Door |Geüpdatet op: 11 augustus, 2022|2.5 min leestijd|

Wil je een unieke vakantie ervaren op een typisch Grieks eiland met parelwitte stranden, eeuwenoude cultuurschatten, de mooiste kliffen en idyllische baaitjes? Dan is Zakynthos jouw perfecte vakantiebestemming. Geniet op dit gastvrije eiland van de prachtige natuur en verbaas je over het diepblauwe water waarin je heerlijk kunt zwemmen, duiken en snorkelen. Zakynthos is hiermee de ultieme plek voor een onvergetelijke duik- of snorkelvakantie.

Varen rondom Zakynthos

Echte waterliefhebbers halen hun hart op in het water van de Ionische zee, die het eiland Zakynthos volledig omsluit. Vanaf de maand mei is het water al lekker opgewarmd en kun je prima zwemmen, duiken en snorkelen op Zakynthos. Veel bezienswaardigheden op Zakynthos verken je het best per boot. Deze kun je zonder vaarbewijs op het eiland zelf huren. Na de uitleg hoe het motortje werkt en waar je wel en niet mag varen, krijg je een plattegrond en mag je direct het water op.

Klein bootje in de zee naast rotsen

Foto: Zakynthos is de perfecte plek voor een dagje varen!

Snorkelen bij Navagio Beach

Waar kun je het beste snorkelen op Zakynthos? Vaar naar de indrukwekkende baaien en verborgen stranden van Zakynthos, zoals Navagio Beach. Hier vind je het scheepswrak van de Panagiotis. Vergeet je snorkel of duikuitrusting niet mee te nemen, want onder water vind je een adembenemend mooi zeelandschap verborgen. Dit rijke onderwaterleven vol met kleurrijke vissen en koralen kun je boven water al zien. Je spot er zelfs kleine sponzen, zee-egels inktvissen en schildpadden. Navagio Beach is in ieder geval een van de beste snorkelplekken van Zakynthos!

Schildpad zwemmend in de zee

Foto: schildpadden spotten kan onder andere bij Navagio Beach, Zakynthos, Griekenland

Leer duiken op Zakynthos

Als je meer wilt dan snorkelen op Zakynthos, maar nog geen duikbrevet hebt, check dan de mogelijkheden bij een van de duikscholen op het eiland. Kies bijvoorbeeld voor een korte instructie voor een mooie, eerste indruk. Je krijgt dan eerst uitleg over veiligheid, signalen en hoe je de uitrusting gebruikt. Daarna maak je onder begeleiding een korte duik tot een diepte van 5 meter. Je hebt dan geen officieel brevet, maar na afloop krijg je wel een certificaat. Wil je een officieel duikbrevet? Kies dan voor een 3- of 4-daagse cursus, waarbij je telkens 4 uur theorie leert en 5 uur gaat duiken.

Huur je snorkel- en duikspullen

Ben jij een ervaren duiker met de benodigde ervaring en brevetten? Boek dan een hotel in de buurt van een duikcentrum. Op het eiland vind je namelijk meerdere duikcentra waar je terecht kunt voor een duikuitrusting. Meer dan een tandenborstel, zwembroek en een goed humeur hoef je dan niet mee te nemen. In Laganas kun je bijvoorbeeld terecht bij Zanten Diving, een van de grootste en meest populaire duikcentra op Zakynthos. Hier kun je ook geheel verzorgde duiktrips in de Ionische zee boeken. Een echte aanrader!

Zie je jezelf al helemaal op Zakynthos snorkelen met schildpadden en dolfijnen? Bekijk dan snel de leukste accommodaties op Zakynthos.

Hi! Ik ben Marleen, één van de reisexperts van Sunweb. Er is niets liever wat ik doe dan reizen! Bij mij ben je aan het juiste adres voor tips over de mooiste plekken in Europa. Waar gaat jouw eerstvolgende vakantie naar toe?