran Canaria op

Voor wat verkoeling tijdens je vakantie op het warme en zonnige Gran Canaria ga je de zee op. Smeer je royaal in met zonnebrandcrème en grijp je duikbril, want je snorkelen is hier prachtig. Het onderwaterleven is hier een mix tussen Mediterraans, Atlantisch en Afrikaans en belooft je dan ook mooie onderwateruitzichten. Of blijf op de boot en geniet van de wind terwijl je walvissen en dolfijnen spot tijdens een van de vele boottours. Heb jij er wel eens over nagedacht om te leren hoe je moet (kite)surfen? Schrijf je dan in voor een surf- of kitesurfles voor beginners!

Iemand die aan het snorkelen is in de zee van Gran Canaria, en allemaal visjes ziet

Foto: ontdek het onderwaterleven van Gran Canaria tijdens het snorkelen

Wat is er verder nog te doen in Playa del Inglés?

Blijf je liever lekker makkelijk in de buurt van het strand? Hoewel het aanbod kleiner is dan in de centros comerciales, is er aan de boulevard ook genoeg te doen. Zoek naar unieke items bij de lokale winkeltjes, geniet van wat verkoeling bij een van de ijskraampjes en vermaak jezelf in de speelhallen. Natuurlijk geniet je er ook van heerlijk Spaans eten in een van de traditionele restaurants in de buurt van het strand. Wil jij ‘s avonds lekker feesten? Ook daarvoor zit je goed in Playa del Inglés, zoals naar Spaanse gewoonten vaak tot ‘s morgens vroeg.

Naast de bezienswaardigheden van Playa del Inglés zijn er nog veel meer bezienswaardigheden in Gran Canaria voor een heerlijke zonvakantie. Ben jij al overtuigd? Boek dan nu je vakantie naar Playa del Inglés op Gran Canaria.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?