Door |Geüpdatet op: 19 oktober, 2022|2.6 min leestijd|

Of je goed kunt shoppen in Albufeira? Zeker weten! Deze veelzijdige badplaats in Portugal heeft naast mooie stranden en een levendig uitgaansgebied ook veel winkels en boetiekjes. Wij hebben de leukste winkelgebieden op een rij gezet.

Bekendste winkelcentrum van Albufeira

Dagenlang hangen op het strand is leuk, maar je wilt misschien ook wat afwisseling. Je verwacht het misschien niet, maar in deze bruisende badplaats aan de Algarve kun je heel goed winkelen! Een bekend winkelcentrum is Algarve Shopping in Guia, dat vier kilometer buiten het oude centrum van Albufeira ligt. Het winkelwalhalla telt twee verdiepingen waar je gerust een dagdeel zoet bent. Naast de standaard kledingwinkels, woonaccessoires en cosmetica vind je hier ook een grote supermarkt en foodcourt. En is het echt heel heet buiten? Duik dan de inhouse-bioscoop in. Tot middernacht kun je hier films mét airco kijken!

Het oude centrum van Albufeira, waar mensen door de winkelstraten lopen

Foto: het oude centrum van Albufeira

De leukste winkels in Albufeira centrum

Het oude centrum is één van de bezienswaardigheden van Albufeira. De leukste winkels vind je in Rua 5 de Outubro: de bekendste winkelstraat van Albufeira. Bekende merken en kleine boetiekjes wisselen elkaar af in dit levendige gebied. Slenter door de smalle kronkelstraatjes en ontdek de vele antiekwinkels, grote ketens en winkeltjes met leuke snuisterijen. Wil je een écht authentiek Portugees aardewerk scoren? Ga dan naar Artesanato Pau de Pita. Hier vind je handgemaakte olijfschaaltjes, waterkannen en ander mooi servies.

Bovenaanzicht van winkelstraat Rua 5 de Outubro, in de avond

Foto: winkelstraat Rua 5 de Outubro

Bezoek lokale markten voor het échte Portugal-gevoel

Dagenlang bij je favoriete beach bar hangen is leuk, maar je wilt vast ook wat afwisseling. Ga dan eens winkelen bij een lokale markt in Albufeira en leer de bevolking en hun cultuur kennen. Bij Mercado Municipal dos Caliços kom je terecht in een oase van lokale producten. Verse vis, fruit, geurige kruiden en andere lokale lekkernijen wisselen elkaar af. Op het plein van het oude centrum staan in de zomermaanden verschillende marktkraampjes. De lokale straatartiesten zorgen voor de sfeer! Wil je typische Portugese lekkernijen scoren, maar heb je geen zin om naar de markt te gaan? In het zaakje Campos Santos vind je voornamelijk produtos regionais (regionale producten), zoals honing, sardientjes, piri-piri, Portugees zeezout en zoetigheden gemaakt van vijg.

Meerdere flesjes piri-piri naast elkaar

Foto: piri-piri behoort tot de produtos regionais

Koopjesjagen en authentiek aardewerk shoppen

In de buurt van Loulé zit Designer Outlet Algarve waar je de grootste merken en designstukken met flinke kortingen shopt. Maar ook de grote ketens en minder bekende merken strooien met kortingen tot 70 procent. Het winkelgebied heeft schilderachtige straatjes waar je urenlang doorheen kunt dwalen. Net buiten Albufeira, Porches in Lagoa, kun je ook goed winkelen. Deze regio staat bekend om de vele aardewerkwinkels. Hier vind je het echte typische Portugese aardewerk en keramische tegels. Shop till you drop!

Shoppen in Albufeira is altijd een goed idee. In deze charmante vissersplaats heb je naast prachtige stranden en leuke clubs dus ook genoeg winkels, markten en outlets. Boek een accommodatie in Albufeira en kom met gevulde koffers terug.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?