Vakantie, wie houdt er niet van? Na een heel jaar vroeg opstaan en hard werken, is een weekje (of 2 voor de echte bofkonten) vakantie de ultieme beloning om te ontsnappen aan het gure Nederlandse weer. En toch…toch knaagt er altijd iets wanneer de tijd van vakantie is aangebroken. Je heerlijke eigen bed, je favoriete tv-zenders en die echte Hollandse patat mét. Het zijn de fijne dingen van thuis, die ergens tijdens je vakantie een kleine steek heimwee kunnen losmaken. 

Bij Sunweb begrijpen wij dit gevoel als geen ander. Reizen zit in ons bloed en toch bestaat er ook voor ons geen fijnere plek dan thuis. Dit bracht ons op een idee: er moeten toch plekken op de wereld bestaan waar je je ook zo thuis kunt voelen? Een plek met al die fijne dingen van thuis, maar dan weg van huis? Graag stellen wij je voor aan dé plek waar wij dit gevoel als nergens anders gevonden hebben, ons thuis weg van huis: welkom bij The Three Corners!

Hotel Three Corners, Rode Zee, Egypte

Tien van de hotels van The Three Corners liggen aan de Rode Zee in Egypte, een plek waar de zon is uitgevonden en vakantie vieren het hele jaar door één groot feest is. De hotels variëren in grootte en opzet en hebben ieder een eigen imago. Wel delen ze alle tien dezelfde succesformule en is het concept herkenbaar en voelbaar in ieder Three Corners hotel dat je binnenloopt. Van de belofte ‘Belgische gastvrijheid op haar best’ is dan ook geen woord gelogen.

Om het succes van deze hotelketen te kunnen begrijpen, nemen we je even mee op een klein uitstapje naar het verleden, naar het jaar 1987 om precies te zijn. Frans Lambrecht, topconsultant in de textielsector in het Midden-Oosten, komt regelmatig in het vissersplaatsje Hurghada. Hij voorspelt zijn 3 zoons Didier, Christophe en Pascal, dat het toerisme hier een enorme vlucht gaat nemen en dat de Rode Zee binnen afzienbare tijd net zo populair wordt als de Spaanse Costa’s. Hij geeft zijn oudste twee zoons een enkele reis Hurghada en de opdracht ‘iets’ op te bouwen. De twee kopen van wat spaargeld een ijsmachine en starten de eerste ijssalon aan de Rode Zee op. De ijssalon blijkt een doorslaand succes en al snel volgen een discotheek en een restaurant, genaamd ‘Chez Pascal’, naar de naam van hun jongste broer die op dat moment in het leger zit. Dit is ook het eerste teken van de sterke band van de familie Lambrecht, de drijvende kracht achter het succes van The Three Corners.  Om de herkenbaarheid te vergroten, scharen ze alle bedrijven onder 1 naam; opgedragen aan de drie hoeken van de kamer waar de broers door moeder Cécile heen werden gestuurd als ze elkaar weer eens in de haren vlogen: The Three Corners is geboren.

Three Corners, Egypte

Dat vader Lambrecht in 1987 gelijk kreeg met zijn voorspelling is inmiddels bekend, de Egyptische Rode Zee is uitgegroeid tot één van de populairste zonbestemmingen voor de West-Europese vakantieganger. Het succes van The Three Corners is onder zijn leiding uitgegroeid van een klein familiebedrijf tot een hoogwaardige hotelketen. Eén ding is echter niet veranderd en dat is het sterke familiegevoel. De drie broers runnen na het overlijden van vader Frans in 2005 het bedrijf en zorgen dat het concept staande blijft in alle twaalf hotels die The Three Corners inmiddels rijk is. Dat het succes van The Three Corners zich inmiddels ook buiten de Egyptische landsgrenzen uitbreidt en de spectaculaire groei van de keten nog lang niet ten einde is, blijkt uit de twee stadshotels in Budapest die in 2012 en 2013 geopend worden.

Familie Lambrecht

Ook moeder Cécile is nog steeds werkzaam bij het familiebedrijf en zorgt als general manager van The Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn dat iedereen zich thuis voelt in haar hotel. Niet voor niets wordt het aantal terugkerende gasten in dit hotel ieder jaar groter en bestaat er inmiddels een heuse fanclub; de vrienden van The Three Corners.

Dat de familie Lambrecht groter is dan alleen de drie broers, bewijzen de vele vaste werknemers in de hotels. Veel werknemers zijn al jaren bij de familie in dienst en hebben door de jaren heen een mooie groei in de hotelketen gemaakt. Ieder hotel ademt daardoor dit sterke familiegevoel en dat ervaar je ook echt in elk van de tien hotels. Bovendien worden families met open armen ontvangen in de hotels van The Three Corners. Ieder hotel is uitgerust met een Trixie Kids Club, een waar paradijs voor kinderen. Trixie, de mascotte van de kids club, zorgt ervoor dat kinderen in alle leeftijden de hele dag vermaakt worden en dat ook de ouders een onbezorgde vakantie beleven.

Trixie Kids Club – Sea Beach Resort

Naast het sterke familiegevoel en de open, huiselijke sfeer in ieder hotel, heeft de familie Lambrecht ook met succes de fijnste dingen van thuis naar de Rode Zee weten te brengen. Ruime kamers, heerlijke stevige bedden en goed eten. Die patat mét, die vind je hier in ieder hotel en dat is uniek in dit stukje van de wereld. Daarnaast zijn veel hotels uitgerust met Belgisch à la carte restaurant Chez Pascal, waar je fantastische Belgische gerechten kunt eten. Bereid door topkoks eet je hier echt zoals je dit in een goed Vlaams restaurant ook zou doen.

Chez Pascal – Royal Star Beach

Zo zijn er nog tientallen redenen op te noemen waarom The Three Corners één van onze favoriete plekjes onder de zon is. En met trots kunnen we je vertellen dat we deze 10 pareltjes van hotels nu al boekbaar hebben voor volgende winter. Kijk hier en zoek nu alvast jouw thuis weg van huis uit!

Three Corners, Egypte

03 februari, 2015|4 Reacties

Gerelateerde berichten

Laat een reactie achter

 1. fam Dorrestijn 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Wij zijn dit jaar voor het eerst naar Egypte geweest en wel naar Three corners Equinox. Wat een heerlijk hotel met erg vriendelijk personeel, op alle fronten een supergoed hotel

 2. Fam. van Ree 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Geboekt voor 3corners triton empire; daar we hadden aangegeven dat moeders mindervalide was, zijn we gratis overgeplaatst naar het triton beach resort, alwaar we kamer kregen met op 15 meter zonnebedden en parasols. Tijdens de vakantie is men nog langs geweest om te vragen of alles akkoord was. We hebben genoten van alle gastvrijheid. Door lichamelijke klachten is het mijn moeder haar laatste vakantie geweest, maar jaren later als ik nu tegen haar zeg “weet je nog moeder, die lekkere fruitcoctails om 11.30 ” dan komt de glimlach weer op haar gezicht.
  Onze dank naar het hele team voor al hun goede zorgen.

 3. E Versluijs 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

  Ik ben samen met mijn partner in januari 8 dagen naar The Three Corners Rihana Resort & Rihana Inn geweest. Het was onze 1x naar Egypte. Het is prima bevallen. En wat een fantastisch resort met heerlijk eten! Mooie zwembaden en het was heerlijk aan het strand. Leuke entertainment! Wij gaan niet snel 2x naar hetzelfde adres, maar dit resort staat op ons verlanglijst 2016!!

  • Corine 07 augustus, 2017 at 10:15 pm Beantwoorden

   Wat leuk dat jullie het zo naar je zin hebben gehad in The Three Corners Rihana Resort & Inn! Ik begrijp het helemaal en zou zelf ook zo weer teruggaan. Je kunt dit hotel trouwens nu al bij ons boeken t/m maart 2016, mét hoge vroegboekkorting. Neem anders even een kijkje op onze site en wie weet kun je ‘m vast van je verlanglijstje strepen :).