Door |Geüpdatet op: 25 november, 2022|2.3 min leestijd|

Dat de Turkse Rivièra een geweldig oord is om lekker te luieren en vakantie te vieren, wist je vast al. Maar wist je ook dat je er heerlijk kunt shoppen op één van de vele Turkse markten en bazaars? Onderhandelen en afdingen is hier bovendien gebruikelijk, dus je gaat gegarandeerd naar huis met mooie spullen tegen een prima prijs. Ontdek hieronder de leukste markten uit de Turkse Rivièra die je absoluut bezocht moet hebben!

De grootste markt van de Turkse Rivièra: Manavgat Markt

Zeg je Turkse markt, dan zeg je de Manavgat Markt! Deze markt is de grootste aan de Turkse Rivièra en is volledig overdekt. Hier shop je de hele week lang bij de vele kraampjes. Wees niet bang om te onderhandelen en af te dingen; dit is hartstikke normaal in Turkije. En zo scoor jij tegen een fijne prijs de mooiste souvenirs, kleding, vers fruit en groente.

Verschillende gekleurde turkse lampen

Foto: traditionele Turkse lampen

Genoeg keuze in Antalya

In Antalya geen gebrek aan markten. De bekendste markt hier is de Antalya Bazaar, waar je de hele week door souvenirs, cadeautjes, kruiden, kleding en authentiek servies koopt. Wil je graag lokale producten kopen? Bezoek dan de Çağlayan Bazaar in het zuidoosten van Antalya. Deze boerenmarkt staat vol met verse producten als fruit, groenten, olijven en kruiden. De markt is minder bekend onder buitenlandse bezoekers, dus je hebt hier geen last van massatoerisme.

Verschillende soorten gedroogd fruit

Foto: gedroogd Turks fruit

Zaterdag? Tijd voor de Side markt!

Naast de grote moskee van Side vind je de zaterdagmarkt. Dit is een fijn alternatief voor de wekelijkse Manavgat Markt, waar je tussen 8.00 en 13.00 uur je slag slaat. Afdingen is hier aan de orde van de dag. Grote kans dus dat je met tassen vol kleding, schoenen, kruiden en groenten deze markt verlaat!

Shoppen in voormalig vissersdorpje Kemer

Zin in verse groenten en fruit? Bezoek dan de centrale markt van Kemer, achter het postkantoor. Hier scoor je op maandag de allerlekkerste fruit- en groentesoorten! Op dinsdagen is er een textielmarkt ten zuiden van de havenstraat. Toe aan een beetje verkoeling? Duik dan een van de talrijke winkels met airconditioning in voor de mooiste tassen, goudstukken of lederwaren.

Kun je niet wachten om de markten aan de Turkse Rivièra onveilig te maken? Breng dan ook een bezoekje aan een van deze must-see hotspots in de Turkse Rivièra!

Zelf naar de Turkse markt afreizen?

Houd genoeg ruimte in je koffer over, want dat heb je nodig met al deze markten! Waar gaat jouw vakantie naartoe? Boek via Sunweb je accommodatie aan de Turkse Riviera, zodat jij binnenkort kilometers maakt op de Turkse markten.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?