Zakynthos is een van de Griekse eilanden en ligt net als Corfu, Lefkas en Kefalonia in de blauw-groene Ionische zee. Die zee is zó ongelofelijk mooi dat je je bijna niet kunt voorstellen dat dit paradijs al binnen drie uurtjes vliegen te bereiken is.

Als je een vakantie boekt vraag je je misschien af waar op het eiland je je het beste kunt settelen. Dat hangt onder andere af van je reisgezelschap en wat je precies wilt gaan doen, maar het is op Zakynthos overal erg mooi en op dit eiland is een strand eigenlijk nooit ver weg.

Tip: met een huurauto ontdek je het eiland op jouw eigen tempo. 

Potamitis Windmill

In het noordelijkste puntje van het eiland staat de Potamitis Windmill. Je kunt hier ook een hapje eten. Via een lange trap naar beneden kom je bij de prachtige, azuurblauwe zee terecht.

Makris Gialos

Een ruim kiezelstrand met vele voorzieningen zoals ligbedjes, parasols en plekjes om te eten en drinken.

Xigia Beach

De turquoise zee bij dit witte strandje aan de Oostkust ziet op sommige plekken een beetje troebel door de kalksteenrotsen. Zwem hier zeker lekker doorheen want dit water schijnt helende eigenschappen te hebben voor mensen met gewrichtsproblemen of huidaandoeningen. Baat het niet, dan schaadt het niet!

Porto Zorro, Banana Beach, Plaka, St. Nicolas en Gerakas

De zuidoostelijke hoek van het eiland is vrij toeristisch. Het is er gezellig druk en je vindt op deze stranden genoeg faciliteiten. Banana Beach is het langste strand van het eiland.

Dafni beach

Dafni Beach is iets minder druk, mede doordat het alleen bereikbaar is over een zandweggetje, maar laat je daardoor vooral niet afschrikken. Het is een mooie route er naartoe. Er zijn leuke strandtentjes waar je aan kunt schuiven, een must als je van verse vis houdt.

Schildpaddenstranden Marathonisi en Laganas

De stranden van Zakynthos zijn niet alleen geliefd bij toeristen, ook schildpadden komen hier graag. De Caretta Caretta schildpad heeft het zuidelijk gelegen eilandje Marathonisi (Ook bekend als Turtle Island) beroemd gemaakt. Je kunt het alleen over water bereiken.

Ook op de zuidelijk gelegen stranden zoals Laganas kun je zomaar zo’n beestje tegenkomen. Schrik niet, ze zijn niet gevaarlijk. Ze kunnen natuurlijk wel van ons schrikken. Houd dus altijd rekening met de dieren en hun omgeving, zo heb je bovendien meer kans om ze te zien!

Wil je ook schildpadden spotten tijdens jouw vakantie op Zakynthos? Boek dan nu alvast Sunweb’s South Special.

Vlakbij Laganas liggen ook Kalamaki Beach en Chrystal beach. Fijne zandstranden die langzaam aflopen in zee. Ideaal voor spelende kinderen, maar ook voor de beroemde schildpadden. Op deze stranden staan kleine houten stellages ter bescherming van schildpaddeneieren.

Porto Limnionas

Voor degenen die niet alleen maar willen bakken en echt iets willen meemaken, raden we aan naar Porto Limnionas aan de westkust te gaan. Via een trap bereik je de prachtige baai waar je een bootje kunt huren waarmee je zelf het water op gaat. Je ziet het eiland vanaf de zee en komt op plekjes die anders onbereikbaar zijn. Zo zijn er vele prachtige grotten waar je vanaf je boot naartoe kunt zwemmen. Tip: neem een snorkelsetje mee!

Navagio ‘Shipwreck’ Beach en het beroemde scheepswrak van Panagiotis

Niet te missen: de bekendste en misschien wel mooiste baai van het eiland. Navagio beach is niet alleen indrukwekkend vanwege de rotspartijen, het witte strand en de heldere turquoise zee. Het verroeste scheepswrak van het schip dat hier begin jaren 80 strandde, zorgt namelijk voor een surrealistisch plaatje.

22 januari, 2020|0 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter